ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΛΥΣΗ: “Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο” στην Κύπρο…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το παιχνίδι δεν είμαι ΜΟΝΟ στην Κύπρο στημένο και ξεπουλημένο...αλλά και ΕΔΩ.!! Όταν κυβερνάνε ΜΗ Έλληνες μασώνοι και ντίλερ ξένων συμφερόντων αυτά γίνονται. Τώρα είδε το σκάνδαλο ο "ειδικός" συνεργάτης;; Τόσο καιρό δεν έβλεπε τίποτα;;!!!! Άπαντες στην ελληνική και κυπριακή πολιτική σκηνή στηρίζουν τον εχθρό. Δεν ήξερε ο "ειδικός" συνεργάτης ότι...ο Τατάρ ο εκλεκτός της Τουρκίας στα Κατεχόμενα, μέχρι και πριν από ένα χρόνο βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων της Ίντερπολ, για το σκάνδαλο καταδολίευσης της εταιρείας του Ασίλ Ναδίρ, στην οποία εργαζόταν ως βοηθός λογιστής.;; Ποιος και γιατί τον αφαίρεσε από την λίστα;;; Ήταν λογιστής της PollyPeck του καταδικασθέντος σε 12ετή κάθειρξη Ναδίρ. Ανάλογο ένταλμα εκδόθηκε και από την Κυπριακή Δημοκρατία. Άραγε πώς πηγαίνε στις ελεύθερες περιοχές;;; ΧΑ ΧΑ Του είχαν  δώσει και αυτού υπηκοότητα και δωρεάν χρυσό διαβατήριο.!!!Το οποίο θα το χρησιμοποιεί και για την Ε.Ε.!!!!! Και τον Ζάεφ από την φυλακή τον έβγαλαν για να γίνει η Συμφωνία των Πρεσπών.!! Τι πρέπει να γίνει και άμεσα στην Κύπρο:

1. Διακοπή του Ηλεκτρισμού προς τα κατεχόμενα 2. Αποστέρηση Υπηκοότητας και Διαβατηρίου σε κάθε κάτοικο των κατεχομένων 3. Απαγόρευση διέλευσης σε άπαντες (είτε από Β προς Ν είτε από Ν προς Β) 4. Φυλάκιση σε οποίον ενεργά υποσκάπτει την Κυπριακή Δημοκρατία όποιος και αν είναι αυτός...Και πρώτος απ' όλους ο πρόεδρος της Κύπρου. Όμως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από αυτά καθώς το πολιτικό σκηνικό είναι πλήρως ελεγχόμενο από έξω. Το νησί είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουν ελεύθερο, θα παραμείνει προτεκτοράτο.

Το σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων” ταλανίζει το κυπριακό πολιτικό σύστημα εδώ και μήνες προκαλώντας αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα. Διάφορα στοιχεία έβγαιναν κατά καιρούς στην δημοσιότητα που ενέπλεκαν πολιτικούς, οικονομικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες σε ένα όργιο παρεμβάσεων για την απόδοση της κυπριακής και ως εκ τούτου ευρωπαϊκής υπηκοότητας σε αλλοδαπούς από κάθε σημείο του πλανήτη – αρκετών από αυτούς μάλιστα παρανόμων με διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Γράφει ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Οι τελευταίοι, όπως ήταν λογικό, πλήρωναν και τα περισσότερα για να γίνει η δουλειά, η οποία υπό κανονικές συνθήκες ήταν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, που επενδύονταν σε πολυτελή ακίνητα. Η θρυαλλίδα των εξελίξεων υπήρξε όμως το ρεπορτάζ του Al Jazeera του Κατάρ, που αποκάλυψε την άμεση εμπλοκή του Προέδρου της Βουλής, που προέρχεται από τη δεξιά, και ενός βουλευτή του κομουνιστικού ΑΚΕΛ.

Οι εικόνες σόκαραν την κυπριακή κοινή γνώμη και κατακρήμνισαν την αξιοπιστία της Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα ήταν το πρόγραμμα -που είχε αποδώσει έως τώρα μέχρι και 8 με 9 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό τεράστιο για μια οικονομία με ΑΕΠ γύρω στα 22 δισ.- να σταματήσει.

Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστικός κλάδος που αναπτυσσόταν με ραγδαίους ρυθμούς και έχοντας μετατρέψει κυρίως την Λεμεσό σε Ντουμπάι από τους πολλούς ουρανοξύστες να παγώσει -πλην των έργων που ήταν κοντά στα τελειώματα. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες είτε χρεοκόπησαν είτε είναι στο όριο της χρεωκοπίας. Η “φούσκα” που μπορεί να παρασύρει όλη την κυπριακή οικονομία δείχνει έτοιμη να σκάσει.

Αν συνυπολογιστεί και η τεράστια ζημία λόγω της πανδημίας, που έχει εξαφανίσει την τουριστική κίνηση -που προέρχεται πρωτίστως από τη Βρετανία και την Ρωσία- τότε ίσως να μιλούμε για επερχόμενο οικονομικό Αρμαγεδδώνα. Βεβαίως, οι Κύπριοι βρίσκουν πάντοτε τρόπους να ξεπερνούν τις κρίσεις, όπως έκαναν και με την πώληση των διαβατηρίων μετά το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.

Στο πολιτικό πεδίο επίσης, η υπόθεση των διαβατηρίων αποτέλεσε την αφορμή για πρώτη φορά το ΔΗΚΟ να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2021, αν και ο πραγματικός λόγος είναι η από καιρό προσέγγιση του προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου με το ΑΚΕΛ, ενόψει των επόμενων προεδρικών εκλογών, και παρά την διάσταση των απόψεων των δύο κομμάτων για το Κυπριακό.

Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, που αποπνέει ευρεία διαφθορά και ασυγκράτητη απληστία με τη συμμετοχή σχεδόν ολόκληρης της κυπριακής ελίτ -κι αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που τα άπλυτα δεν έβγαιναν στην φόρα για χρόνια- εξελίσσεται, με βρετανική καθοδήγηση, η νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

Μετά την νίκη του Τατάρ, μαριονέτας του Ερντογάν στα Κατεχόμενα, η τουρκική γραμμή είναι δύο κράτη, με προφανή σκοπό τον τελικό εκβιασμό, που θα είναι η υποχώρηση στο μοντέλο της συνομοσπονδίας, όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, μια Κύπρος υποχείριο της Άγκυρας αλλά και τουρκικός δούρειος ίππος εντός της Ε.Ε.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, που λαμβάνονται και οι πλέον κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού, ο διευθυντής της Καθημερινής της Κύπρου αποφάσισε να δημοσιεύσει ψιθύρους και φήμες για τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αν ισχύουν, τότε όχι μόνον πρέπει να παραιτηθεί, αλλά να πάει και απευθείας στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Προκαλεί πραγματικά απορία πώς ένας έμπειρος δημοσιογράφος -σπουδαγμένος στην Σοβιετική Ένωση- από τόσο υπεύθυνη θέση, έγραψε ένα κείμενο για τον ανώτατο άρχοντα της χώρας, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Το κυριότερο δε είναι η χρονική στιγμή που το γράφει, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για την περίφημη “Πενταμερή”, που θα γίνει τον Φεβρουάριο.

Αν αφήσουμε στην άκρη το “ηθικό” καθήκον που τον παροτρύνει στην δημοσίευση του κειμένου του και τη διάθεσή του για κάθαρση, αυτό που μένει είναι ότι ο Αναστασιάδης δεν θέλησε λύση στον Κραν Μοντανά, και επεδίωξε την επιλογή των δύο κρατών για να συνέχιζε να κερδίζει τα 300 εκατομμύρια ετησίως από την πώληση των διαβατηρίων!

Αν αυτό δεν είναι υπονόμευση της ελληνοκυπριακής πλευράς τότε πραγματικά τι άλλο μπορεί να είναι; Με ένα τέτοιο επιχείρημα που ξεπλένει την Τουρκία, η οποία ποτέ δεν δέχθηκε ούτε την απόσυρση των κατοχικών της στρατευμάτων, ούτε την κατάργηση των εγγυήσεων, όλο το βάρος της πιθανής αποτυχίας των νέων συνομιλιών πέφτει στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στην κυπριακή αντιπροσωπεία, η οποία είναι πλέον ευάλωτη και στριμωγμένη στη γωνία.

Τόσο ο ξένος παράγων, πρωτίστως το Λονδίνο, που καιροφυλακτεί να προωθήσει τον σταθερό σχεδιασμό του, που δεν είναι άλλος από την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και οι πολυάριθμοι οπαδοί της όποιας λύσης στο εσωτερικό της Κύπρου, που λειτουργούν ως “χρήσιμοι ηλίθιοι” υπέρ του τουρκικού ιμπεριαλισμού, θα έχουν και νέους μοχλούς πίεσης έναντι μιας απαξιωμένης εθνικής ηγεσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την υποτονική παρέμβαση της Ελλάδας στις διαδικασίες για το Κυπριακό, με ευθύνη για να λέμε την αλήθεια όχι μόνον της Αθήνας αλλά και της Λευκωσίας, δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης ότι έχουμε μπροστά μας έναν πραγματικό κίνδυνο -ιδιαίτερα αν η υποκριτική φιλοδυτική στροφή Ερντογάν συνεχιστεί.

Τα μόνα που μπορούν να σώσουν την παρτίδα είναι οι απλοί Ελληνοκύπριοι, αν τους δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και η απροθυμία τρίτων δυνάμεων να χαρίσουν την Κύπρο στην Τουρκία -προφανώς γιατί προσβλέπουν σε αύξηση του δικού τους μεριδίου. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάληξη μιας κοινωνίας που θεοποίησε το χρήμα, και έκανε την πατρίδα της οικόπεδο προς πώληση.

ΠΗΓΗ


5 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα . Φαντάζομαι δυστυχώς ότι γίνεται στην Κύπρο είναι το ίδιο με ότι γίνεται εδώ , καθυστερημένοι κυβερνήτες με ξένες πλάτες αφήνουν ανεξέλεγκτη την διαφθορά , τα πάντα πουλιούνται εις βάρος του λαού με δολοφονικές συνέπειες για την μελλοντική επιβίωση του Ελληνισμού και μοιράζουν και λίγα λεφτά στα κομματόσκυλα και στους αεριτζήδες για να είναι ο καθένας στο καβούκι του . Όταν βγαίνει κάτι παραέξω είναι από την φαγωμάρα μεταξύ των προδοτών χωρίς όφελος για την πατρίδα . Το ίδιο με εδώ που βάζει η κυβέρνηση τους εχθρούς εντός και εξοντώνει τους ντόπιους . Ξεπούλησαν την περιουσία του έθνους και μας σπρώχνουν σε συνεταιριλίκια με όλους τους συμμάχους που μας εποφθαλμιούν δίνοντας τα ασημικά και κάθε πιθανότητα επανάκαμψης . Το δράμα είναι ότι πολλοί περιμένουν ότι του χρόνου θα φτιάξουν τα πράγματα με το λυχνάρι του Αλλαντίν μαγικά να συνεχίσουν να κάθονται από μόνα τους . Λίγοι έχουν εμπεδώσει αυτό που λες ότι χωρίς κρεμάλες 30.000 - 40.000 προδοτών , εποπτεία αυστηρή των υποστηρικτών τους για πολύ καιρό και σκληρή δουλειά με κίνητρο φουλ γεννήσεις από εμάς δεν την βγάζουμε , με το νέο Τρωικό που λες να έρχεται και ότι απώλεια πληθυσμού θα περιλάβει έτσι άοπλοι που είμαστε . Με το δίπολο επίσης φίλος-εχθρός δεν θα μείνει καίρια και στρατηγική επιχείρηση σε Ελληνικά χέρια , πουλάμε ΕΒΟ και ΕΛΒΟ σε ξένες ημι-κρατικές επιχειρήσεις όπως και πολλές άλλες αλλά εδώ έχουμε μόνο κακό κρατισμό , αντί για εξυγίανση και κάθαρση ΔΕΗ , ΟΤΕ κτλ . Να είστε καλά οι λίγοι με το φανάρι της αλήθειας .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Συμφωνώ φίλε Νικόλα...σε ότι έγραψες. Έτσι δυστυχώς είναι η αλήθεια. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, να φτιάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα...αλλά δυστυχώς αυτό που μας λείπει δεν είναι ούτε γνώσεις, ούτε χρήμα, ούτε οτιδήποτε άλλο. Αυτό που μας λείπει είναι ΗΓΕΣΙΑ. Από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα.

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Εμφανίζεται ξαφνικά ο Μέγας Αλέξανδρος με σύγχρονη μορφή, όσοι τον βλέπουν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται τουλάχιστον για ηγετική μορφή τεραστίων δυνατοτήτων,παρόλο την δυσπιστία που τους κατέχει. Καλεί λοιπόν να συνταχθούμε εμπρός του για να επιλέξει με ποιους θα πολεμήσει.
Α) ερώτημα... Πόσοι και ποιοι θα πήγαιναν
Β) ερώτημα... Πόσους και ποιους θα επέλεγε

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

https://politis.com.cy/politis-news/kypros/diavaste-tin-epistoli-paraitisis-toy-andrea-paraschoy-ta-peri-300-ekatommyrion-o-proedros-ta-eipe-enopion-toy-tsipra-kai-allon/

Και φανοστατες εχουμε
και σχοινι εχουμε
κατι αλλα συντομα θα δουμε εαν ακομη διαθετουμε.


Καλημερα σε ολους

Υγ- βεβαια εχουμε- κοτσια

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Ρόκκο..πολύ "μαλακό" σε βρίσκω. Τι να σου κάνουν οι φανοστάτες και το σχοινί...εγώ θέλω να έχουν το τέλος του Καντάφι...πρώτα θα το γλεντήσουμε και μετά στον φανοστάτη.!!