ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πολεμική Αεροπορία: Αποστολή επίσημου αιτήματος για απόκτηση 20+20 F-35A

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εξέλιξη. Πραγματικά κρίμα για όσους δεν μπόρεσαν να αντισταθούν. Θα σου λένε τώρα όλα τα αμερικανάκια ότι παίρνουν Meteor τα F-35, οπότε για λογιστικούς λόγους δεν χρειάζονται άλλα. Τώρα για τα A-G θα σου πουν ότι δεν τα ζητήσαμε, όπως και με τα F-16. Θα τα ψάχνουμε σε περιπολίες στη ...Βαλτική. Λυπάμαι τους ιπτάμενους που θα βγαίνουν στις εκπομπές και θα πρέπει (για ευνόητους λόγους) να δηλώνουν πόσο εντυπωσιασμένοι είναι με το ...υπερόπλο.


Επίσημο αίτημα με τη μορφή LoR (Letter of Request) προς LoA (Letter of Acceptance) ετοιμάζεται να αποστείλει μέσα στις επόμενες ώρες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αντικείμενο τη πρόσκτηση αρχικά 20 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35A. Στο αίτημα θα περιλαμβάνεται δικαίωμα άσκησης προαίρεσης (option) για επιπλέον 20 αεροσκάφη με στόχο να συγκροτηθούν δυο Μοίρες μαχητικών σε ορίζοντα 15 ετών.

Στην αμερικανική απάντηση θα διευκρινίζονται τα κόστη, το πρόγραμμα πληρωμών καθώς και το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στην ελληνική πλευρά.  

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το letter of request σημαίνει οπωσδήποτε πως θα αγοραστούν κιόλας;Δεν μπορεί απλά να είναι για πουν τιμές κλπ οι τζώνηδες;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αφού οι νόμοι της φυσικής και οι περιορισμοί της τεχνολογίας δεν μπορούν να ορίσουν το F-35 ως ένα "αόρατο υπερόπλο", αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν οι ΗΠΑ, και οι Τζώνηδες μέσω πολιτικών πιέσεων, να προωθήσουν τις πωλήσεις του στην αγορά των συμμαχικών κρατών.

Ανώνυμος είπε...

Φτου ρε γαμώτο πάλι θα φορτωθούμε σαβούρα , είναι δυνατόν να μην μπορούμε να το γλιτώσουμε και με το δεδομένο που είπες ότι θα επιχειρούν από μόνο ένα αεροδρόμιο (μεγάλη ευπάθεια και αφού βάλουν κέρμα οι αμερικάνοι) . Για τις μίζες του Μητσοτάκη αντί να μπούμε σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα να πάρουμε και συμπαραγωγή να κατέβουν τα κόστη θα πάρουμε την ιπτάμενη MMSC , εμείς και η Shield στην Marvel . Πόσο δύσκολο είναι να το φάνε κάποιοι δύστυχοι επενδυτές το κωλόσογο να γλιτώσουμε ή να το ταΐσουν ληγμένα . Σε τόσες χώρες ξεφορτώνονται προδότες αθόρυβα εκτός από εμάς , εδώ ξεφορτωνόμαστε πατριώτες .
ΥΓ μόνο να τα χρειαστούν όλα οι Αμερικανοί στην Ασία επειγόντως .

kakos04