ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Turkish Developed KTJ-3200 Turbojet Engine to Power the SOM and Atmaca Missiles (Το παιχνίδι γίνεται για των Έλεγχο των Θαλασσίων Οδών).

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αν και οι αρχικές παρτίδες των πυραύλων  SOM και ATMACA  βασιζόταν στον γαλλικό κινητήρα TRI40 η ανάπτυξη του εγχώριου KTJ-2000 ολοκληρώθηκε και μπαίνει σε μαζική παραγωγή και θα τον αντικαταστήσει. Προβλέπω τις επόμενες μέρες να βλέπουμε σχόλια για προδότες Γάλλους που δίναν κινητήρες στους Τούρκους για να μας βουλιάξουν τις belharra.

Θα  έλεγα πως και με τα ΑΤ ERYX και τους πύργους των Τουρκικών AIFV οι Γάλλοι χρόνια θελαν να μπουν στην ομολογουμένως μεγάλη Αμυντική Αγορά στην Τουρκία. Η κατάσταση όμως άλλαξε στην πολιτική τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά την κόντρα με Μακρόν.
Τα συμφέροντα της Γαλλίας δεν άλλαξαν επειδή δεν κατάφεραν πωλήσεις. Τα κοιτάσματα πετρελαίου στη Μεσόγειο είναι τεράστια συγκριτικά με τις πωλήσεις όπλων σε Ελλάδα ή Τουρκία.


Οι Γάλλοι βέβαια ποτέ δεν είχαν σημαντικά συμφέροντα στην Τουρκία, αν είχαν ίσως η στάση τους να ήταν διαφορετική. Τώρα όμως που βλέπουν ότι άν "νικήσουν" οι τούρκοι θα μείνουν απέξω κινούνται ανάλογα.

Όλα γίνονται για τον έλεγχο της Αν. Μεσογείου ...υπάρχουν κάποιες χώρες που κρατάνε τα "κλειδιά" ελέγχου της περιοχής...όπως η Ελλάδα , το Ισραήλ...ο Λίβανος . Διότι δεν υπάρχουν μόνο τα πετρέλαια και οι αγωγοί φυσικού αερίου. Δεν βλέπετε τον μεγάλο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ ποιος είναι ο τελικός στόχος;;; Σαφώς είναι τα πετρέλαια, σαφώς είναι ο έλεγχος της Αν.Μεσογείου, αλλά τι άλλο είναι ποιο σημαντικό από αυτό;; Υπάρχει κάτι ακόμα ποιο σημαντικό από αυτό που είναι  ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ . Διότι για τον  έλεγχο των θαλασσίων δρόμων αυτήν την στιγμή στην Μέση Ανατολή γίνεται πόλεμος και η Τουρκία διεκδικεί να τον πάρει από τα χέρια 3 κυρίως ανταγωνιστών.!!

Αυτούς τους 3 αντιπάλους έχει η Τουρκία...γιατί νομίζετε ισοπεδώθηκε το λιμάνι της Βηρυτού;;;  Το μεγαλύτερο σε κίνηση εμπορικό λιμάνι της περιοχής , και ήταν ο Νο 1 ανταγωνιστής των Τούρκων. Διότι ο Λίβανος πήγαινε να μπει σφήνα στον έλεγχο αυτών των θαλασσίων δρόμων από το Σουέζ , από την Δυτ. Μεσόγειο , από το Γιβραλτάρ από την Αν.Μεσόγειο ...και ξαφνικά μια μέρα ισοπεδώθηκε.!!! Ποιος νομίζετε ότι είχε κέρδος από την πλήρη καταστροφή του λιμανιού;; Μήπως οι Αμερικάνοι;; Όχι φυσικά. Τον Λίβανο (έναν από τους 3 ανταγωνιστές) τον έβγαλε από το την μέση και μάλλον πάει να γίνει τσιράκι της Τουρκίας...την Ελλάδα με την μισή Κύπρο μας θεωρεί δεδομένους και εύκολα διαχειρίσιμους (με την βοήθεια της Γερμανίας) , έμεινε μόνο το Ισραήλ.

Και μένει το ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ ...και όσο τα "δικά" μας τα λαμόγια κάθονται και δεν κάνουν τίποτε, θα είμαστε ΕΞΩ από αυτό το παιχνίδι. Και μην νομίζετε ότι αυτό θα είναι καλό. Κανονικά θα έπρεπε να δείξουμε στην Τουρκία πρωτίστως αλλά και σε όλους τους άλλους ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή. Μια περιοχή...που είναι ο χώρος γενέσεως των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: