ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ;;
Στρούντελ Μεσογειακό:
Υλικά
50 γρ. ξανθές σταφίδες
20 γρ. κονιάκ
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (αντί για το ψωμί ψίχα της κλασσικής γερμανικής συνταγής)
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
600 γρ. μήλα, καθαρισμένα
1 κ.γ. κανέλα
3 κλωνάρια βασιλικό ψιλοκομμένο (παίζει και με δυόσμο) για το Μεσογειακό "τατς"
Για το σερβίρισμα
κανέλα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες με το κονιάκ και τις αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν (παίζει και με λικέρ φράουλα, αν έχει περισσέψει)
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το μπισκότο τριμμένα στο μίξερ, το βούτυρο, τον βασιλικό και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τ κόβουμε σε πολύ λεπτά κυβακια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τις σταφίδες με το κονιάκ, την κανέλα και βάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά, λες και είναι η πολιτική τράπουλα σε συνθήκες μετα-παγκοσμοποιησης.
Για τη σύνθεση/ψήσιμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Απλώνουμε την γέμιση κατά μήκος του φύλλου σε 2 σειρές και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Αλείφουμε τη ζύμη περιμετρικά με νερό και κλείνουμε το μείγμα σε ρολό.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση από κάτω. Δημιουργούμε 2-3 τρύπες στην επιφάνεια για να φύγει η υγρασία και απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
3 σχόλια:
Φατε ρε να γινεται χοντροι,εμεις ειμεθα εγκρατεις!!!!
χα χα χα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ προσπαθώ να βάλουμε κανένα γραμμάριο εγώ και ο Φώντας...αλλά μπα...τίποτε. Ανάπτυξη μυικής μάζας το λέμε....πάρε την συνταγή και δώστην στην καλή σου συμβία και πες της να σου κάνει την μηλόπιτα.
έχετε σκεφτεί να ξύσετε και λίγη βανίλια στο μείγμα;;;
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ
Δημοσίευση σχολίου