ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Οι πρόγονοι σου θα ήθελαν να σε ξέρουν με τόσα που ανέχεσαι;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εκείνος ο λαλίστατος ΠΡΟ.ΠΟ ο Χρυσοχουντίδης, άκουσε τίποτε για τα βλαχαδερά που πήγαν να ξεσαλώσουν στο Ντουμπάι, θα τους βάλει σε καραντίνα όταν επιστρέψουν ή είναι απορροφημένος στο να δέρνει δεκαεξάχρονα και να κόβει πρόστιμα σε συνταξιούχους ;; Αλλά εδώ θα μου πεις ο Χρήστος Παππάς είναι στη Κρήτη....κι η αστυνομία ξέρει ακριβώς που βρίσκεται και δεν κάνει τίποτε.!!

Απορώ με ένα λαό που επί μνημονίων ερχόταν η ανάπτυξη κάθε δεύτερο μήνα, επί εννιά χρόνια, μέχρι που συμβιβαστήκαμε με την νέα κανονικότητα. Απορώ πως ένας λαός με τέτοια πρόσφατη ιστορική μνήμη, έφαγε το "έλα μωρέ. Δυο βδομαδούλες μόνο είναι η καραντίνα". Τρώει το οι κάθε "δυό επόμενες βδομάδες είναι κρίσιμες" κοντά ένα χρόνο τώρα και θα το τρώει κι ένα επόμενο χρόνο. Μέχρι να συμβιβαστεί με την νέα νέα κανονικότητα. 

Τα κωλόχαρτα δεν εξαντλήθηκαν αλλά λωτός και σανός δεν θα πρεπε να χε μείνει ούτε για δείγμα σε αυτόν τον τόπο που ο λαός του κάποτε νόμιζε πως ήταν περήφανος και μάγκας και δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Και πως ήταν άξιος κληρονόμος μιας κληρονομιάς αψηφισιάς απέναντι στους ισχυρούς.

Οι πρόγονοι σου θα ήθελαν να σε ξέρουν με τόσα που ανέχεσαι;; 
Δίνεις ψήφο σε κόμμα ;(οποιοδήποτε κόμμα) Τότε νομιμοποιείς την κρατική αντικοινωνική αυτοσυντηρούμενη δεσποτεία. Η ζωή είναι απλή : Ό,τι δίνεις παίρνεις . Δίνεις ψήφο ,παίρνεις τ' αρχίδια σου , άβουλε δουλικέ ψηφοφόρε .

 

2 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Siege_of_Jadotville_(film)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εξαιρετική ταινία..την έχω δει. Να υποθέσω ότι και εσύ μικρός έβλεπες Combat.

https://www.youtube.com/watch?v=TP5Dhz1LXUg