ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γράφει ο ΑΡΡΙΩΝ :

Ο Έλλην άνθρωπος είνε ο άνθρωπος-ήρως της χρυσής εποχής και του χρυσού γένους, οικειοθελώς- αυτοθυσιαστικώς προσφερθείς και ενσαρκωθείς, κατελθών εις τα κατώτερα υπαρξιακά επίπεδα ψυχών, δια το ανελκύσαι και ανυψώσαι τας βεθυθισμένας εις τα πέλαγα της λήθης συγγενείς αυτώ ψυχάς προς την μοίραν των αιθερίων ανωτέρων σφαιρών και όντων εκπολιτίζων και απελευθερών αυτάς δια της ελευθεροπολιτείας, φιλοτεχνίας, φιλοπατρίας και φιλοσοφίας .
Ο Εβραίος Ιησούς αποτελεί ούτως ειπείν αδέξιόν τι ηρωικόν κακέκτυπον του Ολυμπιοζήλου και ελευθερόφρονος ημιθέου Ηρακλέους, εις βαρβάρων ακροατήριον ώσπερ κομμουνολαϊκιστής-δημαγωγός δούλων απευθυνόμενος, και επειδεικνύων μαγείας και θαύματα προς θρησκευτικόν προσηλυτισμόν και πνευματικήν των πιστών αυτού πήρωσιν και καθυπόταξιν. Αντί δε άθλων και στεφάνων ελληνικών και αποθεώσεων και καταστερισμών ηρακλείων, την απλοϊκότητα παρουσιάζων και το εξευτελιστικόν τέλος αυτού (ούτε μιαν απόπειραν αυτοκτονίας της προκοπής προς αποφυγήν αυτού του εξευτελισμού μη αποτολμήσας) ως ισόθεον ήθος, απαράμιλλον πρότυπον αρετής και ηρωικότατον πάθος.
Ο Έλλην άνθρωπος (αυτενέργεια-αυτογνωσία-αυταξία-αυτοθρησκεία) έχει έκαστος τον ιδιωτικόν του θεόν, θρησκεία και παράδεισον αποτελών αυτόνομον υπαρξιακήν-φυσικήν οντότητα-είδος και αναγκαιότητα. Και γαρ ο Έλλην ούτος ού κρίνεται μόνον υπό των ανωτέρων αυτού ηθικοπνευματικών δυνάμεων αλλά και αμοιβαίως εμμέσως κρίνει και αυτός θεούς τε και δαίμονας δια της συμπεριφοράς τούτων προς αυτόν. Ότι ώσπερ οι κοινοί θνητοί υπό των θεών και δαιμόνων ουτωσί και οι θεοί τε και δαίμονες τιμωρούνται και τίσιν αποτίουσι δια τας προς τον άνθρωπον διαπραχθείσας αυτών αδικίας και αμαρτήματα. Οσάκις δηλαδή οι όσοι θεοί τε και δαίμονες αρωγοί και συμπαραστάται προς το ηρωικόν έργον της ηθικής του ανθρώπου ανατάσεως και τελειώσεως έρχονται, αυτομάτως και αξιωματικώς εις την ουρανίαν ιεραρχίαν των θεών αναβαθμίζονται και αυτοί προβιβαζόμενοι εις κατηγορίαν και θέσιν. Αντιθέτως δε και οι θεοί τε και δαίμονες όσοι εις τον της εξουσίας πειρασμόν υποκύψαντες ως λάφυρον και νόμισμα εξαίσιον τον άνθρωπον, δουλικώς και κτηνοπρεπώς απεργάζονται, χειρίζονται και εκμεταλλεύονται, ως επικατάρατοι οι τοιούτοι εκ των αιθερίων διαστάσεων, ει και αθάνατοι, διώκονται υπό της Δίκης και του Νόμου εκπίπτοντες του φωτός αναλόγως προς κατωτέρους έως και ταρτάρειους-στυγείους διαστατικούς κόσμους.

 Τας των πατριωτικώς, εθνικώς και ελληνικώς, βιούντων ψυχάς θρησκευτικαί μαγείαι και αλχημείαι, χαλδαϊκαί επωδοί και μυστικιστικά τελετουργικά ουκ έστι ουδόλως παγιδεύειν και εκτρέπειν αυτάς εκ των ουρανίων σφων αυτών πεπρωμένων τόσον εν ζωήι όσον και μεταθανατίως. Και γαρ ωσπερεί χρυσαυγείς ηλιοπόται αετοί αυταί, πανευκόλως και δικαιωματικώς, διασπώσιν τας αραχναίας πλεκτάνας των θρησκευτικών μάγων, αστραπιαίως αυτοεκτοξευόμεναι προς τα ηλύσια της καταγωγής των τα άχραντα πατρικά πεδία.
Όταν ο Μεσσίας επανελεύσεται εν τη ελληνικήι. φιλοσοφικήι πνευματικήι αυτού στολήι και περιπωπήι, ουδείς αναγνωρίσει αν αυτόν πλην των ηρωικών Ελλήνων , ως προσδοκούντες οι πολλοί δια της συνήθους ιουδαιολαϊκίστικης θρησκευτικής στολής αυτόν εμφανισθήναι.
Θρησκεία, η μεταφυσική της πολιτικής.
Οι θρήσκοι οιονεί κεκηλημένοι τυχοδιώκται και στοιχηματίαι του μεταφυσικού.
Ο κορεσμός είνε ανελέητος.
Ο πληθωρισμός της ηδονής εσκότωσε την φαιάν ουσίαν της συνουσίας και την αυτάρκειαν της φαντασίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετον ευγε