ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι απλά εκφοβισμός της Κίνας προς την Ταιβάν, απλά δείχνει στους Δυτικούς τι θα κάνει στο μέλλον μέσα από μια επίδειξη ισχύος. Απλά οι Δυτικοί είναι ξεδοντιασμένες αδελφούλες και δεν της έχουν κόψει το "βήχα" εξ αρχής. Τα λέγαμε πριν από όλους  εδώ..." ...η Κίνα πριν ξεκινήσει την επίθεση στην Δύση, θα χτυπήσει και θα καταλάβει πρώτα την Ταιβάν.!! " .

 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας ανακοίνωσε ότι η Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Λαού (PLAAF) θα διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο κατά μήκος της νότιας ακτής τις επόμενες μέρες.

Οι ασκήσεις αυτές επισήμως περιγράφονται ως «ρουτίνα» και «ετήσιες» στη ανακοίνωση του υπουργείου. Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις της Κίνας προς τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν για την πρόσφατη μεγάλη συμφωνία πώλησης όπλων που έχει εγκριθεί από τη κυβέρνηση Τραμπ.

Επιπλέον, είχε προηγηθεί και επίσκεψη «τράνζιτ» της προέδρου Τσάι της Ταϊβάν στις ΗΠΑ, στο περιθώριο της περιοδείας της σε συμμαχικές χώρες στην Καραϊβική, που εξόργισε περαιτέρω το Πεκίνο που το θεώρησε παραβίαση εκ μέρους των ΗΠΑ της λεγόμενης αρχής «Μια Κίνα».
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Κίνα απείλησε πριν λίγες μέρες να επιβάλλει κυρώσεις (?) εις βάρος των αμερικανικών αμυντικών εταιρειών που θα συμμετείχαν στην συγκεκριμένη πώληση όπλων στην Ταϊβάν, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι να δηλώνει το Σάββατο (13 Ιουλίου) ότι η Ουάσινγκτον δεν πρέπει να «παίζει με τη φωτιά» στο ζήτημα της Ταϊβάν.
 Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας δεν αποδέσμευσε βέβαια λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή περιοχή ή το χρονοδιάγραμμα των ασκήσεων. Η ανακοίνωση αναφέρει μόνο ότι θα συμβεί “τις επόμενες ημέρες στον εναέριο χώρο γύρω από τη νοτιοανατολική ακτή”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: