ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Άρνηση αποδέσμευσης του F-35 για την Ελλάδα λόγω των ισορροπιών ΗΠΑ με την Τουρκία;

  ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ευτυχώς που δεν θα τα πάρουμε, διότι από την πρώτη στιγμή ήμουν αντίθετος στην αγορά αυτού του ιπτάμενου κουβά ή αλλιώς flying coffin.!! Μόλις άκουσα ότι δεν θα μας τα δώσουν οι γιάνκηδες, πέταξα από την χαρά μου.!! Διότι είναι εκτός από ακριβή πατάτα και μια μεγάλη μούφα. Και δεν θα την έλεγα αμερικάνικη, διότι η εβραίοLockheed , έφτιαξε ένα μικι μάους , για να εξηγήσει (πλύση εγκεφάλου next level) πόσο ''καλή'' είναι η Πατάτα-35. Kαι κάτι άλλο για την Πατάτα-35...διότι μερικοί θέλουν να την φορτωθούμε, Αφού έχει τόσα συστήματα πάνω του....τα οποία άνετα μπορεί να τα χακάρει κανείς, ΠΟΣΗ ΩΡΑ χρειάζεται να τα συντηρήσεις;;; Το ρωτάω γιατί αν είσαι στο πεδίο της μάχης εκείνη την ώρα....και θέλει (άκουσον ! ) 52 ώρες να βγάλεις ΜΟΝΟ τον κινητήρα και να τον βάλεις πίσω....φέξε μου και γλίστρησα.

 Pentagon: Here are all the problems with the F-35 

Ακόμα και οι Άγγλοι την πάτησαν με τον ιπτάμενο κουβά...."UK faces massive rise in costs to fix stealth fighter"  

Εκτός αυτού το F-35 δεν έχει σχεδιαστεί για να παίρνει μέρος σε κλειστές αερομαχίες (όπως αυτές που γίνονται στο Αιγαίο) το μικρό άνοιγμα φτερών αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ΔΕΝ του το επιτρέπουν. Σχεδιάστηκε για να παίρνει μέρος ΜΟΝΟ σε αποστολές.
Το Α7 το θυμάστε;; Είναι stealth;; Τα μογγόλια.....ΠΟΤΕ θα καταλάβαιναν ότι τους ήρθε ;;Όταν θα έπαιρνε φωτιά το Εσκίσεχιρ.Τι σημαίνει αυτό ;;Ότι πετούσαν στην ''σκιά του επίγειου ραντάρ''. Ορίστε η λύση που εδώ και χρόνια η ΠΑ θα έπρεπε να εφαρμόζει χρὀνια τώρα.Δεν είναι θέμα 100% της stealth ικανότητας των όποιων μαχητικών είναι stealth , αλλά της τακτικής.
Το Πατάτα-35 , έχει ΙΔΙΟ RCS με ένα Rafale , EF και Gripen.Εγώ ήθελα να τα πάρει η Τουρκία....για να πάρει μετά τα @@ μας από τα Mirage 2000 , F-4E και F-16. 

Ενώ η Ελλάδα μπαίνει σε κούρσα εξοπλισμών προκειμένου να ενισχύσει την αποτρεπτική της ισχύ και τις επιχειρησιακές δυνατότητες στο Αιγαίο, αμφίβολη καθίσταται η έκβαση του σχεδιασμού για την προμήθεια μοίρας F-35 Stelth από τις ΗΠΑ, με άμεση μάλιστα παράδοση αριθμού μεταχειρισμένων αεροσκαφών. Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται τελικά να δώσει πράσινο φως για αυτή την προμήθεια, φοβούμενη ότι η Τουρκία θα στραφεί ως “απάντηση” στη Ρωσία και θα αγοράσει μαχητικά Sukhoi (Su-57), απεξαρτώμενη περαιτέρω από τον κεντρικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: SOFOKLEOUS IN

Σε άρθρο για τα ελληνοτουρκικά το εξειδικευμένο αμερικανικό Military Watch παραθέτει απόψεις αναλυτών που εκτιμούν ότι οι ελιγμοί της Άγκυρας και οι κινήσεις της Μόσχας θα αναγκάσουν τελικά τις ΗΠΑ να αφήσουν την Ελλάδα χωρίς F-35.

Με κωλυσιεργία
Η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται βέβαια να αρνηθεί κατηγορηματικά να πουλήσει αεροσκάφη στην Ελλάδα. Μπορεί όμως να καθυστερήσει κωλυσιεργώντας προσχηματικά, ώσπου η προμήθεια να ματαιωθεί ή να μην έχει τόση σημασία στους συσχετισμούς δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Την εκτίμηση αυτοί συμμερίζονται Ρώσοι αναλυτές και αξιωματούχοι στη Μόσχα. Όπως γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ το ρωσικό site dni24, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αποτρέψουν περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών δεσμών μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

«Λόγω των φόβων για αγορά ρωσικών Su-57 από την Τουρκία, η Ουάσιγκτον μάλλον δεν θα προμηθεύσει με F-35 την Ελλάδα. Επομένως, η Αθήνα θα μείνει χωρίς τα αμερικανικά μαχητικά», υποστηρίζουν οι Ρώσοι.

Ελληνική υπεροπλία, τουρκική «απάντηση»
Το Military Watch επισημαίνει ότι με τα Rafale που αγοράζει η Ελλάδα από τη Γαλλία, αποκτά υπεροπλία έναντι της Τουρκίας, η οποία βασίζεται κυρίως στα F-16 και στα δικής της κατασκευής TF.

Αξιωματούχοι στην Άγκυρα υποστηρίζουν ότι εάν η Ελλάδα πάρει τελικά τα F-35, η Τουρκία θα έχει ως μόνη “απάντηση” τους S-400, οι οποίοι σχεδιάστηκαν για να καταστρέφουν τα F-22 Raptor- ανώτερα σε απόδοση και από τα F-35.

Ο στρατηγός Nehat Eslen προειδοποίησε πρόσφατα ότι «εάν η Ελλάδα αγοράσει F-35 Stelth, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει συστήματα S-400 εναντίον τους. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αν και αποκαλούνται “αόρατα”, αυτά τα αεροσκάφη είναι πλήρως ορατά στα συστήματα ανίχνευσης των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων».

Όμως η Άγκυρα δεν θέλει να βασίζεται μόνο στην επίγεια αντιαεροπορική άμυνα. Χρειάζεται ένα σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος για να συμπληρώσει το σύστημα των S-400. Γι αυτό οι Αμερικανοί θεωρούν ότι εάν η Ελλάδα πάρει F-35, η Τουρκία θα σπεύσει να αγοράσει μια μοίρα προηγμένων ρωσικών μαχητικών και θα φροντίσει να τα εντάξει γρήγορα στον αμυντικό σχεδιασμό της.

Η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει συνομιλίες για την απόκτηση ρωσικών μαχητών Su-35 και Su-57. Οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία συμφωνία αγοράς.

Όμως στο αμερικανικό Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχούν για τις εξελίξεις. Αξιωματούχοι που δεν εκφράζουν επίσημη γραμμή, υποστηρίζουν ότι «η πλήρης και άνευ όρων υποστήριξη προς την Ελλάδα στις περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, δεν είναι προς το αμερικανικό συμφέρον».

Με τον Μπάιντεν στην προεδρία η αμερικανική στάση μπορεί βέβαια να διαφοροποιηθεί και οι πιέσεις προς την Άγκυρα να ενταθούν. Στη “ζυγαριά” των ισορροπιών θα μπει προφανώς και το θέμα της πώλησης F-35 στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: