ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Όταν ο Ερντογάν χαίρεται για τον “διάλογο” μήπως εμείς να δυσπιστούμε;

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Φυσικά και χαίρεται ο ταγίπ-ντιπ για ντίπ. Αφού έχει να κάνει με τα εδώ ελληνόφωνα τομάρια που σκοπό έχουν να παραδώσουν ΚΑΙ το Αιγαίο μετά το όνομα της Μακεδονίας. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να πούμε ότι και μόνη η αποδοχή επανεκκίνησης των συνομιλιών, από το σημείο που είχαν σταματήσει, συνιστά αφ' εαυτού εκχώρηση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων.!! Με δεδομένο, ότι οι συνομιλίες διεξήγοντο με βάσει τα αμερικάνικα σχεδία λύσης, που περιελάμβαναν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα τύπου "πεπλεγμένων δακτύλων", η "χτένας" η "εξεχουσών", που δημιουργούν περίκλειστους θύλακες (enclaves) τουρκικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδος, γύρωθεν των ακριτικών νήσων μας του Κεντρικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Και αυτά τα πούστικα που λένε ότι θα συζητήσουν μόνο για την ΑΟΖ...Πως θα συζητήσεις για ΑΟΖ, αν δεν συμφωνείς με το άλλο μέρος, από που εκκινείς την μέτρηση; δηλαδή όταν υπάρχει αμφισβήτηση κυριότητας;; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ δεν πρέπει να γίνει...όλα γίνονται για να μας φέρουν σε τετελεσμένα γεγονότα. Αν θέλουν τα μογγόλια το ΜΙΣΟ Αιγαίο....ας κοπιάσουν να το πάρουν με ΠΟΛΕΜΟ...αν έχουν τα κότσια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι οι διερευνητικές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ελλάδα «μπορούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή» και πως είναι έτοιμος «να επαναφέρει σε τροχιά» τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες έχουν ενταθεί σε πολυάριθμα θέματα, κυρίως όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε σε τροχιά τις σχέσεις μας» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών των χωρών της ΕΕ που είναι διαπιστευμένοι στην Άγκυρα. «Ελπίζουμε πως οι ευρωπαίοι φίλοι μας θα δείξουν την ίδια βούληση».

Τον Δεκέμβριο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποίησαν σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν να τιμωρήσουν τις «παράνομες και επιθετικές» ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία στη Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εδώ και εβδομάδες, οι τούρκοι αξιωματούχοι έχουν πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις για διάλογο με τους Ευρωπαίους για τη διευθέτηση των ζητημάτων που προκαλούν ένταση και, εκτός από την ελληνοτουρκική διένεξη, περιλαμβάνουν επίσης τον ρόλο της Τουρκίας στις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη και πιο πρόσφατα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Είναι μέσα στις δυνατότητές μας να κάνουμε το 2021 μια χρονιά επιτυχίας για τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία. Μπορούμε να το καταφέρουμε αν εργασθούμε με ένα μακροπρόθεσμο όραμα, μακριά από προκαταλήψεις και φόβους», δήλωσε ακόμη σήμερα ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τους ευρωπαίους διπλωμάτες, τους οποίους δέχθηκε στο συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, τη «στήριξή» τους για να «ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την επομένη της ανακοίνωσης για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών της Τουρκίας με την Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. «Πιστεύουμε πως αυτές οι συνομιλίες με την Ελλάδα μπορούν να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή», δήλωσε ο Ερντογάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ 56 είπε...

Λύκαστρε καλησπέρα...
Εγώ φίλε θα έλεγα όχι απλά να δυσπιστούμε αλλά πολλές φορές να ανησυχούμε...
Έχω όμως μια απορία... ξέρω ότι όταν μία χώρα χάσει στον πόλεμο από μια άλλη χώρα, τότε η χώρα που χάνει στον πόλεμο κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μήπως έγινε Πόλεμος με την Τουρκία και τον χάσαμε ;;; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να πάρουν το μισό Αιγαίο, Θράκη... και να μην πέσει ούτε μια πιστολιά στον αέρα έστω κι από πιστόλι πασχαλιάτικο... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...
Υ.Γ. Για την επίθεση στον ΑΓΕΕΘΑ από κυβερνητικούς γνωρίζεις κάτι ;;; Πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε ΝΙΚΟ 56 πολύ σωστά τα λές. Η τουρκία προσπαθεί να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα σε θέση ισχύος πριν από το δυνατό μπραντ ντε φερ με τις ΗΠΑ...διότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα ώστε να διεκδικήσει όσα το δυνατόν περισσότερα.

Για αυτό και θα πιέσει για να πάρει όσα το δυνατόν περισσότερα από αυτές τις "διερευνητικές"....που δεν πρέπει να πάμε επ ουδενί λόγο. Όμως φίλε ΝΙΚΟ πολύ φοβάμαι ότι ΟΛΑ έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί και αποφασισθεί με την Τουρκία κάτω από το τραπέζι και στο παρασκήνιο και το μόνο που μένει είναι η διαχείριση της κοινής γνώμης και η αποδοχή των τετελεσμένων (της μοιρασιάς του Αιγαίου) ακόμα και με πρόωρες εκλογές.

Την μισή Κύπρο που χάσαμε την χάσαμε επειδή η Ελλάδα έχασε στον πόλεμο;; Όχι φυσικά...απλά αποσύραμε την μεραρχία απο την Κύπρο για να μπορέσει να κάνει την εισβολή η τουρκία.!! Το όνομα της Μακεδονίας το χάσαμε σε κάποιον πόλεμο;; Όχι φυσικά...το χαρίσανε με πολιτικό τρόπο.!! Με πολιτικό τρόπο θα δώσουνε και το μισό Αιγαίο δίχως να πέσει ούτε πιστολιά.!!!!

Νομίζεις αυτή η 5η φάλαγγα που κατατρώει τις σάρκες του ελληνισμού αιώνες τώρα...θα μας αφήσει να πάμε σε έναν νικηφόρο πόλεμο με την τουρκία;; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΔΩ : ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ...ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΑΜΟΥ.!

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/08/blog-post_15.html

ΝΙΚΟΣ 56 είπε...

Φίλε, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις... πρέπει να τα έχουν βρει ήδη... Ο Γιώργος Τράγκας από πολύ καιρό το λέει και λέει ότι στην περίπτωση αυτή θα τον ρίξουν οι 88 Καραμανλικοί και Σαμαρικοί βουλευτές και ότι γενικότερα θα υπάρξει πολιτική ανωμαλία... θα δούμε. Για το θέμα του ΑΓΕΕΘΑ δεν απάντησες... Ευχαριστώ πολύ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΣ 56 : Για το θέμα του ΑΓΕΕΘΑ δεν απάντησες...

Δεν απάντησα διότι τα έχω πει για αυτό το θέμα ΕΔΩ :
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/06/blog-post_19.html


Ωραία τα παχιά λόγια, αλλά αν δεν έχεις τα κατάλληλα όπλα να τα υποστηρίξεις..παραμένουν αυτό ακριβώς..λόγια. Για τους στρατηγούς και τους ναυάρχους του πληκτρολογίου, θα ήθελα να υπενθυμίσω στις στρατιωτικές αυθεντίες ότι το ιστορικό τους δεν είναι καλό. Τα επιτελεία ήταν άθλια το 1897, ανεπαρκέστατα στους Βαλκανικούς (νικήσαμε λόγω μεγάλης έως σημαντικής αριθμητικής υπεροχής, χείριστων Βουλγαρικών επιτελείων και Έλληνα πεζικάριου), ανύπαρκτα στον Α ΠΠ, τραγικά στην Μικρασιατική εκστρατεία. Οργάνωσαν με εγκληματικό τρόπο την εξέχουσα στο Αφιόν Καραχισάρ, κάνοντας όποιο στρατιωτικό λάθος μπορούσε να γίνει. Η ανεπάρκειά τους φάνηκε ακόμη και στην Κύπρο, γελοιοποιήθηκαν στα Ίμια, ενώ αιφνιδιάστηκαν όταν διέρρευσε η Βαριοπούλα. Ας με συγχωρήσουν λοιπόν οι στρατάρχες και ναύαρχοι που δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες επιτελείς, αλλά δεν θέλω να κλάψω κι άλλες χαμένες πατρίδες.