ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Από τον τρόπο που θα διαχειριστεί η Τουρκία αυτή την εξέλιξη, εξαρτάται η παραμονή ή πρόωρη πτώση του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και η ανάφλεξη του Κουρδικού στον Νότο της.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Βγήκε ο κοντός και μας είπε ότι το ρωσικό φυσικό αέριο θα περνά μέσω του Turkstream ενώ περιγράφει την Τουρκία ως τον νέο ενεργειακό κόμβο.

Κατ αρχάς ο εν λόγω αγωγός υποθαλάσσιος Turkstream, από όπου διοχετεύεται ρωσικό αέριο στην Τουρκία για να ανακατευτεί με Αζέρικο, Ιρανικό κλπ από την Κασπία, έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας, με την ανάκληση της άδειας στις αρχές Σεπτεμβρίου της Ολλανδικής εταιρίας που τον διαχειρίζονταν. Ας υποθέσουμε ότι την αντικαθιστούν με Τουρκική. Τότε ισχύουν οι ίδιοι λόγοι και πρέπει να εφαρμόσει η ΕΕ τις ίδιες κυρώσεις στην Τουρκική εταιρία.
 
Άρα θα τον αναλάβουν Ρώσοι.
 
Από τον τρόπο που θα διαχειριστεί η Τουρκία αυτή την εξέλιξη, εξαρτάται η παραμονή ή πρόωρη πτώση του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και η ανάφλεξη του Κουρδικού στον Νότο της. Ήδη χθες ξεκίνησαν σοβαρές επιθέσεις του Ιραν με drones στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Β. Ιρακ με αφορμή...το κίνημα των γυναικών στο Ιράν.
 
Η φωτογράφηση της στιγμής, βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα, Προσοχή! Το ίδιο λάθος κάνει συνέχεια ο Μητσοτάκης και χρεώνεται τώρα μια διπλωματική ήττα για τα Τουρκικά f-16 (για την ιστορία, έτσι πατσίζουν τα 2δισ που έδωσαν οι Τούρκοι προκαταβολή για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα συμπαραγωγής 100 f-35, όπου αποκλείστηκαν)
 
Τα f-16 θα αρχίσουν να παραδίδονται στην έκδοση viper, όπως και τα ήδη έτοιμα ελληνικά μετά την συμφωνία Τσιπρα-Τραμπ του 18, από το 2027...Όταν το θέμα με την Τουρκία θα έχει πλέον ξεκαθαρίσει μια και καλή. Οπότε ...Leave my May to eat three leaves μέχρι τότε
 
Υ.Γ Η  αλλαγή Σουλτάνου δεν εγγυάται πλέον και αλλαγή πορείας της Τουρκίας. Υποψιάζομαι εδώ και 2 χρόνια αναγνώριση Ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους. Για το τι πρέπει να κάνει η ΕΕ, θέμα για άλλο σεντόνι. Με ρωτάει σήμερα ένα φιλαράκι...πως θα σταματήσει την τροφοδοσία της ΕΕ σε Ρώσικο αέριο μέσω Tourkstream;;
 
Θα υπάρχει λέτε Τουρκία όπως είναι σήμερα, με Κουρδικό κράτος στον Νότο της;; Άρα θα πρέπει να τον θέσουν εκτός λειτουργίας οι Τούρκοι. Τι νομίζετε θα ξαναπούν Πουτιν-Ερντογαν στο Σότσι τις επόμενες μέρες;;
 
Και ο Πούτιν θα συμφωνήσει, φυσικά, να διακοπεί και αυτή η ροή. Το στέλνει ήδη ανατολικά...στην Κίνα.
 
Η είδηση ΕΔΩ...
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: