ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ , ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΟΥΡΑΝ.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Γιατί η Αρμενία καλεί τον λαό της σε πόλεμο (η οπτική πλευρά των πραγμάτων από πλευράς Αρμενίας).
 
Υπάρχει ένας πόλεμος ξανά. Το Αζερμπαϊτζάν, που υποκινήθηκε και εκπαιδεύτηκε από την Τουρκία, σύμμαχο της ναζιστικής Γερμανίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο *, επιτέθηκε στα εδάφη της Αρμενίας του Artakh (Καραμπάχ), βομβαρδίζοντας το έδαφος της Αρμενίας, την αυγή της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου. Σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι Ναζί την Κυριακή του Ιουνίου 1941.
Όλα ξεκίνησαν με βομβαρδισμούς και επιθέσεις πυραύλων στην πρωτεύουσα του Artsakh, του Stepanakert και σε άλλες περιοχές της μικροσκοπικής δημοκρατίας, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν στον κόσμο. Μετά από αυτό, το τουφέκι και τα άρματα του εχθρού ξεκίνησαν μια επίθεση στις βόρειες, νότιες και νοτιοανατολικές κατευθύνσεις ...
Υπάρχουν θύματα και τραυματίες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, υπάρχουν θύματα στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Και οι αριθμοί που αναφέρονται θα αυξηθούν μόνο. Το Μπακού αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι του έχουν καταλάβει κάποια ύψη και πολλά χωριά. Είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν αυτό ισχύει, αλλά ο στρατιωτικός νόμος και η γενική κινητοποίηση έχουν επιβληθεί στο Artsakh και την Αρμενία. Οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν τα κατεστραμμένα άρματα μάχης και τα ελικόπτερα που κατέπεσαν, και για τους σκοτωμένους εχθρούς.
Λαμβάνοντας αποφάσεις στο κοινοβούλιο σχετικά με την κινητοποίηση και τον στρατιωτικό νόμο, ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικολ Πασινιάν δήλωσε ότι δεν είχε έρθει στην Εθνοσυνέλευση για να πει για τι ήταν έτοιμοι οι στρατηγοί και οι στρατιώτες μας: «Ήρθα εδώ για να πω για εμένα που είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος να πεθάνω για τη Πατρίδα. "
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Αρμενία δεν έχει άλλες επιλογές παρά να κερδίσει αυτόν τον επιβαλλόμενο πόλεμο.
«Όταν λέμε ότι είμαστε στρατιώτες, λέμε ότι όλοι - ηλικιωμένοι ή νέοι, άνδρες ή γυναίκες, αξιωματούχοι ή άνεργοι σήμερα πρέπει να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον και να λένε ότι είναι έτοιμοι να πεθάνουν για τη Πατρίδα ", δήλωσε ο Πασινιάν.
Η Άγκυρα και το Μπακού προετοιμάζονταν ενεργά για τον τρέχοντα πόλεμο, από καιρό σε καιρό οργανώνοντας προκλήσεις και επιθέσεις στα σύνορα της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Artsakh (Karabakh) και της Αρμενίας. Οι πιο σοβαροί ήταν το 2016 (ο λεγόμενος "τετραήμερος πόλεμος" στις αρχές Απριλίου) και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Αυτό το καλοκαίρι (29 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου) η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας κοντά στα σύνορα της Αρμενίας . Οι Τούρκοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές εκπαιδεύουν τους Αζέρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διάφορες πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα ανέπτυξε τάγμα τρομοκρατών μαχητών από τη Συρία στα σύνορα της Αρμενίας και του Καραμπάχ.
Η κατάπαυση του πυρός του 1994 όταν η πρώην αυτόνομη περιφέρεια Ναγκόρνο-Καραμπάχ (NKAO) και πολλές άλλες αρμενικές περιοχές απελευθερώθηκαν από τον ζυγό των Αζέρων , τα κράτη μέλη του Ομίλου Μινσκ του ΟΑΣΕ προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να διατηρήσουν, όπως και η ίδια η Αρμενία και η Artsakh.
Ωστόσο, φαίνεται ότι οι τουρκικές και αζερμπαϊτζάνικες αρχές βλέπουν μόνο έναν τρόπο να επιλύσουν επιτέλους το πρόβλημα τόσο του Καραμπάχ όσο και της Αρμενίας, το οποίο ο Πρόεδρος Ιλκάμ Αλίγιεφ έχει δηλώσει ως «ιστορική γη του Αζερμπαϊτζάν». Πρόκειται να λύσουν το «αρμενικό ζήτημα» με τον τρόπο που το έκαναν από κοινού εκατό χρόνια πριν , σφαγιάζοντας τους Αρμένιους κατοίκους και κατέλαβαν τα εδάφη τους.
Και αυτό ταιριάζει απόλυτα στον τύπο που καθοδηγείται στην Άγκυρα και το Μπακού: «ένας άνθρωπος - δύο πολιτείες». Η Τουρκία καθιερώνεται σταδιακά στο Αζερμπαϊτζάν ως ιδιοκτήτης - με τα λύκεια της, την εκπαίδευση στα πανεπιστήμια της από ανθρώπους από μια σχεδόν μονόγλωσση χώρα, ένα τεράστιο πακέτο των τουρκικών τηλεοπτικών καναλιών στην Κασπία Δημοκρατία (σχηματίστηκε μόλις το 1918), κοινοπραξίες, ένας κοινός αγωγός φυσικού αερίου Μπακού-Σεϊχάν, επίδειξη των ταινιών τους σε κινηματογράφους στο Μπακού, ακόμη και πολλά τουρκικά καφέ και εστιατόρια.
Όμως αυτό είναι απλώς ένα πλαίσιο της μεγάλης τουρκικής ιδέας που αγκάλιασε ο Σουλτάνος ​​Ερντογάν - η κατασκευή του Μεγάλου Turan - ένα ενιαίο κράτος υπό την κυριαρχία της Τουρκίας για όλους τους Τούρκους. Το έργο εκφράστηκε για πρώτη φορά από τους Νέους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ στις αρχές του 20ού αιώνα. Έτσι, η Κριμαία, η Υπερκαυκασία, το Ταταρστάν και τα βορειοανατολικά εδάφη της Ρωσίας πρέπει να γίνουν το ίδιο το Τουράν, σαν ένα ισλαμικό κράτος, το οποίο προσπάθησαν να χτίσουν οι μαχητές στη Συρία, όχι χωρίς την ενεργή υποστήριξη της Άγκυρας.
Ως εκ τούτου, το αρμενικό κοινοβούλιο ζητά σκληρές ενέργειες εναντίον των επιτιθέμενων, χωρίς να κοιτάξει πίσω την αδρανή και αδιάφορη «παγκόσμια κοινότητα», η οποία ανέκαθεν προχώρησε μόνο από τις προτεραιότητες της δύναμης και η οποία χύνει αρμενικό αίμα στο χώμα.
Επομένως, είναι δύσκολο να διαφωνήσουμε με τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής φατρίας της Διαφωτισμένης Αρμενίας, Edmond Marukyan, ο οποίος κάλεσε τον Pashinyan να δώσει την εντολή να επιτεθεί προκειμένου να λύσει τα πάντα μια για πάντα.
Αυτή είναι η θέση των Αρμένιων Το αν είναι ορθή ή εσφαλμένη ας το κρίνει όποιος γνωρίζει την ιστορία και τα γεγονότα.
 
* Η Τουρκία κατά τον ΒΠΠ παρέμεινε ουδέτερη και κήρυξε (υποκριτικά φυσικά) τον πόλεμο στην Γερμανία λίγους μήνες πριν καταληφθεί το Βερολίνο από του Ρώσους.
 
Στην φωτό όπως αποτυπώνεται το Great Turan.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Ως τώρα Ρώσοι Γάλλοι και Ιρανοί κατηγορούν τους Αζέρους ότι χρησιμοποιούν τζιχαντιστές μισθοφόρους και δημιουργούν το έδαφος της επέμβασης.Τους Αζέρους του θεωρώ ήδη τελειωμένους. Ο αρμένικος και Αζέρικος λαός είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι που θα θυσιαστούν για τα σχέδια των μεγάλων. Όλα αυτά είναι σχεδιασμοί...δεκαετιών.!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταξύ η πραγματική γεωγραφική κατανομή των τούρκων είναι η εξής.

https://www.myheritage.com/ethnicities/broadly-central-asian/ethnicity-worldwide-distribution

Σημειωτέον ότι οι μογγόλοι είναι αρκετά διαφορετικοί για να έχουν δική τους ομάδα και κατανομή.

https://www.myheritage.com/ethnicities/mongolian/ethnicity-worldwide-distribution

Στο Καζακστάν βρίσκεται και η Αστάνα, κατά τα φαινόμενα σημαντικό αποκρυφιστικό κέντρο της Νέας Τάξης και μελλοντική πρωτεύουσα. Ή συμπρωτεύουσα μαζί με την Ιερουσαλήμ, όπου και είναι έτοιμος σε προκάτ μορφή ο τρίτος ναός του Σολομώντα όπου έτεροι τουρανόσποροι θέλουν να ξαναρχίσουν τις δημόσιες ανθρωποθυσίες).

https://www.youtube.com/watch?v=0Jr9JZsFcW8

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Ανώνυμο

Στην φωτογραφία βλέπουμε Μογγόλους και Γεωργιανούς εθελοντές της Βέρμαχτ, που είχαν συλληφθεί από Αμερικανούς στρατιώτες το 1944.

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/46296076_2216457131960329_8127434496178913280_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=fLB3klObob8AX_yncNM&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=2ccfc4e908de00f7b8720a8ba368af82&oe=5F9A2F14

Ανώνυμος είπε...

Εδώ να δούμε τι εξήγηση έχει η μυθολογία/μυθιστορία.

A Sikh Soldier of the Azad Hind Fauj at a function in Berlin:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5e/A_Sikh_Soldier_of_the_Azad_Hind_Fauj_at_a_function_in_Berlin.jpg

Soldiers of the Indian Legion, circa 1943:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Legion_Free_India_Soldiers1.jpg

Κυκλοφορεί και μια ιστορία από την Κατοχή στην Ελλάδα με τάγματα... Μαροκινών ή Αλγερινών στρατιωτών υπό τον έλεγχο των κατοχικών δυνάμεων όπου το αλκοόλ λειτουργούσε πάνω τους σαν αφροδισιακό και την έπεφταν σε Ελληνικά χωριά και βίαζαν μαζικά, ή και χειρότερα - αλλά δεν την βρίσκω τώρα. Να δούμε σε αυτό τι εξήγηση δίνει η μυθιστορία.

Τσίμπα και ένα αρχαιολογικό εύρημα με κυνοκέφαλους στη Γερμανία, με γενετικά τεστ. Κυνοκέφαλες νύφες για την ακρίβεια, παντρεμένες με αυτόχθονες με βόρεια χαρακτηριστικά.

https://www.nationalgeographic.com/news/2018/03/barbarian-huns-dna-germany-migration-antiquity-skull/

Όπου κυνοκέφαλος, θα τα ξέρει καλύτερα ο Ερίωπας, έλα παππού να σου δείξω τ' αμπελοχώραφά σου αν μιλάω εγώ για κυνοκέφαλους στον Ερίωπα, αλλά για τυχόν καινούριους, σήμαινε τότε ότι έδεναν τα κεφάλια νεογέννητων βρεφών για μήνες ώστε να αναπτυχθούν με αυτόν τον τρόπο που θεωρείτο χαρακτηριστικό... υψηλής κοινωνικής θέσης, μιμούμενοι ίσως την ανάμνηση νεφελείμ ή θεών με τέτοια εμφάνιση. Τα καναλαρίσματα του Ρα τα έχει δει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε και η πηγή για τους Ινδούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς. Σκοπός τους το πραξικόπημα κατά της κυβέρνηση της Βρετανικής Ινδίας.

https://en.wikipedia.org/wiki/Indian_Legion

Ανώνυμος είπε...

Βάζω την φωτογραφία με τους μογγόλους σε αντίστροφη αναζήτηση εικόνας και τι βρίσκω.

"after the Japanese attack on Pearl Harbor the United States entered the global conflict. Many people in Asia believed the real enemy in the fight was the communism and the Soviet Union. For this reason many Asians from different countries went to Europe to join the military of the Third Reich. Several Asians already living in Europe were introduced to join the German Army. Asian volunteers were organized into their own battalions. The creation of OstBattalion-43 (Battalion 43) was incorporated to Wehrmacht and sent to the front in Russia.

Battalion 43 of the Wehrmacht consisted exclusively of East Asians from China, Japan, Korea and Mongolia. Also a minor part consisted of troops from Thailand and Indonesia. At the Russian front Battalion 43 suffered the same hardships as the German soldiers: cold, hunger, and Red Army. Battalion 43 fought from the Russian steppes to the fertile plains of Ukraine. These troops showed no fear of death and were quite feared by the Red Army. Japanese and Korean soldiers were the most fanatical within the battalion because of the bushido code of their religion. Mongols were more motivated because they suffered in their home country pressure of the USSR. The Chinese who were fearsome in battle fighting for a free China of Chiang Kai Shek and Mao Zedong's communism which were supported by Russia."

https://www.onesixthwarriors.com/forum/sixth-scale-action-figure-news-reviews-and-discussion-/627372-battalion-ost43-asians-hitler.html#post1787992

Κινδυνεύω να παρεξηγηθώ ενώ το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αλήθεια και όχι να υπερασπιστώ απολύτως κανέναν, ιδίως με δεδομένες τις ιστορίες για αποκρυφιστικά νταραβέρια των κυρίαρχων Γερμανών του μεσοπολέμου με αρνητικά όντα που τους έδωσαν και σχέδια για ιπτάμενους δίσκους με κατάληξη το 1945 σε εσω-γήινες βάσεις στην Ανταρκτική όπου κάποιοι συνενώθηκαν με το "έθνος του τρίτου ματιού". Αλλά προσοχή. Τούρκους τη βρίσκουν να μας αποκαλούν πολλοί Άγγλοι, κάτι που έχω δει πολλάκις δια τη ζώσης, κι ας μην έχουμε καμία γενετική σχέση με τους πραγματικούς τούρκους, ούτε καν με τους αρμενοειδείς της Μικράς Ασίας οι περισσότεροι. Εύκολα κάνουμε κι εμείς το ίδιο σε άλλους λαούς. Αποκαλώντας τους Γερμανούς Ούνους, τους Άγγλους πούστηδες κ.ο.κ. Φιλτάτη η αλήθεια. Οι κυρίαρχοι σε κάθε κράτος τείνουν να είναι παλιάνθρωποι και στα κρυφά αλλόφυλοι (και ενδεχομένως και άλλο υπο-είδος αν πιστέψουμε τον David Icke). Σε όλες τις εποχές. Τα λαμόγια σε μας το παίζουν Έλληνες, στους Άγγλους το παίζουν Άγγλοι, στους Ρώσους Ρώσοι κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...


Ο/Η Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2020 - 9:17 μ.μ.

Πόση σημασία θα πρέπει να δώσουμε σε τέτοια τέστ δεδομένου πως οι πραγματικοί σκοποί, αυτοί καθ' αυτοί είναι μάλλον κρυφοί ,και τα αποτελέσματα χάνονται στην μετάφραση.

Καθιερώνονται έτσι ψευδείς έννοιες και μένουν στη συνείδηση αλλά και στο τύπο ως αληθείς τρανταχτό παράδειγμα "τεκμηριωμένο από μεγάλες επιστημονικές ομάδες και έγκριτους καθηγητές ή ύπαρξη της ανύπαρκτης ινδοευρωπαϊκής φυλής ".


2 Οκτωβρίου 2020 - 12:20 π.μ.
"Εδώ να δούμε τι εξήγηση έχει η μυθολογία/μυθιστορία."

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πράγματι τι λέει η μυθιστορία μας και των γειτονικών λαών της μεσογείου κυρίως.
Βασιζόμενοι όμως πού?

Τα link για παράδειγμα της wikipedia και ανάλογων σελίδων είναι τόσο αξιόπιστα ώστε να παρουσιάζονται ως βάσης γνώσης?Πιο πολύ κατευθυνόμενες μου κάνουν εμένα.

Συνήθως η εμπειρία μας δείχνει πως πρέπει να σκάβουμε πολύ βαθειά
για ψήγματα αλήθειας.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Βάζω την φωτογραφία με τους μογγόλους σε αντίστροφη αναζήτηση εικόνας και τι βρίσκω."

Ναι μόνο που εγώ την φωτογραφία ΔΕΝ την πήρα απο αυτό το ξένο φόρορυμ.!! Απλά συ έστειλα την φωτο για να προβληματιστείς ΓΙΑΤΙ οι Γερμανοί τα πάνε τόσο καλά με τους Τούρκους και γενικά με τους Ασιάτες.!! Οι σημερινοί ανοιχτόχρωμοι Γερμανοί αποκαλούσαν τον ηγέτη τους Feuer , που είναι κατάλοιπο της αρχαίας Φρυγικής τους γλώσσας (οι φρύγες δεν ήταν Έλληνες που μας λένε κάποιοι)...παλαιότερα αυτοί οι ίδιοι όταν είχαν καταλάβει την αρχαία Αίγυπτο έδιναν πάλι τον τίτλο του Φύρερ στον ηγέτη του κράτους μόνο που προφέρονταν και ακούγονταν Φερό ή Φαραώ. Από το κοκκινόξανθο χρώμα των μαλλιών τους...για αυτό και οι αυλικοί και οι άλλοι παρατρεχάμενοι έβαφαν τα μαλλιά τους με χένα, ακόμα και σήμερα οι Αίγύπτιες βάφουν τα μαλλιά τους με χένα χωρίς να γνωρίζουν γιατί το κάνουν.

Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι για τους Κασσούς ή Κασσάνους που σημαίνει Ερυθραίοι ή Τυφώνειοι ή Γεφυραίοι απο το αρχαίο αιγυπτιακό Ghaphir που σημαίνει ο ξανθόχρωμος, ξανθοκόκκινος αλλόφυλος φύλακας....κάτι σαν τους σημερινούς μισθοφόρους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορες χώρες. Αυτοί οι Κασσάνοι είναι αυτοί που τους αποκαλούν Hapyrrou ή Χαππύρου που είχαν εισβάλλει στην Μεσόγειο , στην Αφρική αλλά και στην Αίγυπτο.

Ανώνυμος είπε...


"μόνο που προφέρονταν και ακούγονταν Φερό ή Φαραώ."

έτσι χαμένοι στην μετάφραση ,και στην ακουστική μεταφορά των λέξεων,πασπαλισμένες με τις ποιητικές απόψεις των συγγραφέων της εποχής ,αλλά και των σκοπίμως παραπλανητικών εκδοχών τους,την επιμιξία τους στο διάβα της ιστορίας με άλλους λαούς, φτάσαμε στο σήμερα και δεν μπορούμε να δούμε τους Ούννους όπως πραγματικά είναι.
Από που ξεκίνησαν τι πορεία έκαναν και τι dna έχουν ως παρακαταθήκη.

Στην αναζήτηση της αλήθειας χρειάζεται σίγουρα κάποιος να έχει στο δισάκι του μερικά εργαλεία,όπως την απόρριψη της μέχρι πρότινος τεκμηριωμένη θέσης,την διατύπωση αποριών ,την απογύμνωση των δεδομένων,την μελέτη,την πρόθεση να δεχθεί μια πιθανότητα άλλη,από αυτή που γνώριζε,μέχρι να λάμψη η αλήθεια όπως ένα διαμάντι στη λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

"να προβληματιστείς ΓΙΑΤΙ οι Γερμανοί τα πάνε τόσο καλά με τους Τούρκους και γενικά με τους Ασιάτες"

Κοίτα με ποιους άλλους έφτασαν να τα πάνε καλά:

"τη φάλαγγα έκλεινε ένας λόχοs από τρακόσουs παράξενουs ανθρώπους. Τούτοι ήταν που ήταν. Σαν τους έβλεπε «γαϊδούρα απόρριχνε», όπως μου είπε κάποιος ντόπιος. Ήταν' Αραπάδες μέ χαρα­γμένα τα μάγουλά τους απ' τα γεννοφάσκια τους. Απ' τη μύτη καί τ' άφτιά τους κρέμονταν χαλκάδες σαν σκουλαρίκια. Τα μεγάλα και παχειά χείλια τους αφήνανε να φαίνονται δυο σειρές από κάτασπρα δόντια, που τους κάνανε άκόμα πιο πολύ φριχτούς κι' αποκρουστικούς: Ολοι τους μια κοψιά, μέ σφιχτοδεμένα όμως κορμιά. Αυτός ήταν ό περίφημος λόχος των Μαροκινών. Κεφαλή τους ό Γάλλος λοχαγός Άντρέ Ρουέν, απ' την Αλσανία.
...
Άλλού πάλι ό σαρανταπεντάρηs Θ. Μ. παλεύει να υπερασπιστή κάτι γυναίκες. Τον σκοτώ­νουν κι ύστερα ασελγούν στο κουφάρι του. Το ίδιο και το Θ. Τ 60. Σε κάποιο φτωχοκάλυβο ανήµποροs βρίσκεται στο στρω­µα έβδοµηνταχρονίτηs γέροντας. Ούτε τα χρόνια ούτε ή κατάστασή του εµποδίζουν τους άραπάδεs άπανωτα να άσελ­γήσουν
...
Η αφροδίσια µανία των Μαροκινών δεν περιορίζεται στουs άνθρώπουs."

https://viotiastory.blogspot.com/2008/03/1941-1944.html

Ανώνυμος είπε...

Από γλωσσολογία δεν έχω ιδέα αλλά με το φτωχό μου το μυαλό, κι εμείς έχουμε πολλές τούρκικες λέξεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε τούρκοι, κι έχουμε και ξανθούς γαλανομάτηδες χωρίς αυτό να μας κάνει Σκανδιναυούς. Δηλαδή αν μας κάτσει κάποιος δικτάτορας στο σβέρκο και τον αποκαλούμε τιμητικά μάγκα, πάει να πει είμαστε απόγονοι τούρκων και αυτό εξηγεί τις καλές σχέσεις του κράτους μας με το Αζεμπαϊτζάν...

μάγκας [αλβ. mang(ë) -ας < τουρκ. manga `μικρό στρατιωτικό σώμα΄]

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 2 Οκτωβρίου 2020 - 10:07 μ.μ.

Για να μην μπερδεύεσαι ...τα πράγματα είναι πολύ απλά.! ΟΛΕΣ οι άλλες γλώσσες στηρίζονται στην Ελληνική γλώσσα. Η ελληνική γλώσσα είναι η μητρική γλώσσα , για όλες τις άλλες γλώσσες. Οπότε ότι λέξη νομίζεις ότι λες και θεωρείς ότι είναι ξένη...αν καθίσεις να το καλοσκεφτείς δεν είναι.