ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τι θα γίνει τέλος πάντων με την Τουρκία...έχει καταντήσει το πουτανάκι όλων.!! Διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο :

" Ποια Ρωσία, η Κίνα είναι το “δεκανίκι” του Ερντογάν και “Δούρειος Ίππος” της στη Δύση
«Ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε κινέζικο εξαρτημένο κράτος» («Erdogan Is Turning Turkey Into a Chinese Client State»), τιτλοφορείται πολύ σημαντική ανάλυση του Foreign Policy.
Εξαρτημένο κράτος στις διεθνείς υποθέσεις είναι το κράτος το οποίο είναι οικονομικά, πολιτικά ή στρατιωτικά υποταγμένο σε άλλο πιο ισχυρό κράτος. Είδη εξαρτημένων κρατών περιλαμβάνουν: κράτος-δορυφόρος, συνδεδεμένο κράτος, κράτος-μαριονέτα, νεοαποικία, προτεκτοράτο, υποτελές κράτος, κράτος φόρου υποτελές.
Τι γράφει το Foreign Policy : 
 Σύμφωνα με την ανάλυση, τεράστια ποσά σε δολάρια από το Πεκίνο είναι αυτά που βοηθούν πραγματικά τον Ερντογάν να αρνείται να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα απαιτούσε να δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις και άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πολιτική του και να τον ρίξουν από την εξουσία.
«Εκτός από την οικονομική συνεργασία, Κίνα και Τουρκία έχουν εμβαθύνει ακόμα πιο πολύ και τις διμερείς αμυντικές σχέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ανταλλαγής πληροφοριών και του κυβερνο-πολέμου.
»Η συμμετοχή Κινέζων στρατιωτικών αξιωματούχων στη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας ΕΦΕΣ και η συνεργασία τους για την μεταφορά τεχνολογίας στην κατασκευή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Bora είναι ενδεικτική», τονίζει το Foreign Policy.
Πρόκειται για τον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο, την εμβέλεια του οποίου διαφήμιζαν συνεχώς οι Τούρκοι στρατηγοί με χάρτες που δημοσιοποίησαν, απειλώντας με την εμβέλεια τους ακόμα και την ελληνική πρωτεύουσα.
Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Τουρκίας δίνει στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματική σωτηρία για τα πολιτικά και οικονομικά δεινά του, αναφέρουν οι αναλυτές του Foreign Policy.
Η Κίνα έχει βρει ένα πολύ καλό στρατηγικό εταίρο στην Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με μεγάλη αγορά ενέργειας, υποδομών, αμυντική τεχνολογία, ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.
Για την Τουρκία και τον Ερντογάν, η Κίνα παρέχει απεριόριστα τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων μεγάλης κλίμακας και τη διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης παρά την άθλια οικονομική πραγματικότητα.
Οι ειδικοί δήλωσαν ότι οι ταμειακές ροές από την Κίνα, το δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα της Τουρκίας μετά τη Ρωσία, θα αυξηθούν για την κυβέρνηση του Ερντογάν, αφού τον ενισχύουν συνεχώς σε κρίσιμες στιγμές.
Κίνα και Τουρκία έχουν υπογράψει πολλές διμερείς συμφωνίες, ενώ το Πεκίνο σκοπεύει να επενδύσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία έως το 2021. Alemdaroğlu και Tepe ανέφεραν επίσης και άλλα παραδείγματα με τα οποία εκτιμούν ότι και τώρα η Κίνα «θα έρθει προς διάσωση του Ερντογάν».
Όταν η αξία της τουρκικής λίρας μειώθηκε περισσότερο από 40% το 2018, η κρατική Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας παρείχε στην Άγκυρα δάνεια 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τρέχοντα έργα ενέργειας και μεταφορών, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.
Μετά τις ενδείξεις μιας καταρρέουσας υποστήριξης προς τον Ερντογάν μετά τις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης πέρυσι, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μετέφερε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, που ήταν η μεγαλύτερη εισροή μετρητών στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών.
Η Κίνα επιτρέπει τώρα στις τουρκικές εταιρείες να χρησιμοποιούν το κινεζικό γιουάν για να πραγματοποιούν πληρωμές, επιτρέποντάς τους ευκολότερη πρόσβαση στον κινεζικό τραπεζικό τομέα, ως ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της δημοτικότητας του Ερντογάν, η οποία έχει μειωθεί φέτος κατακόρυφα.
Οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας Huawei και ZTE εξασφάλισαν την είσοδο στην τουρκική αγορά τηλεπικοινωνιών παρά τις διεθνείς κατηγορίες σχετικά με τον κινεζικό έλεγχο της τηλεπικοινωνιακής υποδομής για κρατική παρακολούθηση και καταστολή, που αποτελεί μια ανησυχητική προοπτική για τους Τούρκους στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα, σε πρόσβαση και πληροφορίες τη στιγμή που όλα τα ΜΜΕ βρίσκονται υπό αυστηρό κρατικό έλεγχο.
«Κίνα και Τουρκία δεν έχουν πολλούς φίλους στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ και οι δύο μοιράζονται ένα σχέδιο αμφισβήτησης της ηγεμονίας των Ηνωμένων Πολιτειών, και μιας διεθνούς τάξης που θα βασίζεται σε ιδρύματα που δημιουργήθηκαν από τη Δύση», τονίζει το Foreign Policy.
 
Ο Ερντογάν έχει αποστατήσει.
 
Το TRIBUNE επανειλημμένα έχει υποστηρίξει την τελευταία πενταετία ότι η Τουρκία έχει αποστατήσει από τη Δύση. Το ισλαμιστικό καθεστώς παραμένει τυπικά στο ΝΑΤΟ για να κερδίζει χρόνο και να απολαμβάνει ασυλία.
Όταν θα συναποφασίσει με τους συμμάχους του, Ρώσους, Ιρανούς και Κινέζους, τότε θα επιχειρήσει να τινάξει τον ΝΑΤΟ στον αέρα. Η επιθετικότητα προς Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ είναι ενταγμένη στη στρατηγική υπονόμευσης της δυτικής συνοχής.
Οι αποφάσεις του «ερντογανάτου» είναι ειλημμένες. Μην ξεγελιέται κανείς. Στη Δύση πολλοί αρνούνται να δουν την πραγματικότητα ή ματαιοπονούν ότι θα επαναφέρουν την Τουρκία μετά τον Ερντογάν. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία και μετά τον Ερντογάν δεν θα έχει επιστροφή.
Ο λεγόμενος «τουρκικός ευρασιατισμός», σχήμα ανταγωνιστικό ως προς τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές σταθερές του ευρωπαϊκού, κατ’ αρχήν, και του δυτικού μοντέλου, γενικότερα, εξελίσσεται σε κυρίαρχη ιδεολογία όχι μόνο μεταξύ των εθνοϊσλαμιστών αλλά και των κεμαλικών.
Σημειώνεται ότι ο παντουρκισμός των κεμαλικών φτάνει, μέσω των τουρκικών δημοκρατικών της κεντρικής Ασίας, έως τα δυτικά σύνορα της Κίνας.
Έτσι ο «τουρκικός κόσμος» γίνεται η γεωπολιτική Οδός του Μεταξιού που φέρνει την Κίνα ευθέως στη Μεσόγειο. Οι Τούρκοι, λαός χαμηλά στην ιεραρχία των μογγολικών φυλών, υποτάχθηκαν στους φυσικούς αφέντες τους.
πηγές: tribune, foreighn policy,infognomonpolitics.gr/
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:
Το σενάριο συνεχίζεται όπως εξ αρχής κάποιοι το είχαμε δει και προβλέψει
Μετά την οικονομική άλωση της και παράδοση άνευ όρων της Τουρκίας λόγω του εμπάργκο του 2016 στην Ρωσία, έρχεται η Κίνα, προφανώς σε συνεννόηση με Ρωσία και Ιράν, και κατακτά αυτή πλέον και οικονομικά αλλά στο μέλλον και εδαφικά την Τουρκία με αντάλλαγμα οικονομική στήριξη μέσω επενδύσεων. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα ξεπεταχτούν διάφορα και πολλά κινέζικα εργοστάσια μέσα  στην Τουρκική επικράτεια και θα υπάρξει βεβαίως ροή κινέζικου πληθυσμού προς δυσμάς.
Η Κίνα θα αγοράσει τα τοξικά ομόλογα της Τουρκίας και έτσι θα την υποδουλώσει από την μία και από την άλλη θα εκβιάζει την δύση με την πυρηνική οικονομική βόμβα τοξικών και θα απειλεί ότι θα πυροδοτήσει και που ονομάζεται Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
Η μέχρι σήμερα απειλή των ΗΠΑ ότι θα εγκαταλείψουν την βάση του Ιντσιρλίκ - που σημαίνει και η αυλαία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ - πιθανόν να γίνει πράξη στο εγγύς μέλλον.
Η Ευρασία δημιουργείται με γοργούς ρυθμούς και η Κίνα κατακτά τον κόσμο μέσω επενδύσεων. Το μόνο παρήγορο είναι ότι λόγων των επενδύσεων της Κίνας στην Ελλάδα (π.χ λιμάνι Πειραιά) δεν θα επιθυμεί μία ανάφλεξη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δυστυχώς τόσο η Δύση όσο και οι ΗΠΑ με τις αγκυλώσεις τους και την αλαζονεία τους χάνουν τον οικονομικό πόλεμο κατά της Κίνας η οποία εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τόσο την κρίση της Lehman Brothers το 2008 όσο και το περιστατικό της Φουκοζίμα το 2011 και αγόρασε τεράστιας αξίας τοξικά ομόλογα διαφόρων μεγάλων οικονομιών με αντάλλαγμα την επέκταση της μέσω επενδύσεων και όχι πολεμικών κατακτήσεων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και που τώρα ξέροντας την δύναμη που κατέχει θα απειλήσει ακόμα και να σκάσει το χρηματιστήριο της, αν χρειαστεί, δημιουργώντας ένα οικονομικό τσουνάμι άνευ προηγουμένου στην δύση και διαλύοντας εν μια νυκτί κάθε ανταγωνιστή της. Ίσως και ο ιός αυτό να τρέχει να προλάβει....και για αυτό δημιουργήθηκε.
 
Υ.Γ  Ο  αμερικάνικος διχασμός για τις προεδρικές εκλογές και ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ φιλοΤραμπς και αντιΤράμπς βολεύει τα σχέδια της Κίνας όσο ποτέ. Η δε Γερμανία που βλέπει το τι έρχεται ψάχνει να βρει τρόπο αφού μάζεψε ό,τι μπορούσε από την ΕΕ να χωθεί στο κινεζορωσικοτουρκικόιρανικό κόλπο ακόμα και αν χρειαστεί να βγει από την ΕΕ. σκιάζοντας ακόμα και την κεντρική της τράπεζα αφού έχει μετατρέψει τα ευρώ της σε χρυσό τα προηγούμενα χρόνια . Η Γερμανία τα έχει βρεί εδώ και καιρό με τους Κινέζους.

1 σχόλιο:

Χρήστος είπε...

Βρε ας πάρουν φορά και να έρθουν με τον κώλο από τη Μογγολία να μας κλάσουν καμία μάντρα κάκαλα και η τσατσά και το π******** της μαζί γ*** την πίστη τους γάμο και τον εβραίο Μοχάμετη τους και ας πάρουν και τον εβραίο Γιαχβέ τον ξεκολιάρη...