ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.
(Εξ αιτίας ενός πτωχευτικού κώδικα ΚΑΙ κάτι μνημονίων εσωτερικού μέσω αυξήσεων ΚΑΙ κάτι κομματικών διεργασιών ΚΑΙ... )
 
Η αν θέλετε ΠΩΣ θα κρατήσουμε την κοινωνία όρθια με τρόπο ρεαλιστικό;;
 
Διαβάζοντας πάλι , αναρωτήθηκα πως μπορείς να ξαναφτιάξεις την Ελλάδα χωρίς αυτούς που προσδιορίζουμε ως τον "σκληρό πυρήνα" της διαπλοκής, αυτήν που την κρατάει επί δύο αιώνες τώρα δέσμια ξένων συμφερόντων, με την δημοκρατία αναιμική και τους θεσμούς της διακοσμητικό εργαλείο των στενών επιδιώξεων της. 
 
Αυτό που κινεί και συγκρατεί συμπαγή αυτόν τον σκληρό πυρήνα είναι το χρήμα.
Για την ακρίβεια ο πλήρης έλεγχος αυτού του "σκληρού πυρήνα" της διαπλοκής επί της διαδικασίας που το χρήμα παράγεται και αναπαράγεται μετά ανεξέλεγκτα, χωρίς σχεδόν κανένα δημοκρατικό έλεγχο, μέσω του δημόσιου και ιδιωτικού δανεισμού. Για να καταλήξει στην εποχή μας, δια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, να λειτουργεί και ως ο ιμάντας μετάδοσης των επιδιώξεων αυτής της διαπλοκής με στόχο την συσσώρευση του χρήματος για μη παραγωγικές επενδύσεις από τους λίγους, ληστεύοντας τους πολλούς. 
 
Όπως τώρα, καλή ώρα, όπως αυτό επιδιώκεται ξεκινώντας με έναν πτωχευτικό κώδικα που τελειώνει και την μεσαία τάξη και ολοκληρώνεται σε μια καλά σχεδιασμένη πορεία επιβολής ακραίων μνημονικών πολιτικών χωρίς κάποια Τρόικα εξωτερικού. Καθαρίζεται έτσι, αντ αυτής, μια προδιαγεγραμμένη με ακρίβεια πορεία προς ένα ακόμα μνημόνιο από μια Τρόικα εσωτερικού υπό τους Στουρνάρα, Μητσοτάκη και μια χούφτα ελληναράδες χορηγούς τους, τους μόνους που κερδίζουν από την εφαρμογή αυτών των πολιτικών από ντιλακια που έχουν κάνει. Προς μια Πράσινη Ανάπτυξη, λέει.. 
 
Αυτός ο μηχανισμός, που πάντα υπήρχε, έγινε και πιο πολύπλοκος λόγω και της συμμετοχής μας στην ζώνη του ευρώ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιήθηκε και για εκβιασμούς με στόχο την παράδοση πλουτοπαραγωγικών μας πηγών ή και εθνικής κυριαρχίας σε αντίστοιχους πυρήνες διαπλοκής ξένων συμφερόντων ή για να σωθούν κάποιες ξένες Τράπεζες, όπως έγινε με εκείνο το PSI Αυτό παίζει πάλι τώρα, χρησιμοποιώντας ως αφορμή και τον Ερντογαν και τις Οθωμανίες του, που υπάρχουν όσο τις στηρίζει κάποια πολιτική της Μέρκελ.
 
Ταυτόχρονα, η εφαρμογή των νέων προμνημονιακών νεοφιλελε πολιτικών της τελευταίας διετίας, καθιστούν πάρα πολύ δύσκολη την ανόρθωση της οικονομίας με την κοινωνία όρθια. Τα κορονοϊοπακέτα δεν αρκούν, το μαξιλάρι έχει ουσιαστικά εκμηδενιστεί και το δημόσιο, αλλά και τα ιδιωτικά, χρέη φαίνονται πάλι σε ανεξέλεγκτη ανιούσα πορεία, με την Τράπεζα της Ελλάδος σε ρόλο υπερυθμιστή των νεοφιλελέ πολιτικών.
 
Οπότε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ερώτημα των ερωτημάτων θα μπορούσε να διατυπωθεί ως εξής:
 
Πως θα μπορούσε να σπάσει αυτή η συγκολλητική ουσία και ο ιμάντας μετάδοσης των αποφάσεων της διαπλοκής, χωρίς να μπούμε σε εθνικές περιπέτειες (αποχωρώντας πχ από το ευρώ), κρατώντας και την κοινωνία όρθια μέσω και της ενδογενούς ανάπτυξης μιας εξωστρεφούς οικονομίας που θα έχει ένα διακριτό ρόλο εντός της νέας Παγκοσμιοποίησης, που ήδη διαμορφώνεται;;
 
Πριν βιαστείτε να πείτε το εύκολο "αυτό δεν γίνεται, είναι ουτοπικό" και αναχωρήσετε προς κάποιο ασκητικό μοναχισμό , να σας πληροφορήσω ότι πλέον γίνεται! Αξιοποιώντας και την Κοινοτική οδηγία 843/18 που η Κομισιόν εξέδωσε, κάτω από την πίεση και των τεχνολογικών εξελίξεων, του ανταγωνισμού με άλλες οικονομικές ζώνες αλλά και της οικονομικής κρίσης που μπορεί πλέον να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πως;;
 
Με την εξωτραπεζική έκδοση περισσότερων του ενός εναλλακτικών ή/και παράλληλων ψηφιακών νομισμάτων από συλλογικούς φορείς της κοινωνίας ή φορείς του κράτους. Αντικρισμένα με αντικειμενικούς δείκτες της πραγματικής οικονομίας ως προς την διάθεση νέων τέτοιων "νομισμάτων" για συναλλαγές και την χρηματοδότηση με αυτά των σκοπών της κοινωνίας και των αναγκών της οικονομίας. Χωρίς την εμπλοκή οποιασδήποτε συστημικής ή της κεντρικής τράπεζας και με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια στις συναλλαγές. 
 
Καλή αφορμή για κάτι τέτοιο είναι μια αναγκαία μεταρρύθμιση της εργασίας, όπως αυτή προκύπτει από την δραστική μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στο μισό, στις 20-24 ώρες.
Και ακόμα πιο καλή και επιβεβλημένη και για όσα σχετίζονται και με τα της εξωτερικής μας πολιτικής, είναι και η έκδοση ψηφιακών μέσων συναλλαγών και επενδύσεων, αντικρισμένα με την αξία της ενέργειας. Είτε από τις ΑΠΕ είτε, κυρίως, από κάτι κοιτάσματα φυσικού αερίου εδώ πιο κάτω, τελείως απαραίτητα για να λειτουργήσουν και οι ΑΠΕ. 
 
Πως;; Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προετοιμάζει κάτι αντίστοιχο η Shell ή ο Μυτιληναίος.
Ισχυρίζομαι ακόμα ότι μια τέτοια πρόταση είναι σήμερα αναγκαία και ικανή και για την διαμόρφωση των απαιτούμενων πολιτικών συμμαχιών για την διαμόρφωση του δημοκρατικού πατριωτικού προοδευτικού πόλου που αμφισβητεί και αντιπαλεύει τον νεοφιλελευθερισμό και τα συμφέροντα του πυρήνα της διαπλοκής. Καλές οι ρητορικές που τους ξεμπροστιάζουν, αλλά  απαιτούνται και ρεαλιστικές προτάσεις που θα χτυπάνε το πρόβλημα στην ρίζα του, με λύσεις. Αυτό, εξ άλλου, σημαίνει σήμερα ριζοσπαστικό και όχι όσα προσδιόριζε ο όρος παλαιότερα για να αντιπαλέψει την προηγούμενη παγκοσμιοποίηση, αυτή που μας τελείωσε το 20. Τώρα οδεύουμε εντός μίας άλλης, πιο πολύπλοκης και πιο ψηφιακής, με ορατούς τους κινδύνους και για την ίδια την δημοκρατία.
 
Και όπως πάντα και αυτός ο ισχυρισμός εναπόκειται σε απόδειξη/ανταπόδειξη στην πράξη.
(Η παρούσα ανάρτηση απηχεί μόνο τις απόψεις του γράφοντα και ξαναδιατυπώνεται δημόσια με αφορμή την συζήτηση  που πρέπει να γίνει πάνω σε πολιτικές και όχι γύρω από πρόσωπα ή καρέκλες. Αλλά και για εμπλουτισμό και κριτική της.
Και για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν).

3 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ (Ι)

Από τη στιγμή που οι βενιζελικοί κατάφεραν και "γκρέμισαν" το Παλάτι, τίποτε δεν μπορούσε να τους σταματήσει. Μόνον το Παλάτι τρόμαζε τους βενιζελικούς και αυτό το εξουδετέρωσαν με τη βοήθεια της αμερικανικής πρεσβείας και βέβαια των αμερικανικών δολαρίων. Μόνον το Παλάτι τούς εμπόδιζε να στήσουν το μονοπώλιο της εξουσίας, το οποίο θα τους έδινε τον έλεγχο ολόκληρου του πολιτικού φάσματος. Γιατί τους τρόμαζε το Παλάτι; Γιατί το αγγλόφιλο Παλάτι μπορούσε να τους χορεύει στο "ταψί". Το Παλάτι της Δεξιάς είχε τους φακέλους των δωσίλογων και οι πιο ισχυροί βενιζελικοί είχαν κάτι προσωπικούς φακέλους πιο χοντρούς και από εγκυκλοπαίδειες. Με το "κόλπο" της αποστασίας "έφαγαν" το Παλάτι και γλίτωσαν από τον εκβιασμό ...Από εκεί και πέρα την τσάκισαν τη Δεξιά. Έβαλε κι ένα ηλίθιο χεράκι φυσικά και η χούντα.
Έστησαν λοιπόν οι μεταπολιτευτικοί βενιζελικοί τον Καραμανλή, άλλο εκβιαζόμενο δωσιλογικό προδοταριό κι αυτό, να κάψει τους φακέλους των κατοχικών δωσίλογων, τη στιγμή που εκείνοι οι φάκελοι ήταν το πιο δυνατό "όπλο" της Δεξιάς απέναντι στους αντιπάλους της. Της οποίας δεξιάς επέβαλαν τους δικούς τους κρυπτοβενιζελικούς ηγέτες τύπου λαπά ψευδο-Γάλλη, οι οποίοι της προκαλούσαν μονίμως ζημιά, ενισχύοντας τους "απέναντι". Της επέβαλαν ηγέτες, οι οποίοι την "φόρτωναν" με όλες εκείνες τις "αμαρτίες", που "φόρτωναν" αντίστοιχα τους βενιζελικούς με πλούτο. Οι βενιζελικοί γνωρίζουν απόλυτα τον χώρο της Δεξιάς και τον ελέγχουν απόλυτα. Θα ήταν αδύνατον να μην συμβαίνει αυτό. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι στην περίοδο της πασοκοβενιζελικής Μεταπολίτευσης η Δεξιά ανέδειξε ως Πρωθυπουργούς μόνον τους προδότες της και κορυφαίους βενιζελικούς ...Τους Καραμανλήδες, οι οποίοι έκαψαν τους φακέλους των βενιζελικών δωσίλογων και τον Μητσοτάκη με τον Σαμαρά ...Τον ανιψιό του Βενιζέλου και τον εγγονό του Μπενάκη ...Τόσο καλά.






ΑΡΡ. είπε...



ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ (ΙΙ)

Οι βασιλικοί πάντα "θυμούνται" τι έκαναν οι βενιζελικοί στην Κατοχή. Γι αυτό και οι τελευταίοι δεν επέλεξαν το ΛΑΟΣ που έχει ρίζες και πληροφόρηση βασιλική για αποδιοπομπαίο ναζιστικό τράγο. Δεν μπορούσαν να το εμφανίζουν σαν ναζιστικό, γιατί είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι βασιλικοί δεν συνεργάστηκαν με τους ΝΑΖΙ. Επιπλέον, ήταν επικίνδυνο, γιατί είναι δεδομένο ότι οι βασιλικοί — ακόμα και σήμερα — έχουν κάποια υπολείμματα των φακέλων των δωσίλογων της Κατοχής...
Γι' αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε η λύση της Χρυσής Αυγής και όχι του ΛΑΟΣ που ενεργοποιεί βασιλικά-αντιβενιζελικά ανακλαστικά και ¨κρυμμένα αρχεία¨ που ξεσκεπάζουν τους πραγματικούς γερμανοκατοχικούς δοσιλόγους του μεταπολιτευτικού ¨συνταγματικού τόξου¨ και τα οποία ίσως περιμένουν την χρυσή εθνική ώρα τους για να προκαλέσουν τον ποθούμενο εθνοσωτήριο και καθαρτικό πολιτικό σεισμό. Αυτόν που θ'απαλλάξει την χώρα απ' την μεταπολιτευτική βενιζελοολιγαρχική πολιτική σαπίλα...
Αυτή λοιπόν, η Χ.Α., ήταν η "καβάντζα" τους για τη δύσκολη ώρα. Ήταν χρήσιμη, γιατί εξ’ αρχής ήταν "κατασκευασμένη" με τα χαρακτηριστικά, ναζί-γιαλατζί, που βόλευαν τους βενιζελικούς. Διότι οι μόνοι αυθεντικοί συνεργάτες των Ναζί στην Ελλάδα ήταν και είναι οι βενιζελικοί και ο δωσιλογισμός και οι συνεργασίες με τους Γκεσταπίτες αφορούσαν μόνον τους βενιζελικούς Λαμπράκηδες, τους Μητσοτάκηδες, τους Παπανδρέου και τους Λάτσηδες, Μέσω Χ.Α. όμως όλα αυτά "φορτώνονται" στην πατριωτική ΔΕΞΙΑ. Της οποίας δεξιάς ο ορθολογιζόμενος και φιλήσυχος πατριωτικός κόσμος, και δια της νομιμοποιήσεως του εγκληματικού, ανθελληνικού και ξενοκίνητου ΚΚΕ, θα φορτωθεί όλες τις πιστοποιημένες ναζιστικές αμαρτίες και πολιτικές ενοχές του δωσιλογικού βενιζελισμού για να βγει ο τελευταίος δημοκρατικά καθαρός προκειμένου να συνεχίσει το μεταπολιτευτικό γερμανοδωσιλογικό αλλά και αμερικανοδωσιλογικό μνημονιακό σύνηθες έργο του.
Με τη Χρυσή Αυγή παίχθηκε το παλιό κόλπο του ΚΚΕ από την "άλλη" πλευρά. Όπως "καίνε" τα επιχειρήματα των εργαζομένων, βάζοντας το σταλινικό ΚΚΕ να τα εκφράσει, έτσι "καίνε" και τα επιχειρήματα των πατριωτών, βάζοντας τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να τα πατρονάρει. Τι μένει "όρθιο" σ' αυτήν τη χώρα; ...Οι ίδιοι ...Οι "σοβαροί" κι "αποτελεσματικοί" ...Οι "ρεαλιστές" και οι "υπεύθυνοι" ψευτοαριστεροδεξιοί βενιζελικοί... Τι πειράζει που είναι λίγο "ακριβοί" και μας κόστισαν δισεκατομμύρια; ... Αυτούς έχει "ανάγκη" η χώρα.
Φάε λοιπόν και τον ΓΑΠ πάλι τώρα, προβατολαέ, ξαναζεσταμένο φαϊ, μέχρι να ξεράσεις και λαθροεισβολή ασταμάτητη να μπολιάσεις...

Μμ. είπε...



Και μη μας λανθάνειν δει ότι βρετανικόν ΥΠΕΞ. (Φόρεϊν όφις) είναι δια τα πολιτικά απόρρητα-μυστικά ό,τι και το Βατικανόν δια τα θρησκευτικά. Χμ!...