ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

EΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΈΓΚΥΡΟ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ V- DEM ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (2023)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

EΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΈΓΚΥΡΟ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ V- DEM ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (2023)

Στην σελ. 17 της έκθεσης (μετάφραση) γράφει :
 
♦️Η Ελλάδα σε μια ολισθηρή πλαγιά
 
Η Ελλάδα υποβαθμίζεται από φιλελεύθερη σε εκλογική δημοκρατία το 2022. Η πτώση χαρακτηρίζεται από σταδιακή επιδείνωση των θεσμικών ελέγχων και σε ισορροπίες, που αποτελούν τον πυρήνα της αρχής της φιλελεύθερης δημοκρατίας και να διασφαλίσει ότι η εκτελεστική εξουσία είναι περιορισμένη.
Το Σχήμα 1 δείχνει τους 10 κορυφαίους πτωτικούς δείκτες των δεικτών Φιλελεύθερης Δημοκρατίας και Διαβουλευτικής Συνιστώσας μεταξύ 2017 και 2022.
 
Το νομοθετικό σώμα και σε μικρότερο βαθμό το δικαστικό σώμα, συμβατικά προπύργια της δημοκρατίας, εξασθενούν σημαντικά στην Ελλάδα.
 
Η de facto ικανότητα του νομοθέτη να διερευνά τις ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας διαβρώνεται περισσότερο, ακολουθούμενη από το εύρος διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με άλλους κοινωνικούς παράγοντες και τη συμμόρφωση της κυβέρνησης με το ανώτατο δικαστήριο.
 
Το σχήμα 1 δείχνει επίσης παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης,όπως η αύξηση της παρενόχλησης δημοσιογράφων και η λογοκρισία των κυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.
 
Ένα σημαντικό πρόσφατο γεγονός στην Ελλάδα ήταν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2022: Υποκλοπές από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μιας μακράς λίστας τους πολιτικούς εχθρούς της κυβέρνησης, τους συμμάχους και τους ερευνητές δημοσιογράφους.Οι δικαστικές έρευνες και οι έρευνες από κοινοβουλευτικές επιτροπές και ανεξάρτητες αρχές έχουν καθυστερήσει επί μήνες και δεν έχουν ακόμη γίνει για να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους.
 
Για παράδειγμα, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία η σημερινή κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία, μπλοκάρει βασικούς μάρτυρες και αποφάσισε ότι οι συνεδριάσεις και οι τελικές εκθέσεις της Επιτροπής θα παραμείνουν εμπιστευτικές.
 
Ένας άλλος τομέας ανησυχίας είναι ο νόμος του «εκτελεστικού κράτους» που θεσπίστηκε από τη σημερινή διοίκηση επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο νόμος (4622/2019) καθιερώνει υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας. Επίσης, έθεσε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), την εθνική ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ και το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANA-MPA υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού. Αυτό μιλά για τη μείωση του κριτικού ρεπορτάζ και την άνοδο της αυτολογοκρισίας στα μέσα ενημέρωσης.
 
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου το 2022

Διαβάστε την έκθεση για την δημοκρατία στο κόσμο...EΔΩ. Στην Σελίδα 17 υπάρχει ειδική αναφορά στην Ελλάδα. με τίτλο " Η Ελλάδα σε Ολισθηρό κατήφορο".

 

14 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Στην Ελλάδα σήμερα ΔΕΝ υπάρχει Δημοκρατία..Δυστυχώς η δημοκρατία των αρχαίων Αθηνών, δεν πήγε ούτε σε κανένα εξωτερικό παρά μόνο κατ΄όνομα. Η σημερινή δημοκρατία που έχουμε ως παγκόσμιο πολίτευμα είναι η "δημοκρατία" της Κοινοπολιτείας Αγγλίας, Σκωτίας και Ιρλανδίας, όπως εγκαθιδρύθηκε από τον Όλιβερ Κρόμγουελ μετά τον β΄ εμφύλιο πόλεμο της Αγγλίας το 1649 μ.Χ. Για αυτό και ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης προσδιορίζει το παράδοξο πολίτευμα μας ως "κοινοβουλευτική μοναρχία" διότι πραγματικός ιδρυτής αυτού του πολιτεύματος είναι ο Ο. Κρόμγουελ. Κακώς οπότε λένε για δημοκρατία μας δείχνουν την Ακρόπολη, διότι μας εξαπατούν... το σωστότερο είναι να μας δείχνουν το Κοινοβούλιο των Κοινοτήτων της Αγγλίας.

Ανώνυμος είπε...

σχόλιο επί του σχολίου
Ταιριάζει και με την Στοά που μας κάνει κουμάντο

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Ταιριάζει και με την Στοά που μας κάνει κουμάντο "

Σαφέστατα.! Και να έκανε κουμάντο μόνο εδώ σε εμάς καλά θα ήταν.Ούτως η άλλως τελειώνει και αυτό το παραμύθι παγκοσμίως περί "δημοκρατίας".Οι απλοί πολίτες του κόσμου δεν γνωρίζουν ότι ο κόσμος είναι ήδη χωρισμένος σε δέκα μεγάλες περιοχές που αναφέρονται ως βασίλεια (μέσα στις στοές έτσι αποκαλούν αυτές τις περιφέρειες)*. Η περιφερειοποίηση των χωρών είναι ένα βήμα προς τα εμπρός προς τη μονοκοσμική κυβέρνηση. Οργανισμοί που συνδέονται με τη Νέα Παγκόσμια Τάξη χρησιμοποιούν ένα μοντέλο «δέκα βασιλείων» στο σχέδιό τους για την επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση.

Εκείνος ο Τζώνης ο Αποκαλυπτικός κάτι ήξερε... ο Αντίχριστος (τίτλος είναι) και η συνομοσπονδία των δέκα εθνών του θα κυβερνήσουν τον κόσμο κατά τα τελευταία 3 1/2 χρόνια της επερχόμενης Περιόδου Θλίψης. Οργανισμοί που συνδέονται με τη δημιουργία μιας μονοκοσμικής κυβέρνησης έχουν ήδη συντάξει το ενιαίο σύνταγμά τους.

* Δέκα και οι γιοί του Ποσειδώνα (Άτλαντες) καθότιη Κλειτώ γέννησε στον Ποσειδώνα πέντε φορές δίδυμα παιδιά.Και ο πρώτος ήταν ο κυρίαρχος στους άλλους 9...μήπως θυμίζει και την αρχική ιστορία από τα Δαχτυλίδια της Δύναμης. Εννέα Δαχτυλίδια Δύναμης δημιουργήθηκαν στην αρχή...τα οποία όμως εξουσιάζονταν μόνο από ΕΝΑ.

Τι νομίζατε οι Άτλαντες εξαφανίστηκαν με την καταβύθιση της Ατλαντίδας;; Διασκορπίστηκαν στα μήκη και τα πλάτη της γης και έχουν επανιδρύσει την γαμιόλα Ατλαντίδα τους ξανά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εξού και τα ΔΕΚΑ ΚΕΡΑΤΑ που έλεγε ο Τζώνης ο Αποκαλυπτικός. Άλλωστε ακόμα και η λέξη Στοά...θα πρέπει να σας βάζει σε υποψίες. Γιατί διάλεξαν αυτή την λέξη που δηλώνει κάτι καταχθόνιο και κάτι που βρίσκεται ΚΑΤΩ από την γή;; Για παράδειγμα οι στοές των μεταλλείων βρίσκονται πολύ κάτω από την επιφάνεια της γης.

Υπάρχει ολόκληρη υπόγεια αυτοκρατορία....στην οποία μπορούσες να πας και από τις "Σκαιές Πύλες"...πύλες δηλαδή που όποιος τις περνούσε δεν ξαναέβλεπε το φως του ήλιου. Ο ήλιος δεν φώτιζε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τελειωσα την ανάγνωση των σκέψεων του Παλαιού και σας τις μεταφέρω......
Αγαπητέ ΛΥΚΑΣΤΡE και συνσχολιαστες καλοδεχούμενη κάθε άποψη......

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Απλέ ανώνυμε σχολιαστή..από αυτόν τον Τελχίνα Επειό μην μου ξαναστείλεις λίνκ από αυτά που γράφει. Όταν θα δέχεται σχόλια στα θέματα που ανεβάζει τότε τα λέμε πάλι. Άλλο ελέγχω τα σχόλια και άλλο τα έχω κλειστά.!!

Αν θέλεις μπορούμε να σχολιάσουμε για ότι θέλεις από τα εδώ θέματα. Με Τελχίνα Επειό δεν γουστάρω πολλά σου ξου μου ξου .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και δεν τον χαρακτήρισα τυχαία...Επειό...ο λαός των Επειών... από την λέξη «έπειμι», δηλαδή «ακολουθώ» μετανάστες από άλλη χώρα. Δηλαδή κάποιους ακολουθούσαν, τα καμάρια του Ενδυμίωνα....Σεληνολατρικό ιερατείο δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

OK.
Να σου πω την αλήθεια επειδή το έδωσα και στις Καλλιόπης να μου πει την γνώμη της....δεν ήξερα αν θα αναρτούσε το σχόλιο....
Τελικά η Καλλιόπη το ανάρτησε μα εσύ όχι.....δεν γνώριζα πως δεν τον γουστάρεις.....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δεν είναι θέμα αν γουστάρω κάποιον η όχι. Και γιατί παρακαλώ να αναρτήσω λινκ από θέμα κάποιου που λέει πάνω πάνω στο θέμα που έγραψε..." ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ";;;

Δηλαδή θες να συζητήσεις ΕΔΩ πάνω σε θέμα που γράφτηκε αλλού...και εκεί έχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τον σχολιασμό.!!! Καλά βρε ανώνυμε σχολιαστή ...για μαλάκες μας έχεις εδώ;;;

Ανώνυμος είπε...

Αν σας είχα για μαλακες θα ζητούσα την γνώμη σας;;;
Απλά επειδή είστε οι τρις ιστοσελίδες που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό γιατί με ενδιαφέρουν τα θέματα σας,τόλμησα να ρωτήσω....
Η Καλλιόπη ας πούμε προτείνει την αποχη.Εσείς ίσος προτείνεται κάτι άλλο.....απόψεις μελετάω για σκέψη.Οποτε μια διαφορετική γνώμη μπορεί να με οδηγήσει να εξερευνήσω κάτι καινούργιο.....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Όταν πας και ψηφίζεις, ότι και να ψηφίσεις, ακόμα και λευκό...παίρνεις μέρος στο "παίχνιο" τους. Είσαι λοιπόν μέρος του συστήματος.

Εγώ ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΝΑ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ...ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 1952 ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΨΗΦΟ;;;;ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΜΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ...ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 9,3 ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΣΟ Η "ΔΕΞΙΑ" ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ,ΗΤΑΝ 34% ΑΛΛΑ Η ΜΑΛΑΚΩ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟ 1946 ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ....ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ...ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΡΖΕΤΑΚΗ;;Η ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΣΑΡΖΕΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΕΑ;;;Η ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΕΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ η ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ η ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;;; Η ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;;

Όποιος πάει και ψηφίζει καλά κάνει,,,μετά ομως να μην μου κλαίγονται. ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ..ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ...ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;ΑΣ ΠΟΥΜΕ 6.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑ 6.000.000 (1/6.000.000)ΔΥΝΑΜΙΣ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ/Ε ;;;ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ/Ε;;;ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΩ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ, ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΜΟΥ Δ-Ε-Ν ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ...ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 1 ΠΡΟΣ 6.000.000 ;;;ΡΕ ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ;;ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ..ΑΝ ΕΓΩ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΟΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΛΩ...ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ 1 ΔΙΑ 6.000.000 ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΝΑΙ" ΣΕ ΑΥΤΟΝ η ΣΤΟΝ ΤΑΔΕ η ΣΤΟΝ ΔΕΙΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ...ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟΝ ΚΑΚΟΝ .

20.000 ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ...ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΑΣ "ΨΩΝΙΖΟΥΝΕ" ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ...ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ "ΕΙΜΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ,ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΓΥΡΕΥΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ";;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ η ΕΣΤΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟ η ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ...ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ "ΚΛΑΙΤΕ" ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΛΑΙΤΕ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;;;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ..ΑΛΛΛΑ Κ-Α-Ι ΕΣΕΙΣ ,ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΤΙΜΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΧΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ,ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΘΕΤΟ".

Υ.Γ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΞΕΡΕΙΣ;;; ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΕ...ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΡΕ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΚΛΟΓΕΣ....ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΘΕΛΩ...ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Λαμπρά!
Σε ευχάριστο για την άποψη σου.
Κι εγώ κάτι τέτοιο θυμόμουν για τα λευκα.....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE_%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%82
...Συνεπώς, προς το παρόν η λευκή ψήφος δεν προσμετράται και αντιμετωπίζεται παρόμοια με την άκυρη κατά την κατανομή κοινοβουλευτικών εδρών.

Παρόλα αυτά, στα εκλογικά κέντρα προσμετράται σαν ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" χωρίς να θεωρείται και άκυρη ψήφος "

Στον σύνδεσμο που έστειλες γράφει μέσα ότι τα λευκά δεν θεωρούνται άκυρα.!!! Άρα μια χαρά μετριούνται και τα δίνουν μπόνους γιατί έτσι γουστάρουν στο πρώτο κόμμα.

Ο καθένας κάνει ότι θέλει..πάει ψηφίζει, ρίχνει λευκά άκυρα, κανονικά...μετά όμως να μην κλαίγεται.!! Διότι τα σκατά πάντα παραμένουν σκατά και μπορούν να γίνουν κάτι άλλο.