ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Α’ ΠΠ: Οι Γερμανοί εκπαιδεύουν τους Οθωμανούς. Οι τουρκικές μονάδες Stormtrooper.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε ανάμεσα στην Τουρκία και στην Γερμανία. Τα ίδια κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα και είχαν και θα έχουν. Είμαστε σαν χώρα μπροστά στα κέρατα ενός διλήμματος, είτε θα νικήσουμε την Τουρκία γεωστρατηγικά ( όχι κατ’ ανάγκη με όπλα, αλλά με στρατηγικές κινήσεις) , είτε θα εξαφανιστούμε ήσυχα σαν έθνος από τον ρου της ιστορίας. Επίσης ευκαιρία να πάψουμε να είμαστε ενεργούμενα των Γερμανών, διότι αν είμαστε ενεργούμενα τον Γερμανών είμαστε και των Τούρκων και το αντίστροφο.

Πηγή: Έπαλξη

Οι μονάδες των Stormtroopers, που σε ελεύθερη μετάφραση είναι «δυνάμεις κρούσης» και στα γερμανικά είναι γνωστές ως Sturmtruppen ή Stoßtruppen, αποτελούσαν τις ειδικές μονάδες του γερμανικού και όχι μόνο στρατού. Εκπαιδεύονταν και επιχειρούσαν σε νέες τακτικές διείσδυσης που αποτελούσαν μέρος της βελτιωμένης μεθόδου επίθεσης των Γερμανών στα χαρακώματα του εχθρού. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα από τη μειωμένη επιτυχία που είχαν οι ως τότε επιχειρήσεις ιδίως στο Δυτικό Μέτωπο. Ανελέητο μπαράζ πυροβολικού στις εχθρικές θέσεις, έφοδο με το πεζικό που κατέληγε συνήθως σε λουτρό αίματος, μηδαμινά έως μηδενικά εδαφικά κέρδη και μια κατάσταση σε τέλμα.

Η ιδέα σχηματίστηκε στα μυαλά του ταγματάρχη Κάλσοου και του λοχαγού Γουίλι Ρούρ από την άνοιξη του 1915. Όμως η φιλοσοφία ανάπτυξης τέτοιων μονάδων δεν αποτελούσε «γερμανικό μονοπώλειο». Ο Γάλλος λοχαγός Αντρέ Λαφάργκ, επίσης το 1915, ανέπτυξε την ιδέα για τον εντοπισμό και τη συντριβή των αδύναμων σημείων του εχθρού και την αντιμετώπιση των δύσκολων από τα επόμενα και βασικά κύματα πεζικού. Οι απόψεις του αν και δεν είχαν μεγάλη απήχηση, σταδιακά θα λαμβάνονταν υπόψιν και θα υιοθετούνταν ανεπίσημα με πρωτοπόρο τον Καναδικό Στρατό. Οι Βρετανοί τις απέρριψαν και έδωσαν έμφαση στην ισχύ πυρός. Η προοπτική είχε ως εξής : προσεκτικά επιλεγμένοι εθελοντές στρατιώτες θα εκπαιδευόντουσαν σε μικρής κλίμακας επιθέσεις σε καίρια σημεία. Προτιμούνταν οι στρατιώτες του Μηχανικού. Οι άνδρες αυτοί θα πραγματοποιούσαν καταδρομικές επιθέσεις, αφού πλησίαζαν αθόρυβα προς την αντίπαλη πλευρά των χαρακωμάτων και διένυαν τον ενδιάμεσο χώρο, τη no man’s land. Ο εξοπλισμός που λάμβαναν ήταν κόφτες για τα συρματοπλέγματα, ελαφρά πολυβόλα, φλογοβόλα, ξιφίδια, πολλές χειροβομβίδες και πολλοί εξ αυτών έφεραν μεταλλικούς θώρακες. (1)

Οθωμανοί stormtroopers κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στο Ροχατίν της δυτικής Ουκρανίας

Ο σχηματισμός ενός τάγματος stormtrooper διατάχθηκε και υλοποιήθηκε από τον Ένβερ Πασά, τον Υπουργό Πολέμου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τον Ιούλιο του 1917. Τον Μάιο του ίδιου έτους, μια ομάδα αξιωματικών και υπαξιωματικών έλαβε εκπαίδευση πάνω σε αυτές τις τεχνικές επίθεσης στο Ντούμπλιανι της Ουκρανίας. Οι πρώτοι στρατιώτες που πήγαν για να εκπαιδευτούν ήταν σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, σε προχωρημένη ηλικία και με εξαθλιωμένο ρουχισμό. Έτσι, επιλέχθηκαν τα κατάλληλα στελέχη από άλλες μονάδες. Με τη βοήθεια Γερμανών και Αυστροούγγρων εκπαιδευτών, τα στρατεύματα εκπαιδεύτηκαν και στη χρήση φλογοβόλων και όλμων Minenwerfer των 7,58 εκατοστών. Ακόμη, τα οθωμανικά στρατεύματα που δεν έφεραν ποτέ μεταλλικά κράνη, παρέλαβαν τα  γερμανικά κράνη M1916, αλλά με μια παραλλαγή καθώς μειώθηκε το μήκος των γείσων επειδή θεωρήθηκε ότι δυσκολεύονταν να ακούσουν τις διαταγές στο πεδίο της μάχης.

 

Οι τακτικές και οι οδηγίες για την εκπαίδευση των stormtrooper μεταφράστηκαν και στα τουρκικά

Στην τουρκική ορολογία οι μονάδες ονομάζονταν «Hucum Taburu/Mufrezesi/Kita» όπου Taburu είναι το τάγμα, Mufreze η διμοιρία και Kita η ομάδα. Εκπαίδευση πραγματοποιούνταν και στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης μέχρι και το πέρας του πολέμου. Αν και δεν υπάρχουν παραπάνω αναφορές θεωρείται βέβαιο ότι πολλοί εξ αυτών συμμετείχαν στον πόλεμο εναντίον της Ελλάδος κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Εκπαίδευση με φλογοβόλο. Η ειδικότητα αυτή είχε μικρή συμμετοχή στις μάχες

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο θεάτρου της Μέσης Ανατολής του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου , ειδικά στην εκστρατεία του Σινά και της Παλαιστίνης , οι Οθωμανοί χρησιμοποίησαν το τάγμα stormtrooper που αποτελούσε μέρος της ομάδας στρατιών Yıldırım (Κεραυνός) χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τακτικές διείσδυσης του Δυτικού Μετώπου σε συνδυασμό με το πυρ των πυροβόλων και πολυβόλων. Μια αξιοσημείωτη δράση αυτής της μονάδας ήταν στη Μάχη του Ελ Μπούρτζ την 1η Δεκεμβρίου 1917, όταν αποσύρθηκαν μονάδες της 3ης Ταξιαρχίας του Αυστραλιανού ελαφρού ιππικού από τις αμυντικές τους θέσεις σε μια κορυφογραμμή, αλλά σταμάτησαν και απομονώθηκαν όταν έφτασαν οι βρετανικές ενισχύσεις.

Διμοιρία stormtrooper στο μέτωπο της Παλαιστίνης. Ο ρουχισμός ήταν παρόμοιος με τους απλούς στρατιώτες, η ευκρινέστερη διαφορά ήταν το μεταλλικό κράνος

Σε μια αναφορά του Αυστραλού Gullet παραθέτονται τα εξής: «Μετά από ένα διάστημα απόλυτης σιωπής, η οποία ήταν η μεγαλύτερη πίεση στα νεύρα των υπερασπιστών από την ίδια τη μάχη, περίπου 500 Τούρκοι, με δυνατές κραυγές «Αλλάχ» έσπευσαν στο λόφο. Οι Αυστραλοί κράτησαν το πυρ τους έως ότου οι πρώτοι άντρες ήταν εντός είκοσι γιάρδων και στη συνέχεια τους υποδέχτηκαν με σφοδρό πυρ από τα τυφέκια και τα Hotchkiss, και ταυτόχρονα τους βομβάρδισαν αποτελεσματικά. Ανταποκρινόμενοι, οι Τούρκοι όρμησαν γενναία προς τα εμπρός σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να φέρουν τους πολύ ανώτερους αριθμούς τους σε έναν αγώνα σώμα με σώμα με τους Αυστραλούς.

Αλλά οι Βικτωριανοί πολέμησαν με υπέροχη σταθερότητα κράτησαν τον εχθρό όταν 48 άνδρες  του Συντάγματος του Γκλούτσεστερ (..) και λίγα λεπτά αργότερα μια ομάδα των Βασιλικών Σκωτσέζων Τυφεκιοφόρων υπό τον αντισυνταγματάρχη Στιούαρτ-Ρίτσαρντσον έσπευσε επίσης να ανέβει στο λόφο και εντάχθηκε στον αγώνα. (..)Στη συνέχεια, μάθαμε ότι η επιθετική δύναμη ήταν τάγμα στρατευμάτων που επιλέχτηκε στη Γαλικία (σ.σ. της Ουκρανίας) από τη 19η και 20η Μεραρχία, και ειδικά εκπαιδευμένο από Γερμανούς αξιωματικούς. Φυσικά ήταν οι καλύτεροι Τούρκοι που είχαν δει οι Αυστραλοί κατά τη διάρκεια του πολέμου. (2)

Νεκροί Τούρκοι μετά την αποτυχημένη επίθεση στο Ελ Μπούρτζ. Πάνω από 100 έπεσαν νεκροί, 60 τραυματίες αιχμαλωτίστηκαννκαθώς και άλλοι 112 άνδρες που αποκόπηκαν

Παρά τη σταδιακή υποχώρηση, οι Οθωμανοί διατηρούσαν την αμυντική γραμμή τους μερικές φορές με επιτυχή αποτελέσματα. Μια από αυτές τις αμυντικές επιτυχίες αποτέλεσε και η συμμαχική 2η επίθεση στην Τρανσιορδανία τον Μάιο τoυ 1918 στο Σουνέτ Νιμρίν όπου και μια ομάδα stormtrooper διακρίθηκε στη μάχη καθώς νίκησε το ιππικό των Βρετανών/ Αυστραλών και Νεοζηλανδών. Στην επίθεση αυτή, την 1η Μαΐου το Οθωμανικό 143ο Σύνταγμα Πεζικού, ένα τάγμα stormtrooper με 2 γερμανικούς λόχους πεζικού και έναν πολυβόλων κινήθηκαν ταχύτατα στο ανοιχτό πεδίο κάτω από πυρά πυροβολικού για να φτάσουν στις γραμμές του 4ου και 12 Συντάγματος Ιππικού των Αυστραλών και μιας μοίρας πυροβολικού. Παρά τις μεγάλες απώλειες, με συνεχή και ασφυκτική πίεση από 3 σημεία, οι Οθωμανοί και Γερμανοί ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να εγκαταλείψουν το πυροβολικό και τα άλογα και να διαφύγουν, όσοι τα κατάφεραν, από μια επικίνδυνη και απότομη βραχώδη πορεία. Δυνάμεις των επιτεθέμενων συνέχισαν την καταδίωξη και κυρίευσαν έναν ακόμη καίριο λόφο, τον «κόκκινο λόφο» αναγκάζοντας σε οπισθοχώρηση το εκεί 11 Σύνταγμα ιππικού και τους εναπομείναντες άνδρες του 4ου. Με συνεχή πίεση ακόμα και τις νυχτερινές ώρες οι Οθωμανοί κυρίευσαν ακόμη ένα σημείο. Η μάχη συνεχίστηκε και στα άλλα σημεία του πεδίου έως τις 4 Μαίου. Αυτό που έκανε εντύπωση στις συμαμχικές δυνάμεις όσον αφορά τις κινήσεις της 1ης Μαΐου ήταν η ταχύτητα και η ορμή των επιτεθέμενων τμημάτων παρά τις απώλειες (συνολικά σε αυτήν οι Βρετανοί και οι σύμμαχοι είχαν 1.649 ενώ οι Οθωμανοί/Γερμανοί περίπου 2.500 αλλά είχαν καταφέρει να απωθήσουν τη συμαμχική επίθεση).

Σημειώσεις 

(1) Gerhard Gruhaber, «The German Spirit in the Ottoman and Turkish Army, 1908-1938: A History of Military Knowledge », De Gruyter Oldenbourg, σελ.86

(2) HS Gullett, «Sinai and Palestine », Κεφάλαιο XXIX, Nahr Auja and El Burj, σελ. 504 – 509.

Πηγές 

Twitter/ Fatih Bas, MapperKrumm, Polat Safi.

Gerhard Gruhaber, «The German Spirit in the Ottoman and Turkish Army, 1908-1938: A History of Military Knowledge », De Gruyter Oldenbourg.

HS Gullett, «Sinai and Palestine ».

alh-research.tripod.com

ΠΗΓΗ


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα ρει. Μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων το Γερμανικό κράτος απελευθερωμένο από την ιουδαϊκή μέγγενη φαίνεται πως ετοιμαζόταν να αλλάξει στάση και απέναντι στους τουρκόχοιρους. Σχέδιο Gertrud, 1933: σε περίπτωση νίκης κατά των Ρώσων, ταυτόχρονη εισβολή στην Τουρκία από Αρμενία, Βουλγαρία και Ελλάδα:

https://ristorante-verona.blogspot.com/2018/10/blog-post_27.html

"Από ελληνικής πλευράς, το σχέδιο εισβολής στην Τουρκία είχε την κωδική ονομασία ''Αλέξανδρος''. Καθόλου τυχαία επιλεγμένο όνομα. Όπως αναφέρει ο Κ. Πλεύρης στο βιβλίο του Ιστορική αλήθεια και προπαγάνδα, (εκδόσεις Ήλεκτρον, 2017) βάσει του σχεδίου Αλέξανδρος' ''με επέμβασιν των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων θα καταλαμβάνετο η Μικρά Ασία και θα παραχωρήτο στην Ελλάδα. Στην Γερμανικήν ενέργεια θα μετείχαν Ελληνικά στρατεύματα που εν τάχει θα ωργανούντο και θα εξωπλίζοντο.''

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Τα πάντα ρει. Μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων το Γερμανικό κράτος απελευθερωμένο από την ιουδαϊκή μέγγενη φαίνεται πως ετοιμαζόταν να αλλάξει στάση και απέναντι στους τουρκόχοιρους."

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τίποτα ΔΕΝ ρει.! Είναι διαχρονικά και σταθερά σύμμαχοι από τον 18 μέχρι και τον 21 αιώνα.!! Δεν είναι μόνο ο πρώτος και δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος στον οποίο ήταν σύμμαχοι αλλά και οι δύο Βαλκανικοί πόλεμοι. Το 1996 στα Ίμια πίσω από τους Τούρκους βρίσκονταν οι Γερμανοί. Βέβαια η περίφημη, ειδική και άρρηκτη σχέση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας, δύναται να ιδωθεί και υπό το πρίσμα της ανοικτής εταιρικής σχέσης, όπως αυτή εννοείται κατά την ουδέτερη γερμανική οπτική της Offene Handelsgesellschaft. Η Γερμανία απο τον 19ο ως τα μέσα του 20ου αιώνα, θεωρούσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως συμπληρωματικό της οικονομικό χώρο (Wirtschaftlicher Ergänzungsraum) προς τον μείζονα ευρωπαϊκό (Europäischer Grossraum).

Ως εκ τούτου, διευκόλυνε σημαντικά την εισαγωγή των τουρκικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά με αντάλλαγμα την γερμανική οικονομική διείσδυση και επιρροή στον Μεσανατολικό Χώρο. Παράλληλα η Οθωμανική Αυτοκρατορία εντάχθηκε στον γερμανικό στρατηγικό σχεδιασμό ως παράγοντας ανάσχεσης των βρετανικών, γαλλικών και ρωσικών γεωστρατηγικών επιδιώξεων στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, την Βόρειο Αφρική και την Μεσόγειο. Για αυτό δεν υπήρχε και ΔΕΝ υπάρχει ουδεμία περίπτωση να αλλάξει στάση η Γερμανία προς την Τουρκία.!!

Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Τουρκία, και έχουμε μια Γερμανία η οποία συνέχεια μας βάζει "τρικλοποδιά" και προσπαθεί να μας κάνει γιουσουφάκι της Τουρκίας. Καλά θα κάνεις να κατανοήσεις ότι εκτός απο τα γεωστρατηγικά συμφέροντα που ενώνουν αυτές τις δύο χώρες, τις ενώνει και η κοινή καταγωγή.!! Υπάρχει γονιδιακή ταύτιση ανάμεσα στους Ούννους και στους Τούρκους.!! Η αποκοπή των Τούρκων απο την Γερμανία είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνει, εξ αιτίας της κοινής καταγωγής των δύο αυτών λαών ...εκ του Τζένκις Χάν. Τα εγκλήματα αμφότερα -ανά τους αιώνες- κατά του ανθρωπίνου γένους είναι αυταπόδεικτα.! Τούρκοι και Γερμανοί έχουν γενοκτονήσει τους ανθρώπινους πληθυσμούς ανά την υφήλιο, χρησιμοποιώντας σχεδόν τις ίδιες πρακτικές και μεθόδους .


Να σου θυμίσω ότι Τούρκοι και Γερμανοί σε συνέργεια δημιούργησαν τον "συνωστισμό" ή την σφαγή της Σμύρνης , μέσω του οποίου σφαγιάστηκαν περί τα 2.000.000 εκατομμύρια Ελλήνων, λεηλατήθηκαν οι περιουσίες όλων και οι επιζήσαντες αναγκάστηκαν , είτε να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες πατρογονικές εστίες, είτε να εξισλαμιστούν.! Μετά από αυτά δεν μας προκαλεί απορία που έως σήμερα Τούρκοι και Γερμανοί (Ούννοι) συνεργάζονται αγαστά και ουχί αγαθώς κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων...βλέπεις είναι γονιδιακό το πρόβλημα.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Καθόλου τυχαία επιλεγμένο όνομα. Όπως αναφέρει ο Κ. Πλεύρης στο βιβλίο του Ιστορική αλήθεια και προπαγάνδα, (εκδόσεις Ήλεκτρον, 2017) βάσει του σχεδίου Αλέξανδρος' ''με επέμβασιν των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων θα καταλαμβάνετο η Μικρά Ασία και θα παραχωρήτο στην Ελλάδα. "

Όλα αυτά είναι ιστορίες με πούστηδες δράκους και κουτσά φίδια.!! Τις ίδιες παπαριές πίστεψαν και οι Χουντικοί από τους "συμμάχους" ότι δήθεν θα τους έδιναν από αλλού από την Τουρκία...και σήμερα το ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι έχουμε χάσει την μισή Κύπρο.!! Για αυτό σαν χώρα φτάσομε σήμερα σε αυτό το σημείο. Επειδή τα δύσκολα με την Τουρκία τα έχουμε μπροστά μας...θα φανεί ακόμα περισσότερο το ξεβράκωμα των Γερμανών υπέρ των Τούρκων.

Ανώνυμος είπε...

Σε κάθε χώρα υπάρχουν αντικρουόμενες ομάδες ιδέες και ψυχολογίες και αυτοί που κυριαρχούν τραβούν και τον υπόλοιπο πληθυσμό όπου θέλουν. Για τους ξένους, Έλληνας θεωρείσαι κι εσύ, Έλληνας και ο Κούλης, Έλληνας και ο Κ. Πλεύρης, και η Λιάνα Κανέλη, και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος της επταετίας, εμείς όμως ξέρουμε μεταξύ μας ότι δεν είμαστε ένα και το αυτό, και ότι η πορεία της χώρας εξαρτάται από το ποιος κυριαρχεί σε κάθε χρονική στιγμή.

Κάπως έτσι τείνουμε κι εμείς να θεωρούμε τους Γερμανούς ένα και το αυτό, παραβλέποντας τις αντικρουόμενες δυνάμεις μεταξύ τους. Οι σημερινοί Γερμανοί, ότι δεν εξοντώθηκε ακόμα, εδώ και καμιά 50αριά χρόνια έχουν κατευθείαν έκθεση στον εγκληματικό όχλο των τούρκων και άλλων μουσουλμάνων και όχι αποκλειστικά σε τούρκους διπλωμάτες, με συνέπεια υπογείως να έχουν αρνητική στάση αλλά δεν τους επιτρέπεται να την εκφράσουν γιατί από το 1945 η χώρα τους είναι υπό κατοχή και θα πάνε φυλακή αν κατακρίνουν εβραίους ή τούρκους. Δουλεύουν 10 ώρες την ημέρα και πληρώνουν ένα κάρο φόρους ενώ τα μουσλίμια κοπροσκυλιάζουν και γεννοβολάνε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ζώντας από επιδόματα τέκνων, ευπαθών ομάδων κλπ ενώ ταυτόχρονα μισούν τους Γερμανούς. Τι να λέμε τώρα.

Επίσης άλλο τι στην πραγματικότητα είναι κάποιος λαός γενετικά που μπορεί να είναι όντως Ούνοι, άλλο τι πιστεύει ότι είναι, που πριν τον ΒΠΠ είχαν πειστεί ότι ήταν οι καθαρότεροι άρυοι βασιζόμενοι σε στοιχεία όπως ένα κείμενο ενός Ρωμαίου που έλεγε ότι ποτέ δεν παντρεύονταν έξω από το έθνος τους ή κάτι τέτοιο, μία παράδοση που φαίνεται πως την είχαν και πρόσφατα. Άλλο τι είμαστε κι εμείς γενετικά σαν συνολικός πληθυσμός, άλλο τι πιστεύουμε ότι είμαστε. Ή τι πιστεύαμε επί επταετίας, τι θα απαντούσαμε σε δημοσκοπήσεις τότε και τώρα. Μιλούν και διαφορετική γλώσσα οι Γερμανοί από τους Ούγγαρους απόγονους Ούνων. Στους οποίους Ούγγαρους ως δια μαγείας επιτρέπεται να μην έχουν πολλούς μετανάστες. Κάποια σχέση πρέπει να έχει αυτό με το γεγονός ότι σε γενετικά τεστ πολλοί Ούγγαροι χριστιανοί κλπ βγαίνουν φυλετικά Ασκενάζι.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:57 μ.μ.

"Κάποια σχέση πρέπει να έχει αυτό με το "γεγονός" ότι σε γενετικά τεστ πολλοί Ούγγαροι χριστιανοί κλπ βγαίνουν φυλετικά Ασκενάζι"
----------------------------------------------------------

-Λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς τον συσχετισμό σου. Ο Ασκενάζι σαν επίθετο, σαν ουσιαστικό, σαν φυλή, σαν έθνος και απλως ο Ούγγρος σαν Χριστιανός;
Διαθέτεις κάποια πηγή που να αναφέρεται σε αυτό το "γεγονός";


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό εδώ αναφέρομαι:

https://www.timesofisrael.com/hungarians-show-highest-rate-of-ashkenazi-genes-after-israelis-company-says/

Γράφει κάποιος στα σχόλια:

"Very nice.
Let them make Aliah and increase our Jewish population."

Τους θεωρούν δικούς τους κι ας μην είναι εβραίοι στο θρήσκευμα, φτάνει που είναι ομόαιμοι με τους Ασκενάζι του Ισραήλ (που ως γνωστόν οι Ασκενάζι είναι οι εβραίοι της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που λέγεται πως είναι απόγονοι των Χαζάρων, ενός τούρκικου φύλου). Αυτό για όσους νομίζουν ότι ο εβραϊσμός είναι θρησκεία. Αλλού είδα να λένε ότι αυτοί οι Ούγγροι πρέπει να ήταν πρώην εβραίοι στο θρήσκευμα. Ίσως. Υπάρχει όμως και η άλλη περίπτωση. Να προέρχονται από τους Χάζαρους πριν αυτοί υιοθετήσουν την εβραϊκή "θρησκεία":

"Around 830, a rebellion broke out in the Khazar khaganate. As a result, three Kabar tribes[38] of the Khazars joined the Hungarians and moved to what the Hungarians call the Etelköz, the territory between the Carpathians and the Dnieper River."

https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarians

Το σκεπτικό μου είναι απλό. Οι Ούγγροι δεν είναι λευκοί, είναι Ούνοι ή κάτι παραπλήσιο (για την ακρίβεια Μαγυάροι με προσμίξεις από Άβαρους και λίγους Σλάβους και ίχνη από αυτόχθονες Ευρωπαίους) και έχουν και πολλούς ομόαιμους με την μεγαλύτερη ομάδα εβραίων στο Ισραήλ, τους Ασκενάζι, γι αυτό και δεν μπαίνουν στο στόχαστρο για εξόντωση με τη μέθοδο Καλέργι του μαζικού εποικισμού από τριτοκοσμικούς και ισλαμιστές. Η Γερμανία πάει για εξόντωση για τον ίδιο λόγο που πάει και η Σουηδία, επειδή θεωρούνται λευκοί. Το κράτος της Γερμανίας δεν αποτελείται από λευκούς αλλά εβραίους Ασκενάζι. Αυτό μπορεί να αλλάξει αν τραβήξουν αρκετά το σχοινί οι γαμψομύτηδες που από ότι φαίνεται ήδη αρχίζουν να το τραβάνε με τον κορονοιό.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:11 μ.μ.
"Το κράτος της Γερμανίας δεν αποτελείται από λευκούς αλλά εβραίους Ασκενάζι"
----------------------------------------------------------------------------


-Πως τεκμηριώνεται αυτή η άποψη; Υποθέτω ότι με τη λέξη κράτος υπονοείς την διακυβέρνηση αυτής της χώρας, και όχι το σύνολο των κατοίκων της. Διότι αν λάβω υπ' όψιν και τη θέση σου ότι οι Ασκενάζι είναι Χαζάροι τότε τα πράγματα συγχέονται υπερβολικά.
Και κάτι άλλο, το όνομα Ασκενάζι, δεν σε βοηθάει καθόλου να προσδιορίσεις τη καταγωγή του;
Γνωρίζεις ποιά πόλη γκρέμισαν οι ....... για να χτίσουν την Ουάσιγκτον;


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΕΡΙΩΠΑΣ



Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και εννοώ την διακυβέρνηση, φανερή και κρυφή, ότι είναι Ασκενάζι. Καλά κάνεις και ζητάς τεκμηρίωση για αυτό, σαν θέμα αρχής. Μόνο που δεν είμαι ο κατάλληλος για να πάρεις ικανοποιητική απάντηση. Σε ένα χώρο με περισσότερους αναγνώστες και ψαγμένους στη συνωμοσιολογία ίσως θα έριχναν και άλλοι στοιχεία και λινκς και θα προέκυπτε μια πληρέστερη εικόνα.

Τσίμπα κι ένα χιουμοριστικό βιντεάκι για την Μέρκελ.

https://www.youtube.com/watch?v=40U6VKq-2yk

Τι γκρέμισαν και έχτισαν την Ουάσινγτον δεν ξέρω, μόλις βρήκα ότι προϋπήρχαν δύο οικισμοί ο ένας από τους οποίους λέγονταν Αλεξάνδρεια.

Για την ιστορία αν πρόσεξες είπα λέγεται ότι οι Ασκενάζι είναι απόγονοι των Χαζάρων, υπονοώντας με το "λέγεται" ότι υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό, ορίστε και ένας που τεκμηριώνει άλλο ενδεχόμενο:

https://davidduke.com/rethinking-khazar-theory/

Ελπίζω να μην θεωρείς τους Ασκενάζι ομόαιμους με τους Έλληνες επειδή το όνομά τους έχει Ελληνική καταγωγή ή αν τα Yiddish είναι στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών (είναι;). Υπάρχει και online οδηγός πως να εντοπίζετε Ασκενάζι εβραίους φυσιογνωμικά. Μικρά μάτια και σαν χάντρες κλπ.

Ανώνυμος είπε...


@Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:06 μ.μ.
«Ελπίζω να μην θεωρείς τους Ασκενάζι ομόαιμους με τους Έλληνες επειδή το όνομά τους έχει Ελληνική καταγωγή ή αν τα Yiddish είναι στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών (είναι;). Υπάρχει και online οδηγός πως να εντοπίζετε Ασκενάζι εβραίους φυσιογνωμικά. Μικρά μάτια και σαν χάντρες κλπ.»

Με βάση και μόνο τις πληροφορίες που διαθέτω, όλες προϊόντα μακροχρόνιας έρευνας και μελέτης, δεν θα χαρακτήριζα ποτέ τους Ασκενάζ Όμαιμους ή ομογενείς με τους Έλληνες. Γνήσιο Ασκενάζ Βαβυλώνιο θα χαρακτήριζα για παράδειγμα τον Ζάεφ, μαζί με μερικούς από τους πρωθυπουργούς της χώρας μας στη διάρκεια των τελευταίων 60 ετών.
Το θέμα όμως των Ασκενάζ δεν είναι χτεσινό. Βαθαίνει μέσα στον χρόνο και φτάνει στην εποχή του Πύργου της Βαβέλ και στους 72 Κύνες που λέγεται ότι συγκεντρώθηκαν εκεί για να χτίσουν τον Πύργο. Το επίθετο Ασκενάζ ή Ασχανάζ μαρτυρά και την ιδιότητά του.
Οι Κύνες αυτοί είχαν Ατλαντο-Σκυθική καταγωγή και μετά τη σύγχυση επέστρεψαν σταδιακώς στη παλιά πατρίδα τους, δηλαδή στη Μητροπολιτική Σκυθία, σημερινή Ρωσία και Γερμανία.
Βαβυλώνιοι ναι, για ένα διάστημα, Χαζάροι (Χάζαρα)επίσης για ένα διάστημα όσο διέμεναν στην ορεινή Ταυριανή, Έλληνες ποτέ.
Το επίθετο Χάζαρα βεβαίως έχει τριπλή έννοια. Πρώτον σημαίνει ορεσίβιοι, δεύτερον σημαίνει Κύνες και τρίτον σημαίνει Πυρ (Άζαρ). Η Περσοεβραϊκή λέξη Άζαρ όπως και η Ελληνική λέξη Κύων όπως έχω εξηγήσει και στο παρελθόν σημαίνουν Σπινθήρ (Ουρ/ Ur). Θα έχεις ακούσει για την Ur.
Αζάγκθωθ,[Εβρ.] για παράδειγμα σημαίνει Κυνολατρεία και κατ’ επέκταση Σεληνολατρεία.
Ο Χαριτώνυμος Ιωάννης γνώριζε επαρκώς ποιος ήταν ο δόλιος αντίπαλος τότε και ποια η πόρνη Βαβυλών.
Όσον αφορά τώρα την απορία σου «Yiddish είναι στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών (είναι;).», η απάντησή μου είναι λιτή: Ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών δεν υπήρξε ποτέ διότι απλούστατα δεν υπήρξε ποτέ και λαός ή χώρα με αυτό το όνομα, όπως ακριβώς δεν υπήρξαν ποτέ και Σουμέριοι.
Η Γλώσσα της ανθρωπότητας ήταν και είναι μόνο η Ελληνική.
Η πόλη που ισοπεδώθηκε για να χτιστεί η Ουάσιγκτον ονομαζόταν Nurembergo. Σου θυμίζει τίποτα;

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τη δίκη της Νυρεμβέργης. Ίσως το Nurem έχει σχέση με τον βασιλιά Nimrod και την αντίστοιχη γραμμή αίματος στην οποία φαίνεται πως πίστευε ότι ανήκε ο George Bush. Καλύτερα μπες στο ψητό τι θέλεις να πεις.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:34 μ.μ. "Καλύτερα μπες στο ψητό τι θέλεις να πεις".


Γένεσις: Κεφ.10:2 Αναφέρεται στους Ασχανάζ οι οποίοι ήταν όμαιμοι των Θοργαμά και υιοί του Γαμέρ που ήταν υιός του Ιαπετού.

Gamer or Gomer: From this son of Japheth came the GERMANIC peoples, from whom came most of the original peoples of Western Europe. These include the original French, Spanish, and Celtic settlers.

Βλέπε: https://enduringword.com/bible-commentary/genesis-10/


Σ.Σ. Γαμέρ, ή Γωμήριος.


ΕΡΙΩΠΑΣ


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : η απάντησή μου είναι λιτή: Ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών δεν υπήρξε ποτέ διότι απλούστατα δεν υπήρξε ποτέ και λαός ή χώρα με αυτό το όνομα, όπως ακριβώς δεν υπήρξαν ποτέ και Σουμέριοι.
Η Γλώσσα της ανθρωπότητας ήταν και είναι μόνο η Ελληνική.

Σαφέστατα και ΔΕΝ υπήρξε ποτέ λαός με την ονομασία Ινδοευρωπαίοι...ούτε τέτοια γλώσσα αλλά ούτε πολιτισμός. Διότι αν υπήρχε θα άφηνε κάποιο σημάδι...θα είχαν κάποια πρωτεύουσα, κάποιες πόλεις στις οποίες θα έμεναν....θα είχαν αφήσει πίσω τους κάποια στοιχεία ότι πέρασαν από την ιστορία του πλανήτη. Αντιθέτως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.!!! Όμως ενώ συμφωνούμε ότι ΔΕΝ υπήρξε τέτοιος λαός και γλώσσα ποτέ...στέλνεις αυτό εδώ :

https://enduringword.com/bible-commentary/genesis-10/

Όπου εκεί μέσα γράφει...." The sons of Japheth: He was the father of the Indo-European peoples, those stretching from India to the shores of Western Europe."

Έχουνε μπερδέψει αλήθειες με ψέμματα.!! Και για αυτό από μένα δεν γίνεται αποδεκτό.!! Δεν κατάγεται όλη η ανθρωπότητα από έναν Νώε και τους 3 γιούς του...για τον πολύ απλό λόγο ότι ΠΡΙΝ από αυτούς ο πλανήτης ΗΔΗ κατοικείτο από ανθρώπους και ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν γίνεται βιολογικά ένας Ρώσος..ένας Μογγόλος και ένας Έλληνας να έχουν το ίδιο dna αν δεχτούμε όλοι είμαστε πρώτα ξαδέλφια μεταξύ μας..σαν απόγονοι από τους γιούς του Νώε.!!!

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα θα πούμε ότι η ιστορία και ο κατακλυσμός του Νώε είναι ΠΟΛΥ νεώτερη από την καταγωγή των Ελλήνων πάνω σε αυτόν τον πλανήτη...που έχουν περάσει και θυμούνται τουλάχιστον 3 κατακλυσμούς.!! Του Ωγύγου, του Δαρδάνου και του Δευκαλίωνα.!! Τρεις διαφορετικές καταστροφές πάνω στον πλανήτη θυμούνται οι Έλληνες...ενώ όλοι οι άλλοι λαοί θυμούνται μόνο μία.!

" ἡ δὲ Κίμωνος ἀφθονία καὶ τὴν παλαιὰν τῶν Ἀθηναίων φιλοξενίαν καὶ φιλανθρωπίαν ὑπερέβαλεν. [10.6] οἱ μὲν γάρ, ἐφ᾽ οἷς ἡ πόλις μέγα φρονεῖ δικαίως, τό τε σπέρμα τῆς τροφῆς εἰς τοὺς Ἕλληνας ἐξέδωκαν ὑδάτων τε πηγαίων ... καὶ πυρὸς ἔναυσιν χρῄζουσιν ἀνθρώποις ἐδίδαξαν. "

Τι μας λέει εδώ ο Πλούταρχος ..ότι η γενναιοδωρία του Κίμωνα ξεπέρασε και την ΠΑΛΑΙΑ φιλοξενία και φιλανθρωπία των ΑΘΗΝΑΙΩΝ , οι οποίοι έδωσαν το σπέρμα τροφής στους Έλληνες και ΕΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ( αφού διαχωρίζει τους Έλληνες από την λέξη ανθρώπους , εννοεί τον υπόλοιπο πληθυσμό επάνω στον πλανήτη) να μεταχειρίζονται τα πηγαία ύδατα και να ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΑ.!!!

Πάει και ο μύθος του Προμηθέα η Ιαπετού που δήθεν έμαθε στους ανθρώπους την χρήση της φωτιάς.!! Βέβαια το θέμα είναι να ψάξει κανείς και να βρει...ποιοι είναι αυτοί οι ΠΑΛΑΙΟΙ Αθηναίοι οι οποίοι ΔΙΔΑΞΑΝ την ανθρωπότητα τα πρώτα της βήματα για να μπορέσει να επιβιώσει.!! Και ΟΛΑ αυτά φυσικά ΠΡΙΝ τον Νώε και τους κανακάρηδες του...αφού στην εποχή του Νώε, και την χρήση της φωτιάς ήξεραν αλλά και την καλλιέργεια της γης και την χρήση των υδάτων.!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που προσπάθησα φίλε Λύκαστρε ήταν να παρουσιάσω στον Ανώνυμο σχολιαστή το γεγονός ότι Γερμανοί και Ασχανάζ είναι μία φάρα. Μέχρι και πριν από 200 χρόνια όλοι οι ιστορικοί ερευνητές και σχολιαστές έλεγαν ότι οι Ασχανάζ ή Ασκανάζ ήταν Γερμανοί και μιγάδες απόγονοί τους που ζούσαν στην Βαβυλώνα και ότι κάποτε υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στην Μητρόπολή τους.
Η Π. Διαθήκη ορθώς παρουσιάζει τους Ασχανάζ αδελφούς με τους Θοργαμά, που δεν είναι άλλοι από τους Μιξοσκύθες Τρώες. Το Κλειδί σε όλη αυτή την ιστορία είναι το όνομα Ασκάνιος και ό,τι αντιπροσωπεύει αυτό. Πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρείς τι σημαίνει. Κάτι άλλο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι Ασχανάζ ίδρυσαν και μια πολη, την Troyes στην B Γαλλία.

https://en.wikipedia.org/wiki/Troyes


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Αυτό που προσπάθησα φίλε Λύκαστρε ήταν να παρουσιάσω στον Ανώνυμο σχολιαστή το γεγονός ότι Γερμανοί και Ασχανάζ είναι μία φάρα.

Σαφέστατα φίλε Ερίωπα....κανείς δεν διαφωνεί με αυτό. Ίσως θα μπορούσαμε να βάλουμε μέσα και τους Τούρκους καθότι είναι πρώτα ξαδέλφια φυλετικά με τους Γερμανούς. Από την άλλη ίσως θα ήταν καλό να πούμε τον λόγο που αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω στην Μητρόπολη τους...διότι αυτές οι μετακινήσεις και τα σούρτα-φέρτα έχουν μπερδέψει ουκ ολίγους ερευνητές. Κάτι το οποίο συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας. Έρχεται ο αφγανοπακιστανός εδώ και μετά από 2000 χρόνια θα μου τον βγάζουν Έλληνα οι τότε ιστορικοί;;;

Το όνομα Ασκάνιος είναι κυρίως γνωστό ως ο πρωτότοκος γιος του Τρωαδίτη Αινεία . Ένας τρώας που κατέφυγε στους Λατίνους.. Για ένα διάστημα ο Ασκάνιος βασίλευσε στην Προποντίδα και μετά επέστρεψε στην Τροία μαζί με τον Σκαμάνδριο, -σημερινή Κωνσταντινούπολη- τον γιο του `Εκτορα, για να επανιδρύσουν την πόλη.

ΑΣΣ-καν Άσση ...ΑΣΣυρία η Αττουρία και η Τροία η οποία βρισκόταν στην περιοχή Αssa ...Ασία και η Αττία..κ.λ.π
Άλλο όμως d.n.a αυτοί και άλλο εμείς. Από άλλο Ήλιο έχουν αυτοί καταγωγή και από άλλον ΗΛΙΟ εμείς. Διαφορετική ψυχοσύνθεση .

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι φίλε Λύκαστρε, οι διαφορές των Ελλήνων με τους Τρώες και τους Ασχανάζ είναι αγεφύρωτες.
Προχθές μου έστειλε ένας φίλος ένα κείμενο με θέμα τον Κρητικό Σαρπηδόνα και εκεί πήρε το μάτι μου μία παράγραφο που αναφερόταν στον "Ελληνικό εμφύλιο της Τροίας".
Ναι φίλε μου υπάρχουν πολλοί ακόμα και σήμερα που υποστηρίζουν ότι ο Σαρπηδών ήταν Κρητικός και ότι ο πόλεμος της Τροίας ήταν εμφύλιος πόλεμος των Ελλήνων.

Το ότι η Σαρπηδονία ήταν η μεγάλη νήσος του Ατλαντικού για πολλούς είναι ασήμαντη λεπτομέρεια.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Ναι φίλε μου υπάρχουν πολλοί ακόμα και σήμερα που υποστηρίζουν ότι ο Σαρπηδών ήταν Κρητικός και ότι ο πόλεμος της Τροίας ήταν εμφύλιος πόλεμος των Ελλήνων.

Αν υπάρχουν λέει.!! Πριν λίγα χρόνια μάλωνα (λεκτικά) με κάτι "αστροπελέκια" που έλεγαν ότι ο Τρωικός πόλεμος ήταν ένας εμφύλιος μεταξύ Ελλήνων και Τρώων.!!! Και τους έλεγα ότι οι Τρώωες ήταν Ασιάτες και δεν είχαν τίποτε κοινό με τους Έλληνες. Έφαγα το κράξιμο της αρκούδας....και όταν τους ζητούσα στοιχεία για αυτά που έλεγαν...μέσα από συμβατική έρευνα όπως βιβλία, μου έστελναν λίνκ με άλλα ιστολόγια που αναπαρήγαγαν την ίδια μπούρδα.!!
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ επικρατεί εκεί έξω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Το ότι η Σαρπηδονία ήταν η μεγάλη νήσος του Ατλαντικού για πολλούς είναι ασήμαντη λεπτομέρεια.

Kαθόλου ασήμαντη λεπτομέρεια....και αν σου πω ότι από εκεί κατάγονταν και οι Γοργόνες.!! Τι θα έλεγες;;

Ανώνυμος είπε...

Γοργόνες, οι τρίδυμες κόρες της Γοργούς, λίγο αγριούτσικες βέβαια αλλά καλά κορίτσια λένε ότι ήταν αρχικά. Μετά έμπλεξαν με τον μπερμπάντη τον Ποσειδώνα που ήθελε και τις τρεις στο καυτό του κρεβάτι και εκεί χάλασε το πράμα και έτσι τις πήρε η κάτω βόλτα.
Η συνέχεια είναι γνωστή, μετακόμισαν μαζί με τον Σαρπηδόνα στην Κλάρο της Καρίας και από εκεί έβγαζαν επίσημα καριόλες στο κλαρί. Είχαν και παράρτημα στην Κόρινθο.

ΕΡΙΩΠΑΣ


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Μετά έμπλεξαν με τον μπερμπάντη τον Ποσειδώνα που ήθελε και τις τρεις στο καυτό του κρεβάτι και εκεί χάλασε το πράμα και έτσι τις πήρε η κάτω βόλτα.

Λογικό δεν ήταν να μπλέξουν με τον Ποσειδώνα/Άτλαντα αφού και ο Σαρπηδόνας γιος του Ποσειδώνα ήταν.!!

https://prnt.sc/ukk3wd

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ :Η συνέχεια είναι γνωστή, μετακόμισαν μαζί με τον Σαρπηδόνα στην Κλάρο της Καρίας και από εκεί έβγαζαν επίσημα καριόλες στο κλαρί. Είχαν και παράρτημα στην Κόρινθο.

Και τραγουδούσαν όλοι μαζί Στράτο Διονυσίου , διότι είναι γνωστή η τιμωρία της Αθηνάς :

" Βρέχει φωτιά στη στράτα μου
φωτιά που μ’ έχει κάψει
για τα φτωχά τα νιάτα μου
κανένας δε θα κλάψει"

Ανώνυμος είπε...

Το γενετικό προφίλ ή cluster των Ασκενάζι το έχει μόνο το 5.1% των σημερινών κατοίκων της Γερμανίας:

https://www.myheritage.com/ethnicities/ashkenazi-jewish/ethnicity-worldwide-distribution

Φαινότυπος των εβραίων υπάρχει και δεν μου φαίνεται να ταιριάζει με των Γερμανών:

https://www.gentilenation.com/uploads/3/1/0/2/31022531/how_to_recognize_and_identify_a_jew_-_part_1.pdf

https://www.gentilenation.com/uploads/3/1/0/2/31022531/how_to_recognize_and_identify_a_jew_-_part_2.pdf

Με του Ούνους ακόμα δεν βάλατε στοιχεία πως προκύπτει η ταύτιση με τους Γερμανούς ενώ ταυτόχρονα οι κυρίαρχοι Γερμανοί ταυτίζονται και με τους Ασκενάζι. Ακολουθεί η στάση του κράτους της Γερμανίας απέναντι στους Ούνους, σε μία εθνικιστική αναλαμπή, εν έτει 1941...

"Ένα τρομακτικό ποτάμι βάρβαρων ορδών ξεχύθηκε στην Ευρώπη από το εσωτερικό της Ασίας και ξέσπασε στην καρδιά της, πυρπολώντας, φονεύοντας και καταστρέφοντας τα πάντα. Μία πραγματική μάστιγα του Θεού. Στην μεγάλη μάχη των Καταλωνικών Πεδίων, για πρώτη φορά ενωμένοι οι Ρωμαίοι και οι Γερμανοί πολέμησαν για την επιβίωση ενός πολιτισμού, ο οποίος πλάστηκε από τους Έλληνες, δυναμώθηκε από τους Ρωμαίους και τον οποίο αφομοίωσαν και ανέπτυξαν οι Γερμανοί.

https://ristorante-verona.blogspot.com/2017/12/blog-post_21.html

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:34 μ.μ.
"Με του Ούνους ακόμα δεν βάλατε στοιχεία πως προκύπτει η ταύτιση με τους Γερμανούς ενώ ταυτόχρονα οι κυρίαρχοι Γερμανοί ταυτίζονται και με τους Ασκενάζι"

------------------------------------------------------------------------

-Μιά τοιχογραφία του Ηρακλείου της Ιταλίας παρουσιάζει τον Αινεία με τον πατέρα του Αγχίση και τον γιό του Ασκάνιο με μορφές κυνόμορφων πιθήκων.

72 Κυνοκέφαλοι Κύνες των βαβυλωνίων Ασχανάζ ήσαν οι οικοδόμοι του Πύργου της Βαβέλ.

Αν ενώσει κανείς τις κουκίδες μπορεί να δει το ...γκαστρωμένο λαγουδάκι που ακούει στο όνομα Αούγκα.


ΕΡΙΩΠΑΣ