ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Σουλεϊμάν Σοϊλού: “Βασιλιάς” των ναρκωτικών η υπουργάρα του Ερντογάν…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μας ήταν γνωστά όλα αυτά, για αυτό και λέγαμε ΕΔΩ , ..."
Το μεγάλο παιχνίδι του μαύρου χρήματος στην Τουρκία παίζεται στο Αφιόν ΚαραΧισάρ (ελλ.: Μαύρο Φρούριο του Οπίου). Κι αυτό το προϊόν δεν θα σταματήσει ποτέ να διατίθεται καθώς οι κύριοι πελάτες του είναι τα "καλύτερα" παιδιά της Ευρώπης. Βέβαια δεν είναι οι μόνες πηγές μαύρου χρήματος για την τουρκία. Υπάρχουν ΚΑΙ άλλες πολλές πηγές . Όχι απαραίτητα τέτοιων "ειδών" αλλά πολύ πιο "νόμιμων" που λιμνάζουν σε τράπεζες του εξωτερικού". 

Η ίδια η ΜΙΤ είναι μπλεγμένη....και μεταφέρει και διανέμει όπλα και ναρκωτικά με την κάλυψη του τουρκικού κράτους. Δεν είναι μόνο ο υπουργός εσωτερικών μπλεγμένος, αλλά και άλλοι υψηλόβαθμοί, με την κάλυψη του ίδιου του Ταγίπ.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας της χώρας, είναι ύποπτος ότι είναι επίσης ο κορυφαίος βασιλιάς των ναρκωτικών της Τουρκίας, διοργανώνοντας την διακίνηση ναρκωτικών σε συνεργασία με διάφορες ομάδες μαφίας, χρησιμοποιώντας κρατικούς αξιωματούχους ως πρωτοπαλίκαρα και ταχυδρόμους του.

Οι ισχυρισμοί έγιναν από τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο Said Sefa, ο οποίος είπε ότι τα ευρήματά του βασίστηκαν σε δηλώσεις που αποκόμισε από δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με τον Sefa, ο υπουργός Εσωτερικών ενεργεί σε συνεννόηση με μια εγκληματική οργάνωση που είναι γνωστή ως Ομάδα Hakkari, προκειμένου να διευθύνει, να ελέγξει και να κυριαρχήσει στο εγχώριο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, ξεκινώντας από την είσοδο των παράνομων ουσιών στη χώρα στα ανατολικά σύνορα μέχρι την αποστολή τους σε δυτικές χώρες.

Ο όμιλος Hakkari αποτελείται από μέλη από την κοντινή επαρχία Mardin, αλλά δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή Yüksekova της επαρχίας Hakkari, με βάση τις επιχειρήσεις τους κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν. Μετά την εξάλειψη του προκατόχου του, του ομίλου Yüksekova, ο όμιλος Hakkari έχει δημιουργήσει άμεση επαφή με τον υπουργό Σοϊλού και τον βλέπει ως προστάτη και ευεργέτη τους.

Ο Σέφα είπε στο κανάλι του στο ΜΜΕ στο YouTube ότι «Όταν ο Σοϊλού ανακοίνωσε την παραίτησή του, η Ομάδα Χακάρι δήλωσε ανοιχτά την αγωνία και τη δυσαρέσκειά της σε μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες», εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα δεχόταν ποτέ την παραίτηση, καθώς η ομάδα, αισθανόμενη εγκαταλειμμένη, υποστήριξε ότι «είχαν μόλις τοποθετήσει τα γρανάζια για να γυρίσουν οι τροχοί».

Σε αντίθεση με πολλούς από τους προκατόχους του, ο Σοϊλού επισκέπτεται τακτικά το Χακάρι και τις γειτονικές επαρχίες στη συνοριακή περιοχή με τον στρατηγό Arif Çetin, επικεφαλής της χωροφυλακής, ως ένδειξη της προστασίας και της υποστήριξής του για τις παράνομες επιχειρήσεις. Οι επισκέψεις, που παρουσιάστηκαν ως επισκόπηση των μέτρων ασφαλείας και συνάντησης με στρατεύματα, στην πραγματικότητα είναι προπέτασμα καπνού για να χειριστεί την εμπορία στο έδαφος.

«Ο στρατηγός Arif Çetin συνδέεται επίσης άμεσα με το Hakkari Group, και κάθε μήνα παίρνει μεγάλα χρηματικά ποσά σε βαλίτσες και δώρα για τη σύζυγό του», ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος, ο οποίος ζει στον Καναδά από τότε που αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

ΠΗΓΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: