ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Η Ρωσία κατέστρεψε τον γήινο δορυφορικό σταθμό Uplink του κέντρου επικοινωνιών της Ουκρανίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Ρωσία κατέστρεψε το γήινο δορυφορικό σταθμό Uplink του κέντρου επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Για την καταστροφή του οργανώθηκε ειδική επιχείρηση από τον ρωσικό στρατό. Αφού πρώτα εντοπίστηκε η θέση του, χτυπήθηκε χρησιμοποιώντας όπλα υψηλής ακρίβειας. 

Η καταστροφή αυτού του επίγειου σταθμού - τουλάχιστον προς το παρόν - έχει κλείσει εντελώς το ασφαλές κυβερνητικό δίκτυο επικοινωνιών της Ουκρανίας και έχει σταματήσει τη ροή πληροφοριών του ΝΑΤΟ προς το κυβερνητικό δίκτυο διανομής της Ουκρανίας. Οι στρατιωτικοί σχεδιαστές δεν είναι πλέον σε θέση να λάβουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω διαστημικών δορυφορικών επικοινωνιών με το ΝΑΤΟ!

Αυτό δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στην ουκρανική κυβέρνηση για την οργάνωση επιχειρήσεων και την ασφάλεια των επικοινωνιών. «Στην περιοχή του οικισμού Palievka, στην περιοχή της Οδησσού, καταστράφηκε ο διαστημικός σταθμός επικοινωνιών του Κυβερνητικού Κέντρου Επικοινωνιών της Ουκρανίας»,  δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, «  οι συνέπειες της πρόσκρουσης θα φανούν μετά το τελευταίο πέρασμα από το διαστημόπλοιο Sentinel-2 και WorldView. Οι πληροφορίες της κοινότητας πληροφοριών είναι ότι ο επίγειος σταθμός ήταν πλήρως εξοπλισμένος με εξοπλισμό ασφαλούς επικοινωνίας του ΝΑΤΟ και όλα τα δεδομένα στόχευσης του ΝΑΤΟ διαβιβάστηκαν στο καθεστώς του Κιέβου μέσω αυτού του κέντρου. Η καταστροφή του είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τους Ουκρανούς.

Είπαμε από εδώ και μετά θα αρχίσουν τα..."πικάντικα" όπως σας είχαμε γράψει. Τις επόμενες μέρες αναμένω μεγαλύτερη κλιμάκωση του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: