ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΟΡΣΗΙΔΟΣ

Γράφει ο Μαύρος Αετός:

Αφορμή για αυτήν μου την ανάρτηση στάθηκαν τα σχόλια σε γνωστό ιστολόγιο, ότι οι λίθοι που πετούσε ο Δευκαλίων ήταν...ταφόπλακες.!!! Και μετά η ίδια παρεούλα, μιλάει για έλλειψη γνώσης στους σχολιαστές, και ότι ό χώρος εκεί ...." έχει μετατραπεί σε χαμαιτυπείο, άσυλο ανιάτων και κλουβί με τις τρελλές."  !!Λογικό δεν είναι όταν διαβάζει κανείς εκεί παιδικά παραμυθάκια δίχως πραγματική έρευνα και βιβλιογραφία;;

Στην μυθολογία μας η Ορσηίδα (ὄρσω = να εγείρω, προκαλώ, εξάπτω ή εγείρομαι) ήταν η Νύμφη που έμελλε να γίνει η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η Νύμφη Ορσηίδα παντρεύτηκε το γιο του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, Έλληνα, και απέκτησαν τους γενάρχες των Ελλήνων.
 Το ρήμα Όρνυμι, είναι κλειδί σημαντικό στην κατανόηση της Ελληνικής επιστημονικής σκέψης.
Όρνυμι σημαίνει άνοδο, διέγερση,αφύπνιση, επέλαση, ανατέλλει, πολεμώ, θυμώνει.
 Λέμε Πυρ Όρμενον ( για αυτό και η Πύρρα)  και ενοούμε την ανύψωση του πυρός δηλαδή τον Όρσο, την urcia....όμως  Urcia είναι ο θεός του ουρανού, ο Zeon (Ζεύς), ο Thor, ....επίσης ο Cornus urcius είναι και το Ουράνιο Τόξο....δηλαδή  Arcus caelestis ,και ο  Ortzarri (lapis Urciae=πέτρα Urciae ) είναι και η  αστραπή .

Η λέξη Urtzi (επίσης ortzi) στην Βάσκικη Μυθολογία είναι ένας όρος μια έννοια , ένα όνομα για τον Ουρανό, σε μια προ-χριστιανική εποχή.Όμως στον Codex Calixtinus (Urtzi: et Deus uocant Urcia ("and they name God as Urcia".)  Urtzi η Ortz σημαίνει και Πύλες του Ουρανού.!! 
 «Αυτόματες οι πύλες μυκήθηκαν τ’ ουρανού, που τις έχουν οι `Ωρες, γιατί σ’ αυτές έχει ανατεθεί τον μεγάλο ουρανό και τον `Ολυμπο, ν’ ανοίγουν με πυκνό νέφος και να κλείνουν».`Ομηρος, ραψωδία Ε, στίχοι 749-751

Συμπέρασμα: Οι Έλληνες είναι....ΑΙΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ.

Υ.Γ Οι  κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων φταίνε για ότι έπαθαν και για ότι θα πάθουν απο εδώ και μετά, φταίνε ακόμα και για τις πολιτικές επιλογές τους και αυτό γιατί μόνοι τους αποκόπησαν απο την γνώση που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες.Και για αυτό δεν τους φταίει κανείς ούτε ......
οι δράκοι, τα φίδια, οι σαύρες, οι αποστάτες των αστερισμών Βοώτη, και του Δράκοντα, οι Ιουδαίοι, οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι, οι Ρώσοι, οι Γερμανοί κ.λ.π…αλλά μόνο το ξερό τους το κεφάλι.

4 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Χωρίς να θέλω να δικαιολογίσω κανέναν.....είναι πολύ δύσκολο βάση των δεδομένων που υπάρχουν.Από τη στιγμή που έρχεσαι σ αυτόν τον πλανήτη,είναι έτσι δομημένα τα πράγματα που μέχρι να αρχίσεις να ξεδιαλύνεις το κουβάρι για να βρεις την άκρη,τα χρόνια έχουν περάσει και στην καλύτερη των περιπτώσεων αν δεν κολλήσεις σε κάποιο δόγμα γνώσης,θα είσαι ακόμα στη προσπάθεια για να καταλήξεις κάπου.Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν ένα κομματάκι απο το πάζλ,που αυτό το πάζλ είναι κομματάκι από ένα μεγαλύτερο και πάει λέγοντας.....
Αυτό που βλέπω είναι πλήρη αδυναμία έστω και μ αυτά που ξέρει ο καθένας,ακόμα και σε απλά θέματα διαβίωσης.Καλή η όποια θεωρία-φιλοσοφία,αλλά να υπάρχει και πρακτική εφαρμογή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ρένο...δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε, σύμφωνοι όλοι κατέχουν ένα μικρό μόνο κομμάτι της Γνώσης...αλλά οι αρχαίοι Έλληνες σεβόμενοι την αυτοτέλεια, την αυτονομία και την ανεπανάληπτη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου, το θεμελιώδες δικαίωμα του δηλαδή να είναι αυθύπαρκτος και αυτόνομος και προπάντων την ατομική του ελευθέρια και την σοφία της φύσεως, αποστρέφονταν με βδελυγμία κάθε κοινωνικό, θρησκευτικό και κοσμοθεωρητικό δόγμα.Είχαν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ και όχι θρησκευτική.

Ανώνυμος είπε...

στα σκατα γεννηθηκαμε,στα σκατα μεγαλωσαμε,σκατα μαθαμε,σκατα φαγαμε,και σκατα τα καναμε.
Αν ειχαμε γεννηθει σε ενα καθαρα Ελληνικο περιβαλλον με την σωστη παιδεια και γνωση και φταναμε εδω που εχουμε φτασει ως σκαταναθρεμενοι τοτε θα ηταν δικαιο να εχουμε ολη την ευθυνη εμεις ως ανεπιδεκτοι μαθησεως η ως αντιδραστικοι,τα πραγματα εχουν δολιως δρομολογηθει αιωνες πριν υπαρξουμε εμεις σημερα που καλουμεθα να κανουμε παραγματα που ποτε δεν μαθαμε γιατι ετσι επρεπε και ωφελουσε τα ερπετα που αφησαν να δρασουν εις βαρος μας ακομα και οι οπιοι θεοι προστατες της Ελλαδας,ειμαστε θυματα πλεκτανης απατης και κακουργηματικων πραξεων,τετοιο κακοηθες παιγνιο φανερωνει οτι και οι θεοι ειναι σαδιστες και τρεφονται απο την ενεργεια μας,τους αρεσει να βασανιζομαστε να υποφερουμε,αμα ειναι ετσι ο κοσμος τουτος τοτε αιωνια καταρα να εχει και να καταστραφει ολο αυτο το ανοσιουργημα που λεγεται που λεγεται ζωη κοσμος και οτι αλλη ονομασια του δινουν οι διαφοροι ερπετοειδεις οι οποιοι θα καταστραφουν και αυτοι ομοιως με ολους μας δικαιους και αδικους.
Ειθε το τελος αυτου κοσμου να ειναι συντομο και μην υπαρξει ποτε ξανα τετοιο ανοσιουργημα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή στις 17 Ιουνίου 2018 - 5:01 π.μ.

ακριβώς τίποτε δεν μας έχουν αφήσει Ελληνικό...δεν έχουμε Ελληνική παιδεία....δεν έχουμε Ελληνική Οικονομία...δεν έχουμε Ελληνικό τρόπο σκέψης....δεν έχουμε ούτε καν Ελληνικό τρόπο κτισίματος των σπιτιών μας. Και αυτό γιατί εδώ και χιλιάδες χρόνια....ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ.