ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Το νέο όχημα ομάδας πεζικού είναι έτοιμο να αναλάβει υπηρεσία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η GM Defence, μια θυγατρική της General Motors, ανακοίνωσε επίσημα πως η ανακίνηση μιας υφιστάμενης εγκατάστασης στην Κονκόρντ, στην Βόρεια Καρολίνα είναι υπο εξέλιξη κατά την προετοιμασία για την παραγωγή του οχήματος ομάδας πεζικού (ISV), ενός οχήματος παντός εδάφους για την μεταφορά των στρατιωτών του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Με δυνατότητα μεταφοράς εννιά Στρατιωτών, το ISV βασίζεται στην αρχιτεκτονική του Chevrolet Colorado ZR2 και διαθέτει 90 τοις εκατό υλικά προερχόμενα από το ελεύθερο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων αγωνιστικών εξαρτημάτων από την Chevrolet Performance.

 Ζυγίζοντας περίπου 2250 κιλά, το ISV παραμείνει αρκετά ελαφρύ για να μεταφερθεί μέσω γάντζου από ελικόπτερο UH-60 Blackhawk. Επίσης είναι αρκετά μικρό για να χωράει μέσα σε μεταφορικό ελικόπτερο CH-47 Chinook. Μόλις βρεθεί στο έδαφος, το ISV διαθέτει εξελιγμένο σύστημα προστασίας ανατροπής επειδή η ανατροπή μέσα στην ζέση της μάχης μπορεί να μην εχει καλό τέλος.

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε το περασμένο καλοκαίρι στην GM Defence σύμβαση αξίας $214 εκατομμυρίων και οι πρώτες παραδόσεις ξεκίνησαν τον Οκτώβριο. Η νέα εγκατάσταση έκτασης 7 στρεμμάτων θα αυξήσει δραματικά τους αριθμούς παραγωγής από την στιγμή που θα ξεκινήσει αυτήν την Άνοιξη και θα στηρίζει την παραγωγή μέχρι 2065 οχημάτων, αν όχι περισσότερων, στην διάρκεια οχτώ ετών.

 Για εμάς μια τροποποίηση του 290, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, δηλαδή ξεγύμνωμα και τοποθέτηση “κλουβιού” και καθισμάτων,  είναι μια καλή ιδέα για τα δικά μας μέτρα. Κυρίως για δυνάμεις οι οποίες απαιτούν κίνηση με ελικόπτερα/ μεταφορικά αεροπλάνα. ΜΑΛ και Α/Μ ΤΑΞ. Το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν, ως φορείς Α-Τ όπλων και πολ/λων με μετατροπή του 240, πάντα με την τοποθέτηση ¨κλουβιού”. Βέβαια από την άλλη  έτσι θα έμενε απούλητη η ΕΛΒΟ και δεν θα είχαμε να πουλήσουμε “εθνικό” φορτηγό γιατί προφανώς το έργο θα το αναλάμβαναν τα ΠΕΒ.

Οι φώτο και οι πληροφορίες από  carbuzz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: