ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Κι εσείς που παίρνετε το μισθό και κάθεστε σπίτια σας... όταν κλείσουν τα μικρά καταστήματα....θα πάρετε τα @@@@@@@ του Καράμπελα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όλη  η χρονιά στην άνωθεν φωτογραφία.! Προχθές συζητούσαν για  άνοιγμα της τοπικής  αγοράς σε κάποιους νομούς με μέτρα. Σήμερα αποφάσισαν το κλείσιμο ως τις 11 του μήνα.....Ένας διακοποπρωθυπουργός που έχει χάσει τη μπάλα ακούει την αυλή που του προτρέπει να πάρει σκληρά μέτρα προκειμένου να τονίσει το ηγετικό του προφίλ. Έχει και τη στήριξη των μπουνταλιστών. Κλασσικό επιχείρημα των μπουνταλιστών.... φαντάζεστε τι θα μας είχε συμβεί αν είχαμε φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ;;;;Να...το Ισραήλ πχ. τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς εμβολίασε 800.000 πολίτες.

Οι ενωμένοι ηλίθιοι συμμάχησαν προκειμένου να εκλεγεί αυτός ο γελοίος.... πρωθυπουργός. Θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν και μελέτης για τους επόμενους πρωθυπουργούς. Το αρχικό σχέδιο Μητσοτάκη γιά ξεπούλημα υγείας, παιδείας, ενέργειας και κλείσιμο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κι εσείς που παίρνετε το μισθό και κάθεστε σπίτια σας... όταν κλείσουν τα μικρά καταστήματα....θα πάρετε τα @@@@@@@ του Καράμπελα. Και εδώ επεμβαίνει ο Φώντας για να συμπληρώσει  : Και την Χαϊδο ...;; μην την αδικούμε την Χαϊδο.

Και αν δεν ξέρετε τι έρχεται , να σας θυμήσουμε τι έλεγε ο Σκυλακάκης. 

Ο ιδιωτικός τομέας που απέμεινε καλείται να πληρώσει όχι για ένα κράτος αλλά για δύο. Δηλαδή για τους 700 χιλιάδες υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου και τους άλλους 700 χιλιάδες  προώρως συνταξιοδοτηθέντες από τα 25 μέχρι τα 65. Εξ ου και η υπερφορολόγηση.”
Σκυλακάκης 2014 

Γιατί τώρα, το 2020 μας λέει άλλα. Μας λέει ότι "η Ελλάδα δουλεύει με μία οικογενειακή δομή"
και ότι "βοηθάνε στο εσωτερικό της οικογένειας αυτούς που έχουνε δυσκολία" οι συγγενείς τους οι ΔΥ, οπότε... δεν πειράζει που αυτούς δεν θα τους ακουμπήσει ΚΑΝΕΝΑΣ, ΠΟΤΕ.
Οπότε όλα καλά. Άστους αυτούς. Ο λογαριασμός θα πάει στους "άλλους". Σε ποιους;;; 


Σ' αυτούς που πληρώνουν όχι για 1 Κράτος αλλά για 2.  Σ ' αυτούς!!! Καταλάβατε;; Μόνο που η καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του ιδιωτικού τομέα είναι μη αναστρέψιμη, και  αυτό θα φανεί σύντομα, πριν ακόμα ξεπαγώσουν καν οι φορολογικές υποχρεώσεις απέναντι στο Τέρας, και τότε να δω τι θα κάνουνε. Επειδή λέμε ότι "τα χρήματα αυτά τα δανειζόμαστε από το μέλλον" αλλά πουθενά δεν λέμε ούτε γιατί, ούτε ποιοι και πως και από που θα τα πληρώσουνε “στο μέλλον”. Να δούμε λίγο τον “λογαριασμό”, αποκλειστικά και μόνο από το λοκντάουν2, σε ποιους στα αλήθεια πάει και γιατί. Το 4ο τρίμηνο του έτους είναι για πολλές επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας όσον αφορά την επιβίωση τους. Πλέον, μόνο από την εβδομάδα του Black Friday υπολογίζεται ότι έχει χαθεί περίπου 1,5 ΔΙΣ τζίρου για τις επιχειρήσεις (και "χαιρόμαστε" που θα είναι "μόνο" τόσα!). Είναι όμως επίσης περίοδος αυξημένων βαρών (ειδικά ο Δεκέμβριος) και αυξημένων εσόδων του Τέρατος που κάποιοι ( άγνωστο γιατί ) ονομάζουν “Ελληνικό Κράτος”. 

Το Τέρας, λοιπόν, πέρυσι τον Νοέμβρη είχε έσοδα περί τα 5 δις. (Πάνω από 1,2 δις την εβδομάδα δηλαδή...). Τον Δεκέμβρη 6,6 δις. Πάνω από 1,6 δις την εβδομάδα δηλαδή !!! Ή αλλιώς 212 εκ. τη μέρα!!! ( Γιατί ΝΑΙ, για τέτοιο Τέρας μιλάμε...)Μπορεί λοιπόν κάποιος να μου πει πόσα ήταν  τα έσοδα του Τέρατος φέτος για τους μήνες Νοέμβριος-Δεκέμβριος;;; Πόσα προβλεπόταν και πόσα (ακόμα και τώρα, ηλιθιωδώς) νομίζουμε εισπράχθηκαν  αυτούς τους 2 μήνες;;; Πόσα δηλαδή λέμε ότι θα πάρει το Τέρας τώρα μετά το lockdown2 και τα μαγαζιά κλειστά;;; Πόσα π.χ. θα εισπράξει από ΦΠΑ σε προϊόντα;;; Από ΦΠΑ σε υπηρεσίες;;; Πόσα από πωλήσεις αγαθών;;; Από πωλήσεις υπηρεσιών ή περιουσιακών στοιχείων, πόσα;;; Αυτά που δεν θα εισπραχθούν, θα εισπραχθούν ποτέ ή θα χαθούν εντελώς;;; Και από φόρους εισοδήματος;;; Από φόρους στην ακίνητη περιουσία;;; Και από αυτές τις κατηγορίες, όσες υποχρεώσεις αναβληθούν, πότε θα εισπραχθούν;;; Πως θα εισπραχθούν;;; Από ποιους;;; Από όσους αντέξουν και δεν κλείσουν;;; Έστω λοιπόν ότι θα αντέξουν όλοι. Από αυτούς;;; Σοβαρά;;; Γιατί υπάρχει η ανάγκη να εισπραχθούν, έστω και αργότερα ΜΑΖΙ με τις τότε υποχρεώσεις και έχει γίνει “αναβολή” και όχι “απαλλαγή”;;; Επειδή το Τέρας (που ζητάει 11,5 δις σε 2 μήνες ! ) έχει ανάγκες. Σωστά;;; Έχει έξοδα το Τέρας. Έχει στόματα να ταΐσει. Πολλά στόματα...  

Υ.Γ Να δω λοιπόν ποιος θα τον πληρώσει αυτόν τον καινούργιο “λογαριασμό”;;; Να καταλάβουμε και εμείς “εδωπέρα”, οι κοροιδάρες.

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...


Τί ψηφίζετε, ρε μαλάκες.
................................

Τι θα ψηφίσετε μάλλον φθινόπωρο, εκλογών εσομένων;
Μα κουλοτσιπρομνηνόνια μέχρι την άλλη ζωή, ή το ¨Πάκι μετρά περισσότερο¨
και τα μυαλά ατα ευρωκάγκελα, τί άλλο!

¨Ανωκατωτατούμπο καλαθοτρυπιστής, εσύ μας ναυαγείς!¨


ΥΓ.
Αλλά εμείς θ' ανθίζομε εσαεί
και θα λάμπομε ελληνικά εδώ
και μετά τα ύστερα του κόσμου
¨τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.¨

Μας γέννησε κι εσπούδασε γαρ η αθανασία
και των Ελλήνων θεών η χρυσή σοφία
αυτήν που δεν προσεγγίζει και δεν μολύνει
καμιά ήττα, υποχώρησις, ψέμα ή προδοσία.

Κι ένα ευχετήριο:

Χρόνε που φεύγεις και περνάς
πάρε καημούς και πόνο
κι άσε μας μόνο την χαρά
για τον καινούριο χρόνο.


Κι ένα επίκαιρο ανέκδοτο:

Πατήρ πέντε τέκνων και ίνα τηρήση την Χαρδάλιον απόστασιν των δύο μέτρων ηναγκάσθη προς μεγάλην του λύπην συγκοιμηθήναι, άκουσον, άκουσον, με την γειτόνισσα. Αυτό σημαίνει πατρική θυσία.
Χα, χα! Ομορφάντρα μουουουου!