ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ρωσία: Το πρωτο περιπολικό πλοίο έργου 22160 «Βασίλι Μπικόφ» άρχισε τις θαλάσσιες δοκιμές

Το πλήρωμα του νέου περιπολικού πλοίου έργου 22160 «Βασίλι Μπικόφ» άρχισε να εκπαιδεύεται στον χειρισμό των οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού του πλοίου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας.

“Τα μέλη του πληρώματος της πρώτης κορβέτας (τοπική ονομασία: μεγάλο περιπολικό σκάφος) έργου 22160 «Βασίλι Μπικόφ» επιβιβάστηκαν πάνω στην κορβέτα. Το πλήρωμα το οποίο εκπαιδεύτηκε στο κέντρο εκπαίδευσης του ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη (στην βορειοδυτική Ρωσία) θα εκπαιδευτεί από τους κατασκευαστές του πλοίου. Οι ναυτικοί θα μάθουν να λειτουργούν τα τελευταίας λέξης οπλικά συστήματα, συστήματα και μηχανισμούς του πλοίου”, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου.
“Τότε, θα ετοιμάσουν την κορβέτα για όλα τα στάδια των κρατικών δοκιμών σε συνεργασία με την ομάδα του ναυπηγείου”, προσέθεσε το γραφείο τύπου.
Η πρώτη κορβέτα/περιπολικό πλοίο έργου 22160 «Βασίλι Μπικόφ» κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Ζελενοντόλσκ στην περιοχή του Βόλγα. Καθελκύστηκε το 2017. Το πλοίο κατέπλευσε στο Νοβοροσίσκ στην νότια Ρωσία για να προετοιμαστεί για τις εν πλω και κρατικές δοκιμές που θα ξεκινήσουν σύντομα. Η κορβέτα έργου 22160 έχει σχεδιαστεί για την προστασία και υπεράσπιση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
Το πλοίο έργου 22160 έχει εκτόπισμα 1300 τόνων, ταχύτητα 30 κόμβων και αυτονομία πλεύσης έξι χιλιάδων (6000) ναυτικών μιλίων. Η χωρητικότητα πλεύσης ειναι εξήντα ημερών και το πλήρωμα της ανέρχεται περίπου στα 80 άτομα. Το πλοίο ειναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο 57 χιλιοστών, ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας και πολυβόλα. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει ένα ελικόπτερο “Kamov Ka-27PS” (NATOϊκή ονομασία: “Helix”).
Το ρωσικό ναυτικό αναμένεται να παραλάβει έξι πλοίο του τύπου πριν το 2020.


Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια: