ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Μόνο μεταφυσικά κατακτιέται η επενδυτική βαθμίδα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μόνο μεταφυσικά κατακτιέται η επενδυτική βαθμίδα.

Μην ακούτε τι σας λένε οι διάφοροι μπουρδολόγοι ΕΔΩ. Δεν υπάρχει επενδυτική βαθμίδα σε χρεοκοπημένο κράτος και τράπεζες. Η χώρα κουβαλά ένα βουνό χρέους 400 δισ και 200% του ΑΕΠ, με ένα χαοτικά ελλειμματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, και με το κρυφό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων να υπερβαίνει τα 700 δισ λόγω δημογραφικής κατάρρευσης. 
 
Οι Τράπεζες είναι πιστωτικά ζόμπι που ζουν από τις προμήθειες πιστωτικών καρτών, αδύναμες να δώσουν έστω και 1% καταθετικό επιτόκιο εν μέσω πληθωριστικού σοκ, φορτωμένες με παμδημικά ομόλογα μηδενικού επιτοκίου που σε συνθήκες υπερπληθωρισμού ξεπουλούν στην παράλληλη αγορά με τεράστια χασούρα για να επιστρέψουν καταθέσεις που πολίτες και επιχειρήσεις αποσύρουν λόγω πληθωρισμού, με τα εποπτικά τους κεφάλαια να είναι αέρας κοπανιστός που βαφτίστηκε "αναβαλλόμενος φόρος" (!), επιπλέον δε οι ισολογισμοί τους φορτωμένοι με 120 δισ κόκκινα δάνεια που με λογιστικές αλχημείες καμώνονται ότι φόρτωσαν σε εταιρίες ειδικού σκοπού- φαντάσματα, αντί σε μπαντ μπανκ όπως γίνεται σε όλον τον πολιτισμένο καπιταλισμό, ενδεικτικά σε Ιρλανδία, Ισπανία και, περιορισμένα, σε Γερμανία. 
 
Άρα η επενδυτική βαθμίδα σε Ελλάδα είναι μία αφύσικη κατάσταση που η πλέμπα χειραγωγείται να εκλαμβάνει ως φυσιολογική. Στην πραγματικότητα είναι "φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντες". Αφού το χάψανε ,ότι με δανεικά θα περισσέψει και για αυτούς και τον ψηφίσανε, ας πρόσεχαν. Για αυτό χρειάστηκε μεταφυσικά η νοθεία.
 
Έτσι έχαψε η πλέμπα και τον σανό που μοίραζε Καραμανλής και Παπανδρέου το 2008, ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη και η χώρα δεν κινδυνεύει από τη χρηματοπιστωτική κρίση, ότι λεφτά 💰υπάρχουν.!!
 
Ομοίως έφαγε αμάσητο το σανό για "δύο χρόνια μνημόνια που θα φέρουν βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές και θα εκτοξεύσουν την ελληνική οικονομία" αλλά τα μνημόνια καλά κρατούν 15 χρόνια αφαιρώντας 30% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο ποσοστό απώλειας στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά σε συνθήκες ειρήνης. 
 
Ομοίως έφαγε αμάσητη την πάνδημη υγειονομική απάτη για ΜΙΑ σωτήρια δόση εμβολίου, καταλήγοντας τελικά πρεζάκι, να βαράει τέσσερις και βάλε ενέσεις, και αν δεν τους λυπούνταν να τους πουν "εντάξει μαλάκες, τέλος η πανδημία", θα βάραγαν όσες τους έδιναν, καταλήγοντας οι πιο εξαρτημένοι στην ορθοπολιτική κορεκτίλα, να ψάχνουν εμβόλια στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: