ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Αθήνα-Άγκυρα ερμηνεύουν αλλιώς το αποτέλεσμα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : To αποτέλεσμα είναι ένα. Ο Κούλης θα δώσει το μισό Αιγαίο. Το αστείο είναι ότι μπήκαμε στην ΕΕ για στρατιωτική και διπλωματική βοήθεια, για να είναι υποτίθεται τα σύνορα της Ελλάδας σύνορα της Ευρώπης , για να έρθει χθες ένας Κούλης να συμφωνήσει με τον Ερντογάν ότι τρίτα μέρη δεν έχουν θέση στα ελληνοτουρκική διαμάχη. Το αναφέρουν τα άρθρα για "ήρεμο καλοκαιριά".
Βασικά "ήρεμο καλοκαίρι" σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα αρχίσουν γεωτρήσεις σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ο Κούλης θα μας κυνηγά για μπόλιασμα.

 Η Άγκυρα και η Αθήνα ερμήνευσαν διαφορετικά το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) σχετικά με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στην ελληνοτουρκική διαμάχη. Τα παραπάνω αναφέρονται σε κείμενο στην ιστοσελίδα Euractiv (του Sarantis Michalopoulos). Σημειώνει επίσης:

Σε αυτή τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις και να περάσουν ένα «ήσυχο» καλοκαίρι, καθώς και να δημιουργήσουν ένα άμεσο κανάλι επικοινωνίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν, ο Erdoğan δήλωσε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα για το οποίο συμφώνησαν με τον Πρωθυπουργό ήταν να επικοινωνούν απευθείας μέσω των απεσταλμένων τους Ibrahim Kalin και Ελένης Σουρανή και χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων μερών, οργανισμών και κρατών.

Η Αθήνα εκτιμά ότι ο Erdoğan φαίνεται να επιδιώκει να ακυρώσει την ελληνική γραμμή, ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν μέρος των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Σκαϊ ότι η διμερής επικοινωνία είναι κάτι που λειτουργεί παράλληλα με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. «Η αρχιτεκτονική της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής έχει χτιστεί μέσα σε ένα πλαίσιο ΕΕ-Τουρκίας. Υπάρχει το θέμα μιας θετικής ατζέντας και το θέμα της αιρεσιμότητας», δήλωσε διπλωματική πηγή στο Σκαϊ. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η Αθήνα επιμένει και θα συνεχίσει να επιμένει ότι το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι ευρω-τουρκικό. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Τρόικα Τουρκία-Ρωσία-Κίνα...και πως μας κοροϊδεύουν και οι τρεις συμμορίες μαζί.

https://www.heraldsun.com.au/news/world/china-russia-and-turkey-used-aggressive-tactics-over-who-interpol-investigation/news-story/7aa1a3d6c12b4fe08fad9ea026cc7b1f

Ανώνυμος είπε...

Ίσως Λύκαστρε κάποια στιγμή θα πρέπει να πληροφορηθεί ο κόσμος ποιός δημιούργησε την Τουρκία το 1202 κάι ποιός το 1922 και γιατί συνεχίζουν και οι δύο να την πατρονάρουν με τόση αγάπη. Είναι πολύ σημαντικό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δεν μου ανοίγει το λινκ που έστειλες...διότι λέει πρέπει να πληρώσω συνδρομή για να το διαβάσω.!