ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Κάθε συνείδηση είναι και ένα σύμπαν!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο τρόπος σκέψης ακόμη και στην περίπτωση της επιστήμης, πάντοτε έχει να κάνει με την διαίσθηση, αυτό δηλαδή που πιο απτά εμείς ονομάζουμε φαντασία η οραματισμό ανάλογα με την περίσταση.
 
Πράγμα που δεν διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι σε βαθμό που να έχει λειτουργικό βάρος.Αυτό είναι κρυστάλλινη σφαίρα!
 
Θα μου πει κανείς τι είναι διαίσθηση*. Μεγάλη κουβέντα αυτό με την διαίσθηση επί της οποίας εκπαιδεύεται κάθε μαθηματικός!Δεν είναι εύκολο να δίνεις ορισμό σε κάτι εντελώς αόρατο και προσωπικό. 
 
Χωρίς φαντασία δεν υπάρχει δημιουργική σκέψη και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.Ο ανθρώπινος νους δεν είναι απλά ένας βιολογικός υπολογιστής που αναλύει δεδομένα μνήμης.Το πρόβλημα της γνώσης του εαυτού μας αυτό που εν συντομία ονομάζουμε και συνείδηση, είναι ένα μυστήριο που καμία νευροεπιστήμη δεν έχει καν προσεγγίσει. Αν ο νους ταυτίζεται απλά με έναν μηχανικό εγκέφαλο κανείς μας δεν θα είχε απαραίτητα και γνώση αυτού του γεγονότος η και γνώση του εαυτού του.
 
Κάθε συνείδηση είναι και ένα σύμπαν!
 
Διαίσθηση είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου στο να αναγνωρίζει τον λεγόμενο "παράξενο ελκυστή " σε χαοτικά συστήματα, κατά την διάρκεια της καταστροφής τους, δηλαδή το να "βλέπουν " το νέο σημείο που θα ισορροπήσουν.

2 σχόλια:

KOTSOS είπε...

Πολλές φορές έρχεται κάτι στο νου και δεν ξέρεις εάν είναι διαίσθηση ή φαντασία. Από παρατήρηση η διαίσθηση δημιουργεί μια κατάσταση ησυχίας ενώ η φανταασίωση διεγείρει το νου. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω έλλειψη καθαρότητας όταν επέρχεται ησυχία επέρχεται και λήθη. Ο οργανισμός έχει μάθει να ζει σε μια ένταση, ένα εσωτερικό στρες έτσι κάθε τί άλλο χάνεται. Η εκπαδευση στην συνειδητή λετουργία που οδγηεί στην ανάπτυξη αλλά και την κατανόηση της διαίσθησης περνά μέσα από τον ησυχασμό και τούτος επιτυγχάνεται με την απελευθέρωση από την λεγόμενη βιολογία των πεποιθήσεων. Το παράδοξο ή εκείνο που φαίνεται αρνητικό ή ανάποδο είναι μια τέχνη ανεκτίμητη. Η αναζήτηση πρέπει να επεκταθεί στον πόνο, την μοναξιά την ανέχεια και περνά μέσα απ΄τη προσευχή, την ασθένεια, την φιλοπονία, ίσως την μαγεία, την αρναρχία και την κατασκοπεία, αλλά σε κάθε περίπτωση απ την τέχνη.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=R3DO-GEBhVc

Απλός ανώνυμος σχολιαστής