ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Τσαβούσογλου: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι S-400 μέχρι τις αρχές του 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μόγγολε Τσαβούσογλου μην αμφιβάλεις καθόλου ότι η Τουρκία θα χτυπηθεί με κυρώσεις στο πλαίσιο της CATSA. Μπορεί ο Τρόμπας να είναι φιλαράκια με τον Έρντι...αλλά η Αμερική δεν είναι Τουρκία ούτε Ελλάδα.! Η τουρκική οικονομία σας και οι στρατιωτικοί σας θα υποφέρουν επειδή οι νόμοι τους (των Γιάνκηδων) λένε ότι πρέπει να αναλάβουν δράση, τόσο απλό. Αλλά το χοντρό μογγολικό σου κεφάλι δεν μπορεί να καταλάβει ότι αν δεν αναλάβουν δράση εναντίων σας οι Αμερικανοί, μετά θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλους να αμφισβητήσουν τις Η.Π.Α και αυτό θα ήταν καταστροφικό για αυτούς. Ο ηττημένος σύντομα θα είναι η Τουρκία και όχι οι Η.Π.Α. Ένας προηγούμενος πρόεδρος αν σου λέει κάτι βρωμομόγγολε , που δεν τήρησε τον Νόμο ο Νίξον...κατηγορήθηκε και τον έδιωξαν από τον Λευκό Οίκο.!! Από ότι γνωρίζω ο Τράμπας θέλει να επανεκλεγεί και για δεύτερη τετραετία....οπότε μην περιμένετε και πολλά από αυτόν. Όταν έγραφα εδώ πριν μήνες  ότι....." Το 2019 είναι η προετοιμασία ..του τι θα δούμε το 2020." και εδώ ..." ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ 2019..ΑΡΧΕΣ 2020.. ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...!!!!!" το έγραφα για αυτά που θα δούμε να συμβαίνουν σε εσάς και όχι σε εμάς πανάσχημη μογγολική φάτσα. Πότε είπες ότι θα ενεργοποιήσετε τους S-400;;

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι οι S-400 που η Τουρκία αγόρασε από τη Ρωσία, θα έχουν τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μέχρι τις αρχές του 2020.
Η Τουρκία θα θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 μέχρι τις αρχές του 2020, δήλωσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Το S-400 θα τεθεί (σε επιχειρησιακή ετοιμότητα) μέχρι το 2020... Δεν έχουμε αποκλειστεί από το πρόγραμμα των F-35. Ο Τραμπ δεν το θέλει, θα προσπαθήσει να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στον πρόεδρό μας στην Οσάκα στη σύνοδο κορυφής των G20. Έχει την εξουσία να απορρίψει τις αποφάσεις του Κογκρέσου», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TGRT.
Ο Τούρκος υπουργός, πρόσθεσε ότι εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις, τότε η Άγκυρα θα απαντήσει ανάλογα.

Σημείωσε ότι κάτι τέτοιο «είναι μια φυσιολογική τοποθέτηση» κι όχι «απειλή και εκβιασμός».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πρόσφατα την απόφαση να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 μετά την έναρξη των παραδόσεων των S-400 στη χώρα. Η συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα F-35 θα τερματιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2020, όπως ανακοινώθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία και Τουρκία είχαν υπογράψει συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση των συστημάτων S-400. Η παράδοση των πρώτων τμημάτων του συστήματος αεράμυνας ξεκίνησε τον φετινό Ιούλιο. Η απόφαση της Άγκυρας προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσινγκτον που είχε απειλήσει με κυρώσεις
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων, παρότι λίγα λεπτά νωρίτερα δήλωνε… το αντίθετο!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: