ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Σερβία: Κινεζική εταιρεία άνοιξε μεγάλο ορυχείο χαλκού και χρυσού

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εμείς προειδοποιούσαμε ΕΔΩ, και ΕΔΩ...τα λέγαμε φωνάζαμε από τότε. "Γνωρίζουμε από το 2011  ότι προωθείται το Αμερικανό(ομπαμικό) κινεζικό σχέδιο για την άγρια εκμετάλλευση των πόρων των βαλκανικών χωρών σε μία ευρύτερη γεωστρατηγική αναδιοργάνωση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή και με κύριο παράγοντα τις νέες χώρες Κοσσόβου και Σκοπιδαρέων... Πίσω απ’ αυτά ήταν  και είναι η Κίνα και πίσω απ’ αυτούς οι Χαζάροι της Αμερικής (Γαΐδαροι) για τον έλεγχο των Βαλκανίων μέσω της μεγάλης Αλβανίας. Τώρα με την βοήθεια της Ρωσίας...η Κίνα έβαλε πόδι και στην Σερβία.!!" Έχει μήπως ακόμα κανείς αμφιβολία ότι οι Δημοκρατικοί Γάιδαροι των ΗΠΑ και η Κίνα ελέγχονται από το ίδιο Τυφώνειο ιερατείο;;

Η κινεζική εταιρεία Zijin, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ένα συγκρότημα εξόρυξης και τήξης χαλκού στη σερβική πόλη Μπορ, άνοιξε το ορυχείο χαλκού και χρυσού «Τσουκάρου Πέκα» στην ανατολική Σερβία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Κινέζος πρέσβης στο Βελιγράδι Τσεν Μπο άρχισαν το έργο του με συμβολικό πάτημα ενός κουμπιού.

Ο Σέρβος Πρόεδρος σημείωσε την τεράστια έκταση των αιθουσών παραγωγής του νέου ορυχείου, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους.

«Δεν μπορούσα καν να ονειρευτώ ότι θα έμοιαζε έτσι», είπε ο Βούτσιτς. Συνεχάρη τους εργαζόμενους της επιχείρησης για την έναρξη των εργασιών και πρόσθεσε ότι θα αποφέρουν κέρδη όχι μόνο στο ορυχείο και την εταιρεία Zidzhin, αλλά και σε ολόκληρη την ανατολική Σερβία.

Ο Πρόεδρος κάλεσε επίσης όλους τους πολίτες που έφυγαν από την ανατολική Σερβία να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

«Θα φτάσουμε σταδιακά τη Δύση όσον αφορά τους μισθούς, θα υπάρξει μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε ένα μέλλον για την οικογένειά μας στη γη μας», είπε ο Βούτσιτς.

Στο Μπορ, ο Πρόεδρος της Σερβίας ανακοίνωσε ότι το κράτος θα επενδύσει 11 εκατ. ευρώ στην ανακατασκευή του νοσοκομείου της πόλης και θα διαθέσει άλλα 10 εκατ. για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, οι σερβικές αρχές σκοπεύουν να δαπανήσουν 80 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης στο Μπορ.

Ο αρχηγός του σερβικού κράτους ζήτησε από τον Κινέζο πρέσβη να μεταφέρει τους «θερμότερους χαιρετισμούς» στον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι «ανυπομονεί για την επίσκεψή του στο Βελιγράδι».

Ο Πρέσβης Τσεν Μπο, με τη σειρά του, είπε ότι με την έναρξη του νέου ορυχείου, η παραγωγή χαλκού στη Σερβία θα αυξηθεί κατά 18%, γεγονός που θα οδηγήσει σύντομα τη χώρα στη δεύτερη θέση σε αυτόν τον δείκτη στην Ευρώπη (μετά την Πολωνία).

Δήλωσε επίσης ότι πάνω από 500 Σέρβοι εργαζόμενοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο ορυχείο, τονίζοντας ότι τέτοια έργα ενισχύουν και αναπτύσσουν τη σερβο-κινεζική συνεργασία.

Η Ραδιοτηλεόραση της Βοϊβοντίνα αναφέρει ότι το Τσουκάρου Πέκα είναι ένα από τα πλουσιότερα κοιτάσματα μεταλλεύματος χαλκού και χρυσού στον κόσμο.

Ο προγραμματισμένος όγκος παραγωγής μεταλλεύματος στην επιχείρηση θα ανέλθει σε 3,3 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Βαλκανικό Περισκόπιο

3 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , όπως τα εξηγείς καμία , παντού στα βαλκάνια έχουν πιάσει πόστα οι νεκροθάφτες-επενδυτές και ξεπουλούν είτε με το καλό είτε με το άγριο (όπως εμάς στην Χαλκιδική και αλλού).
Εδώ άκουσα σήμερα το ανέκδοτο από μια πελάτισσα σεισμοπαθή . Τους είπαν να μην πειράξουν τίποτα από τα γκρεμισμένα να περάσει ξανά η επιτροπή , το χωριό της ο Σαμπάς ισοπεδώθηκε όπως και αλλού .Τους είπαν λοιπόν ότι θα τους βοηθήσει η ΤΕΡΝΑ με τα μπάζα από τα σπίτια που κατέρρευσαν (τόνοι πέτρες) να καθαρίσει τα χωράφια και ότι θα περάσουν να τις πάρουν αφιλοκερδώς με φορτηγά να τις χρησιμοποιήσουν στο νέο αεροδρόμιο αφού τους καθαρίσουν τα χωράφια , τα συμπεράσματα δικά σας .
Επίσης πελάτισσα πολιτικός μηχανικός στην περιφέρεια μου είπε ότι δεν χρησιμοποίησαν καθόλου ντόπιους μηχανικούς ούτε την ίδια που κάθεται στο γραφείο της (από τα ΤΕΕ ανατολικής & δυτικής Κρήτης ). Έφεραν κλιμάκια μόνο από Αθήνα και καταγράφουν ότι θέλουν χωρίς να εισέρχονται στα σπίτια για αυτοψία πολλές φορές , και επισκέπτονται και περιοχές άσχετες με τους πληγέντες στην περιοχή και χαρτογραφούν . Όποιος μπορεί ας μας διαφωτίσει . Καλό βράδυ σε όλους .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Τους είπαν λοιπόν ότι θα τους βοηθήσει η ΤΕΡΝΑ με τα μπάζα από τα σπίτια που κατέρρευσαν (τόνοι πέτρες) να καθαρίσει τα χωράφια και ότι θα περάσουν να τις πάρουν αφιλοκερδώς "

Καλησπέρα Νικόλα...Αυτοί δεν κάνουν τίποτε αφιλοκερδώς. Και μιλάμε για τις ενωμένες δυνάμεις Γεραπετριτη-Μαρινακη- Βαρδινογιαννηδων υπό την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ .!!! Η ίδια παλιοπαρέα ασχολείται με τα ελληνοτουρκικά και κάτι συνεκμεταλλεύσεις εδώ πάρα κάτω. Εργολάβος μελετοκατασκευών εκεί το Σημητικό ΕΛΙΑΝΜΕΠ .

Η υπόθεση βρωμάει...κάτι ετοιμάζουν στην Κρήτη.

kakos04 είπε...

Ναι και εγώ αυτό νομίζω. Συν ότι θα ερημώσει η περιοχή που είχε μια ανάπτυξη. Κανείς κάτοικος δεν θα δώσει λεφτά να ξαναχτίσει εκεί ρισκάροντας την επένδυση του και αρκετές επιχειρήσεις θα φύγουν, με κάποιον που συνεργάζομαι έχει πάθει ζημιά το σπίτι του και το βασικό το μαγαζί-αποθηκη που νοικιάζει είναι κατεδαφιστέο . Κάποιοι ψάχνουν για τροχόσπιτα γιατί κουνάει συνεχώς εκεί και δεν κοιμούνται καλά , και τώρα κατά τις 7 είχε πάλι. Κάτι χοντρό ετοιμάζεται.