ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Έφυγε η Πελόζενα για Νότια Κορέα, αλλά εκεί έφαγε πόρτα! Λείπουν όλοι σε διακοπές...


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έφυγε η Πελόζενα για Νότια Κορέα, αλλά εκεί έφαγε πόρτα! Λείπουν όλοι σε διακοπές...

Όη οη μάνα μου...Έπαθε Μητσοτάκη effect o πρόεδρος της Ν.Κορέας. Αρνήθηκε να ακυρώσει τις διακοπές του για να συναντήσει την Πελόζενα.Επειδή στην εξ πολιτική πρέπει κάποιος να τηρεί δύο κανόνες :

1. Τα πράγματα συνήθως δεν είναι όπως φαίνονται και
2. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όσο τυχαίο κι αν φαίνεται
 
Η επίσκεψη Πελοζι στην Ταιβάν παρά τις ενοχλήσεις και προειδοποιήσεις της Κίνας δείχνει και είναι ένα παιδαριώδες για την διεθνή πολιτική λάθος (;) το οποίο ουσιαστικά εξυπηρετεί τον ναρκισσισμό μιας υπερήλικης πολιτικού που αμφιβάλλω αν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ το φθινόπωρο θα συνεχίσει να παραμένει στην θέση της και αφετέρου επί της ουσίας είναι ένας λεονταρισμός των ΗΠΑ μέσω της 3ης στην ιεραρχία που δείχνει ότι δεν "μασάει" από προειδοποιήσεις και ότι ο σερίφης είναι εδώ.
 
Κέρδισαν κάτι οι ΗΠΑ από αυτή την κίνηση που μόνο ως κίνηση εντυπωσιασμού στους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών για τις ενδιάμεσες εκλογές μπορεί λογικά να εξηγηθεί;; Απολύτως τίποτα Περισσότερο έχασαν αφού παρουσιάστηκαν για μια ακόμα φορά ασυνεπείς στις διεθνείς συμφωνίες τους, εν προκειμένω όσο αφορά την πολιτική της Μιας Κίνας που έχουν δεσμευτεί να ακολουθούν και αφετέρου παρουσιάστηκαν ως bullies της διεθνούς τάξης και οι συνήθεις ανακατωσούρες.
 
Αυτή που κέρδισε στην ουσία είναι η Κίνα η οποία έχει πλέον την δικαιολογία της ύπαρξης αυτονομιστών που έψαχνε απέναντι στην Ταιπει ώστε να την πνίξει εμπορικά και οικονομικά στην αρχή επιβάλλοντας της αποκλεισμό και κυρώσεις ΅Γεγονότα που ήδη ξεκίνησαν και θα γονατίσουν την Ταϊβάν στο επόμενο κιόλας εξάμηνο. Δηλαδή χαμένη με απλά λόγια είναι μόνο η Ταϊβάν.
 
Τελικά οι πολιτικοί των ΗΠΑ είναι τόσο ηλίθιοι ή κρύβεται κάτι άλλο μέσα από αυτό το παιδαριώδες για τα διπλωματικά δεδομένα λάθος (;) του που στην ουσία αποτελεί μια συνέχεια και μια συνέπεια λαθών πλέον της δεκαετίας στην εξωτερική τους πολιτική ειδικά όταν κυβερνούν οι δημοκρατικοί;;
 
Η Πελοζι αν το καλοσκεφτεί κάποιος έπαιξε εκούσια ή ακούσια το παιχνίδι της Κίνας και αυτό που στον απλό κόσμο φαίνεται ως πρόκληση μήπως τελικά στην ουσία είναι ένας κατευνασμός του δράκου, δίνοντας του την Ταιβάν στο πιάτο, κρατώντας τα προσχήματα μέσα από μια γενικότερη υποχώρηση απέναντι του, θέλοντας να τον κρατήσει εκτός παιχνιδιού με την Ρωσία;;
 
Αλλά όπως είχε πει και ο Τσώρτσιλ, ο κατευνασμός δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να ταΐζεις το θηρίο και να παρακαλείς να σε φάει τελευταίο. Η Κίνα μπορεί να δίνει την εικόνα ότι είναι ειρηνική χώρα, η να φαίνεται ειρηνική... δεν είναι.!!! Απλά έχει μάθει καλά την τέχνη της παραπλάνησης και του υβριδικού πολέμου. Η Αμερική από την άλλη κυβερνάται από μαριονέτες.
 
Σχετικό ΕΔΩ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: