ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Η ηλιθιότητα είναι πιο άπειρη και από το Σύμπαν! Καρατσεκαρισμένο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ηλιθιότητα είναι πιο άπειρη και από το Σύμπαν! Καρατσεκαρισμένο.
 
Εκτός από τον εικονιζόμενο, που είναι μια κλάση απείρου μόνος του, ακολουθούν τα τζιμάνια των ναυτιλιακών.
Περιμένουν, λέει, τώρα να έρθει η πλημμυρίδα, να φουσκώσουν τα νερά στο κανάλι μπας και ξεκολλήσει το ρημάδι από την λάσπη στα αβαθή που πήγε και χώθηκε με τα μαρσαρίσματα του σκιτζη καπετάνιου του, προσπαθώντας να το ξεκολλήσει.
Live my May to eat three leaves, που έλεγε και η γιαγιά μου. 10δισ την ημέρα οι ζημιές στην ναυτιλία, πολλαπλάσιες στο εμπόριο και την βιομηχανία σε όλον τον πλανήτη. Ένα σχετικά μικρό ατύχημα απειλεί την σταθερότητα όλης της παγκόσμιας οικονομίας αναπάντεχα! Η δυναμική του ελάχιστου, που λέγαμε . Αυτοπροσώπως.  
 
Και κανείς δεν σκέφτηκε να αρχίζει να ξεφορτώνει τα τάνκια του πλοίου από τα καύσιμα του και τα φορτωμένα του containers (με πλάνο ελέγχου και της ευστάθειας, με λογισμικό σαν αυτό που είχαμε εγκαταστήσει στο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στα τέλη της δεκαετίας του 90, και τώρα το έχει και η μικρότερη ναυτιλιακή).
 
Με τι γερανογέφυρες και straddle carriers η εκφόρτωση, ρε μάστορα;; Θα ρωτήσεις.
 
Mε 5-6 ελικόπτερα Shinoock! Απόθεση στην δίπλα αλάνα, τόση φλαταδούρα έρημος είναι εκεί τριγύρω. Με γύρω στο 1/3 ξελάφρωμα φορτίου, ξεκολλάει εύκολα και μετά ρυμουλκείται, λέει ο κοινός νους. Mισή μέρα δουλειά, ίσως. Αν φόρτωσαν τα βαριά φορτία πάνω στο κατάστρωμα και τα ελαφριά (κάτω από 16τονους) στα αμπάρι, θα θέλουν κρέμασμα!
Πράγμα αδύνατο, αφού κανένας container port operator δεν Θα είχε εγκρίνει ένα τέτοιο πλάνο φόρτωσης. Άρα με Shinnook, γίνεται η δουλειά.
 
Αλλά ποιος τον έχασε τον κοινό νου να πάνε να τον βρούνε;; 
 
Να δεις που ο ροφός θα φταίει τελικά...
(Τα Shinnook standby για άλλες αναχωρήσεις. Βραδινές, από ταράτσα please.. .)
 
Υ.Γ Μου θύμισαν ένα ανέκδοτο  που κυκλοφορούσε:
Μια νταλίκα λέει , σφήνωσε για ένα δυο πόντους κάτω από μια γέφυρα.Ήρθαν μηχανικοί , μαστοριά γερανοί, τρακτέρ κλπ τίποτα Δεν ξεκολλούσε . Την λύση την έδωσε ένα κοριτσάκι. "γιατί δεν ξεφουσκώνετε τα λάστιχα ;;". ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να το θυμηθείς , από το ροφό θα το βρει .

Φώντας

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μπορεί και από πεσκανδρίτσα. Η κιμά γαρίδας. Θα δείξει...😂😂😂 Αυτό το "Σύριζα" φαίνεται έχει μεταδοθεί και στα ψάρια και μεταλλάσσεται παντού σαν τον covid.

Ανώνυμος είπε...

Σαν το ανέκδοτο με τον Πόντιο, που είδε μπροστά του μπανανόφλουδα και είπε: "- Φτού ρέ π@ύστη μου, πάλι θα πέσω!"