ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 4ΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 4ΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
Σημειώστε επί τροχάδην τι έχει προηγηθεί μέχρι τώρα:
 
🔸Για αρχή:
 
✔️Βάζεις θεούς και δαίμονες, μαζί με χορηγούς, να πάρει αυτοδυναμία ο Κουλης. Προηγήθηκε η τροχειοδεικτική βολή του ΣΗΜΙΤΗ- ΕΛΙΑΝΕΠ με γραμμή "συνεκμετάλλευση" με την Τουρκία. Xώνεις και τίποτα Βαλντέν φουνταριστούς στην αξιωματική να κάνουν αισθητικό-control μαζί με τον Μπίστη, μην γίνει και καμιά στραβή από εκεί και ξυπνήσουν.

✔️Αν και γνωστό, αφήνεις αμέσως μετά χωρίς ουσιαστική αντίδραση να υπογραφεί το Τουρκολυβικό σύμφωνο που καπαρώνει την ΑΟΖ νότια και ανατολικά της Κρήτης στην Τουρκία.
 
✔️Αποδέχεσαι αδιαμαρτύρητα τις δοκιμαστικές εξορύξεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. "Δεν έχει εκεί τίποτα, λάσπη τρυπάνε", λες.
 
✔️Αποδέχεσαι μετά εξίσου αδιαμαρτύρητα την εκπροσώπηση σου από την Μερκελ στην Διεθνή Σύνοδο για το Λιβυκο (Τουρκία, Κατάρ κλπ παρόντες). Η θεία ξέρει! Μετά στην επόμενη σύνοδο το ίδιο και ο Ντραγκι αντ αυτής (πριν τον φάει και αυτόν η μαρμάγκα)
 
✔️Υπογράφεις συμφωνία με την Ιταλία άρον άρον για να περιορίσεις την ισχύ του Τουρκολυβικού σύμφωνου, εισάγοντας την μερική επήρεια νησιών στην διαμόρφωση και της ΑΟΖ. 
 
✔️Υπογράφεις συμφωνία με την Αίγυπτο για μισή χωροθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ, με μερική επήρεια σε αυτή της Κρήτης, νησιών των Δωδεκανήσων και μηδενική για το Καστελόριζο. Πάλι για το Τουρκολιβυκο σύμφωνο η φούρια. Δωράκι στην Αίγυπτο το 17,5% έξτρα ενός κοιτάσματος. Ηρόδοτος λέει, τρέχα γύρευε ποιος είναι αυτός ο ανιστόρητος.
 
✔️Αφήνεις μετά το Oruc Reis να γκριζάρει όλη την περιοχή που άφησε ακάλυπτη η συμφωνία με την Αίγυπτο. Ο Ερντογαν, επί την ευκαιρία, βάζει όλα τα θέματα που θέλει (Συνθήκη Λωζανης, αποστρατικοποίηση νησιών, ΑΟΖ Αιγαίου) στο τραπέζι. Καμία αντίδραση, μόνο δηλώσεις ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί κυρώσεις της Τουρκίας από την ΕΕ. Αργότερα, να δαγκώνουν, λέει.
 
✔️Ολοκληρώνεται η κατ' αρχας μια συναλλαγή ΗΠΑ-Ρωσιας για τον Nordstream2 έναντι της απελευθέρωσης των εμποδίων του Πουτιν (μέσω Μερκελ και Ερντογαν) για τον εφοδιασμό της ΕΕ με το αέριο του αγωγού ΗΑΕ-Ισραηλ μέσω του EastMed, εφ όσον δεν εμπλακεί πάλι η Τουρκία μέσω Λιβύη ή Χαμας. Ας καθυστερήσει κι άλλο, πρέπει να ξεπουλήσει και ο Πουτιν και ο Μπάιντεν το αέριο τους πανάκριβα. Είναι μεγάλος ο πληθωρισμός που πρέπει να κρυφτεί στα πετροδολάρια.
 
✔️Δήλωση του Δενδια στην Σ. Αραβία, στην γραμμή Σημιτη. Απεμπόληση των δικαιωμάτων εξόρυξης ελληνικού φυσικού αερίου και Νότια της Κρήτης. Συνολικό ετήσιο κόστος στο ΑΕΠ γύρω στα 30δισ σε τιμές 2019.
 
✔️Οι ΗΠΑ με non paper αποσύρουν το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τους στην κατασκευή του EastMed μέχρι νεωτέρας, ενώ παράλληλα ευλογούν αγωγούς αερίου από το Β.Ιρακ και τα ΗΑΕ μέχρι τις ακτές του Ισραήλ. Στρατιωτική κατάληψη από τις ΗΠΑ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και ολοκλήρωση των εργασιών αυτός να μπορεί να γίνει μια από τις μεγαλύτερες πύλες εισαγωγών LNG στην ΕΕ.
 
✔️Αγορές εξοπλισμών 10δισ, που θα είναι διαθέσιμοι after dinner έναντι του ρόλου του βοηθού του βοηθού του σερίφη στην Μεσόγειο, μόλις συνειδητοποίησε ο Μπάιντεν ότι η Τουρκία κάνει τον Κινέζο.
 
🔸 Παράλληλα και με αυτά ακολουθεί:
 
✔️Συμφωνία για όλα αυτά στις μυστικές διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 20, κάνοντας διακοσμητικές τις οποίες "διερευνητικές". Στόχος η συνεκμετάλλευση επί του σχεδίου Σημίτη-Μερκελ και με ανοιχτά όλα τα θέματα που έχει θέσει η Τουρκία και με όλα τα προηγούμενα ως δεδομένα, αρκεί να ξανα-ελεγξει η Μέρκελ την επόμενη κυβέρνηση στην Γερμανία. 
 
⛔ Σαν αποτέλεσμα των πιο πάνω : διπλωματική ήττα στις 25/3/21 στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τις κυρώσεις κατά τις Τουρκίας Αυτές που θα "δάγκωναν", στις καλένδες.
 
✔️ Ακολουθεί η αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο και η αποχώρηση των ΗΠΑ από τό Αφγανιστάν, η καταστολή μιας εξέγερσης στο Καζακστάν με εμπλοκή ενίσχυσης του Κρεμλίνου. Η ενεργειακή κρίση ανεβάζει level σε πρωτοφανή επίπεδα, όσο στις Βρυξέλλες συνεχίζουν τον "ύπνο του δικαίου" βάζοντας μπουρλότο στα καύσιμα με νέες τιμές ρύπων.
 
✔️ Αλλαγή φρουράς στο Βερολίνο και εισβολή των Ρωσων στην Ουκρανία. Διπλωματικες γκάφες από το Μαξίμου στην προσπάθεια να φανεί βασιλικότερο του βασιλέως, με αποτέλεσμα να τα χαλάσει με όλους! Διπλωματικό θαύμα!
 
✔️Η ενεργειακή κρίση βαράει κόκκινο.
 
✔️ Αλλαγή της θέσης για τα κοιτάσματα από το γκουβέρνο. Τωρα η Chevron θεωρεί τον EastMed ως οικονομικά βιώσιμο και αναγκαίο. Αποχωρεί η TOTAL από τα οικόπεδα εξορύξεων νότια της Κρήτης και αναλαμβάνει, αντ' αυτής, η Exxon Mobil 
 
✔️Η Τουρκία κινείται σταθερά με ρότα προς την Ανατολή. Συνεχείς επαφές υψηλού επιπέδου με Πούτιν και Ιραν για να βρεθεί ρόλος για την τουρκική λίρα στο νέο αντιδολάριο που ετοιμάζεται, με αφορμή το Συριακο.. 20δισ δωράκι ταμειακής διευκόλυνσης από τη Μόσχα για ένα πυρηνικό σταθμό της στο Ακουγιου.
 
✔️Στην Κύπρο "χτυπάνε" σοβαρό κοίτασμα αερίου (Εxxon Mobil και Καταριανοί), με τις πρώτες ενδείξεις να λένε για μέγεθος αντίστοιχο αυτών του Ισραήλ. Εσπευσμένα στο νησί η φονΝτεΛάινεν για "Μέτρα Οικοδόμηση Εμπιστοσύνης" λέει. (Κανείς δεν την εμπιστεύεται στο ότι δεν ετοιμάζει πάλι και κατά εκεί ένα επόμενο μνημόνιο. Και ας μην έχει τώρα η Κύπρος τις δικές μας επιδόσεις σε νέα χρέη...)
 
✔️ Έναρξη της αποστρατιωτικοποίησης στα νησιά του Αιγαίου με απόσυρση των αντιαεροπορικών πυραύλων, ως ένδειξη "υποταγής" στον σουλτάνο 5 ημέρες πριν βρεθεί με τον Μητσοτάκη για να "τα βρουν" πίνοντας τσάι στον Βόσπορο.. Για την Ουκρανία, λέει. 
 
🎯 Τι να βρούν;;
 
Το μοίρασμα των τετελεσμένων που δημιούργησε αυτή η συνειδητή πορεία και φαίνεται στους χάρτες. Περιλαμβάνει:
 
✔️67.000 τετρ.χιλιομερτρα ΑΟΖ παραχώρηση στην Τουρκία . Εντός αυτής βρίσκεται κοίτασμα υδρογονανθράκων αξίας 200δισ € περίπου και σχεδόν οι μισοί παγωμένοι υδριτες μεθανίου που ανακαλύφθηκαν το 2005 απο το ΙΓΜΕ. Η αξία τους θα φανεί σε 10 χρόνια όταν ωριμάσουν οι τεχνολογίες συλλογής τους που σήμερα διαθέτει μόνο η Κίνα.
 
✔️ Η διέλευση του EastMed, αν αυτός ακολουθήσει την παλιά του χάραξη που επιτρέπει έτσι στην Ρωσία να ελέγχει πάλι, μεσω του Ερντογάν, τις ροές ενέργειας προς την ΕΕ.
 
✔️Η πλήρης ομηρία έτσι της Κύπρου στις ορέξεις της Άγκυρας
 
✔️Την εμπλοκή όλων των ενεργειακών αποθεμάτων από τον Νότο, όχι μόνο αυτών της Ανατολικής Μεσογείου, στις γεωπολιτικές ορέξεις του Πούτιν (μέσω Ερντογάν) και στο παζάρι που θα ακολουθήσει μΟ (μετά Ουκρανίας)
 
🔸Τι ακολουθεί από εδώ και μπρος
 
✔️ Λίγος τσαμπουκάς περί το Καστελόριζο και το οικόπεδο νο6 της Κυπριακής ΑΟΖ με στόχο μια "εφ όλης της ύλης" διαπραγμάτευση. (Μόνο τώρα που κανείς δεν θα ξέρει ποιος διαπραγματεύεται με ποιόν...). Αναβλήθηκε λόγω σεισμών. 
 
✔️Όσα προλάβουμε από εκείνο το σχέδιο Πισαριδη για να υποθηκεύουμε όσα μας μείνουν. Πρέπει βλέπεις να αγοράσουμε "πράσινη ανάπτυξη" με υποθήκη τα αέρια. Για τι μιλάμε;; Ψιλοπραγματα! Ενεργειακά αποθέματα όσα του Κατάρ (ή δύο φορές των ΗΠΑ), που χωρίς αυτά "πράσινη ανάπτυξη " δεν βλέπει η ΕΕ μέχρι το 2050.
 
✔️Μια επένδυση 7δισ στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας για παραγωγή μπλε υδρογόνου από εισαγόμενο φυσικό αέριο του "επενδυτή ". Σ.Αραβια, Κατάρ κλπ δημοκρατικών δυνάμεων, θέτει τα επιτρεπτά όρια της επόμενης εδώ κυβέρνησης. 
 
✔️ Η Κύπρος συνεχίζει να κείται μακράν. Ας πάει το παλιαμπελο, αρκεί να τα βρούμε με τον Ερντογαν επί της ατζέντας που έβαλε, χωρίς ελληνικές αντιρρήσεις, και όσα είχαν συμφωνηθεί με τον ιδιοκτήτη της Turkish Petrolium Κοτς με τον Μητσοτακη το 18 για business επι των παραχωρηθεντων. Δώσε του και αυτουνού τίποτα 200 ψωροεκατομμύρια από το Ελληνικό ΕΣΠΑ να μην μας πει και τίποτα αχάριστους ο άνθρωπος.
 
✔️Υπογραφή συμφωνίας οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και "Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου" λίγες ώρες πριν το εδώ debate. Ετσι αυτή ακουμπάει πλέον την Λιβυκη. Κρήτη γιοκ...
 
✔️Η διαπραγμάτευση ποιος θα προηγηθεί (για να έχει μετά δικαίωμα βέτο έναντι του άλλου) να ενταχθεί στους BRICS+. Η Τουρκία, η Αίγυπτος ή η Σαουδική Αραβία;; Κανένα στοίχημα.επι αυτού δεν έπεσε προεκλογικά. (Στο debate ανακαλύφθηκαν μέχρι και ανεμογεννήτριες από plexiglass. Ευτυχώς που υπάρχουν εκείνα τα καλαμάκια για να σωθεί το κλίμα...)
 
✔️Η σχεδόν υποχρεωτική πλέον νέα επέμβαση του θείου Σαμ στο Βόρειο Ιράκ για να προλάβει τα χειρότερα μετά το χουνέρι που ετοιμάζουν για το δολάριο οι ενωμένες δημοκρατικές δυνάμεις Ιρανών, Τούρκων, Σαουδάραβων και Πουτινικών.
 
Και όσο θα "παίζουν" καραμπόλες "τα μεγάλα παιδιά", τα εδώ θα αγωνιούν. Μπας και το σώσουν, λέει, και οι δύο από τις δύο όχθες του Αιγαίου και τους αφήσουν να κάνουν εκείνα τα ντιλάκια που λέγαμε πιο πάνω..
 
Κανένα όμως έγκλημα εξυπηρέτησης του εφοπλιστικού λόμπι, (γιατί περί αυτού πρόκειται ως προς τα καθ' ημάς), όσο καλά σχεδιασμένο και να είναι, δεν είναι τέλειο! Αφήνει όλα τα πιο πάνω ίχνη, που δεν σβήνουν πλέον εύκολα και ζητούν τώρα απάντηση στο "γιατί ρε;; Οικόπεδα του παπουλη σου πουλάς με αντάλλαγμα την διαρκή ενεργειακή μας φτώχεια;; Ποιόν ρώτησες;;"
 
Σκάνδαλο λέει ο καθ.Κονοφαγος..Έλα καλέ, μην γίνεσαι τώρα και εσύ γκρινιάρης ΕΔΩ...
 
1η φάση: εγκρίθηκε ΕΔΩ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κακό άντροπο. Εσύ όλο σκέπτεται λάθος-αυτο ντεν κάνει καλό. Ντεν αφήνει επενδύσουμε. Εμεις αγκαπαμε Ελλαντα και οτι έχει αποκάτω. Αμα αφησει ησυχους, εμείς καθαρίσουμε από ενοχλητικούς ντόπιους με δικό μας μαυρο, κάνουμε ντουλειά μας με φουφουτους και μετά κρατήσουμε υπόλοιπο για σκούπισμα. Κεριάκο και υπόλοιπο κακό συναπάντημα βοηθάει πάντα εμάς. du hast es;