ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΤΕΤΡΑΣΚΕΛΟ ή ΓΑΜΜΑΔΙΟ ΤΟΥ EIN GEDI ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ ΤΕΤΡΑΣΚΕΛΟ ή ΓΑΜΜΑΔΙΟ ΤΟΥ  EIN GEDI ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.

Αφορμή για αυτήν την ανάρτηση ήταν σχόλιο αναγνώστη μας που μας έλεγε : " Ο νεωτερισμός είναι η θρησκεία της Ευρώπης. Και φορέας του μέχρι πριν λίγο ο Μαρξισμός, δόγμα του Ιουδαϊσμού".

Η "θρησκεία" της Ευρώπης ήταν η Ελληνική Ηλιακή Κοσμοκεντρική Συμπαντική Θεωρία. Πριν έρθουν εδώ οι Εβραίοι στον γεωγραφικό χώρο της Μ.Ανατολής , πριν την "ανακάλυψη" του κατασκευασμένου απ τους ίδιους Μαρξισμού , και ΠΡΙΝ από την εμφάνιση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών (Ισλάμ-Ιουδαισμού- Χριστιανισμού). Όλος ο γεωγραφικός χώρος της Ελλάδας, της μισής Αιγύπτου, του σημερινού Ισραήλ και τα παράλια της Ιωνίας ήταν ο γενέθλιος και γεωγραφικός χώρος της μεγάλης ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

Τα σύμβολα του Ήλιου και οι ναοί του Ήλιου μαρτυράνε αυτό που προσπαθούν να κρύψουν οι αργυρώνητοι ψεύτες της ιστορίας. Το Ein Gedi είναι μια όαση στην έρημο Μασερέμ στα δυτικά κράσπεδα της Νεκράς Θάλασσας πλησίον του Κουμράν. Εκεί υπήρχε παλιός Χαλκολιθικός οικισμός και εβραϊκή πόλι από το τέλος του 7ου αιώνα. Η πόλη είχε περιπετειώδη βίο π.χ καταστράφηκε τελείως κατά τον πρώτο ιουδαϊκό πόλεμο (66-70). Μετέπειτα το Ein Gediάκμασε κατά την Ρωμαική  και Πρωτοβυζαντινή εποχή (2ς έως 60ς αιώνας) όταν κατασκευαστήκαν λίθινοι γεωργικοί αναβαθμοί και περίτεχνο σύστημα διαχείρισης των υδάτων και άρδευσης. Σήμερα η όαση αποτελεί "εθνικό πάρκο" . Συστηματική αρχαιολογική εξέταση και ανασκαφές  γίνονται μόνο τις τελευταίες δεκαετίες και από αυτές ελάχιστα πράγματα βγαίνουν στο φως παρά έξω.

Το ενδιαφέρον μας θα πρέπει να εστιαστεί στην Συναγωγή που βρέθηκε στο  Ein Gedi. Η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας της υπέστη πολλές αλλαγές , ανακαινίσεις και επεκτάσεις. Όταν την έχτισαν  ήταν μια μετρίου μεγέθους τραπεζοειδής αίθουσα της οποίας το έδαφος καλύφθηκε με ένα λευκό μωσαϊκό με το τετράσκελο ή γαμμάδιο στο κέντρο. Αργότερα η αίθουσα μεγάλωσε όμως διατήρησε το σχήμα της. Η Συναγωγή τελικά καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά το δεύτερο μισό του 6ου αιώνα.

Η Συναγωγή ανακαλύφθηκε το 1965 και η ανασκαφή άρχισε το 1970-72. Κατά την διάρκεια των ανασκαφών το μωσαϊκό της αίθουσας το ξεκόλλησαν για να προχωρήσει  η ανασκαφή στα κατώτερα στρώματα , οπότε φτάνοντας στο στρώμα Stratum IIIB αποκαλύφθηκε η αρχική αίθουσα και το αρχικό μωσαϊκό με το ΤΕΤΡΑΣΚΕΛΟ. Οι διαστάσεις της αίθουσας και του μωσαϊκού είναι τραπεζοειδής και είναι : πλάτος 9-10,5 m, ανατολικό τοίχος 13,5 m, δυτικό τοίχος 15,5 m.Το μωσαϊκό είναι κατασκευασμένο από λευκές και πλήρως λείες κυβικές ψηφίδες (tesserae). Ένα λεπτό γραμμικό πλαίσιο από μαύρες ψηφίδες δημιουργεί στο κέντρο και με άξονα Βορά-Νότο ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο (έχει μεγάλη σημασία το σχήμα) διαστάσεων  8Χ3 m.Εντός του παραλληλόγραμμου σχηματίζονται ομοιόμορφα τρία τετράγωνα. Από αυτά το πρώτο το νοτιότερο έχει ένα πλαίσιο που αποτελείται από μαύρα τρίγωνα (εδώ θυμήθηκα τα τρίγωνα που έλεγε ο Πλάτωνας) και στο κέντρο ένα μεγάλο και καθαρό δεξιόστροφο Τετράσκελο ή Γαμμάδιο . Δεν το αποκαλώ Σβάστικα διότι η λέξη Σβάστικα ΔΕΝ είναι ελληνική λέξη, το σύμβολο είναι ΗΛΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και όχι φασιστικό ΄γερμανικό ή της Χρυσής Αούγκας. 

Το τελευταίο και βορειότερο τετράγωνο είχε ένα πλαίσιο όμοιο με το προηγούμενο , όμως αυτοί που κατασκεύασαν το στρώμα Stratum II το κατέστρεψαν σχεδόν ολοσχερώς. Το μεσαίο τετράγωνό είχε πλαίσιο αποτελούμενο από τετραγωνίδια και εντός αυτού άλλο πλαίσιο στο κέντρο του οποίου υπήρχε παράσταση από έγχρωμες ψηφίδες (δεν γνωρίζουμε τι έδειχνε) , η οποία όμως κατά ένα περίεργο τρόπο καταστράφηκε και αυτή , από τις εργασίες που κάνανε εντελώς.!!!!


Βεβαίως, το Τετράσκελο του Ein Gedi ἔχει προκαλέσει πολλές  συζητήσεις και υποθέσεις!Το σίγουρο όμως είναι ότι το τετράσκελο η γαμμάδιο ήταν ΣΥΜΒΟΛΟ του ΗΛΙΟΥ σε όλες τις θρησκείες πάνω στον πλανήτη.Από την Σκανδιναβία μέχρι την Περσία και της Ινδίες. Την μεγάλη σημασία για τους Έλληνες για το τετράσκελο την βλέπουμε και στις βραχογραφίες του Παγγαίου, και σε όλα τα νομίσματα της γύρω περιοχής. 
Αυτό το ΤΕΤΡΑΣΚΕΛΟ είναι το αρχαιότερο που βρέθηκε πάνω στον πλανήτη και βρίσκεται στο Παγγαίο. Όπου απεικονίζονται οι Δίδυμοι Κάστωρ και Πολυδεύκης φέροντες σκήπτρα που καταλήγουν σε τετράσκελο/γαμμάδιο. Το οποίο συμβολίζει τον Ήλιο , και οι Δίδυμοι συμβολίζουν τον ΔΙΠΛΟ ΗΛΙΟ .Οι Ήλιοι γεννιούνται πάντα διπλοί. Για αυτό και υπάρχει δεξιόστροφο και αριστερόστροφο τετράσκελο.....ο ένας κινείται δεξιά και ο άλλος αριστερά, ο ένας κυριαρχεί στο ένα μισό του Ηλιακού συστήματος και ο άλλος στο άλλο μισό. Αυτές οι βραχογραφίες έχουν ηλικία περί το 500.000 π.Χ.!!!!! Άρα δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να αντιγράψαμε το τετράσκελο από το Ein Gedi, αλλά το πιο πιθανόν είναι εμείς να σχεδιάσαμε το τετράσκελο και στον χώρο του Ein Gedi όπως και σε όλον τον γεωγραφικό χώρο της Ηλιακής μας Αυτοκρατορίας που μέσα εκεί ήταν και ο σημερινός γεωγραφικός χώρος του Ισραήλ.

Στην πραγματικότητα οι πραγματικοί Ισραηλινοί ΔΕΝ είναι οι Σεφαραδίτες, ούτε οι πρόσφατα ιουδαίοι Χάζαροι, ούτε οι Παλαιστίνιοι είναι… το αρχαίο βασίλειο του Ισραήλ (που σημαίνει δυνατός Ήλιος) . Οι Ισραηλινοί της Π.διαθήκης, δεν ήταν παρά μια αποτυχημένη κόπια/αντιγραφή  της πραγματικής και κραταιάς ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ που δεν είχε καμία γεωγραφική σχέση με την Μέση Ανατολή. η με τους Εβραίους. 

Ο δικός μας πολιτισμός προσεγγίστηκε και αντιγράφτηκε από τους άλλους. Όπως ο πολιτισμός της Ευρώπης και άλλων χωρών. Κάποτε είχαμε φτάσει σε πολύ μεγάλα και ανώτατα σημεία πολιτισμού. Τα ιπτάμενα ΑΡματά μας πετούσαν παντού πάνω στον πλανήτη. Η ρίζα ΑΡ σημαίνει κάτι το σπουδαίο και ξεχωριστό....σημαίνει και ανδρείος πολεμιστής , ΑΡχηγός, ΑΡετή, για αυτό και οι Ινδοί μας αποκαλούσαν ΑΡΕΙΟΥΣ. Ο γεωγραφικός χώρος του Παγγαίου (ΠΑΝ-ΓΑΙΑ) δηλαδή η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης ήταν το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

" Κλῦθι μάκαρ, πανδερκὲς ἔχων αἰώνιον ὄμμα, Τιτὰν χρυσαυγής, Ὑπερίων, οὐράνιον φῶς, αὐτοφυής, ἀκάμα<ς>, ζώιων ἡδεῖα πρόσοψι, δεξιὲ μὲν γενέτωρ ἠοῦς, εὐώνυμε νυκτός, κρᾶσιν ἔχων ὡρῶν, τετραβάμοσι (ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ) ποσσὶ χορεύων, εὔδρομε, ῥοιζήτωρ, πυρόεις, φαιδρωπέ, " (Ορφικός Ύμνος Ηλίου).

5 σχόλια:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΓΓΟΛΙΑ?...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΥΛΗ?....ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ?...ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ?......ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΟΨΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ''ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ''ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ???...ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ?..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Παντελή...με το μαλακά βρε με τις ερωτήσειςς. Σε όσες μπορώ θα σου απαντήσω, αλλά τι είναι αυτό που θυμάσαι..αλλά δεν θυμάσαι πως...και γιατί το θυμάσαι...και τι πρέπει να κάνεις για να το θυμηθεί....σε αυτό ΔΕΝ μπορώ να σε βοηθήσω. Τώρα για τους Εβραίους ή Υξώς μπορώ να σου πω κάποια πραγματάκια.

Οι Εβραίοι είναι οι Υκσώς,(Ωξιανοί)....Υξώς (ΗΥΚSOS) ή Apyrrou ή Hapyrrou...που αναφέρονται ως λαός στην αλληλογραφία των Αιγυπτίων ηγεμόνων και της Συρίας. . Οι οποίοι λάτρευαν των Σέτ ή Τυφώνα...ο οποίος είχε σαν σύμβολο τον "Όνο".

Στα κείμενα της εποχής των Υξώς, μπροστά από τα ονόματα αυτών των ηγεμόνων υπήρχαν τίτλοι όπως «Γιος του Ρε» ή Χικ-χοσουέτ, «Ηγεμόνας Ξένων Χωρών». Ο όρος «Υξώς» παράγεται προφανώς από αυτόν τον τελευταίο τίτλο....Χικ-χοκ σουέτ.... Τα αιγυπτιακά έγγραφα της εποχής αμέσως μετά τη διακυβέρνησή τους τούς χαρακτηρίζουν ΑΣΙΑΤΕΣ!!

Σε έναν Ελληνικής γραφής γνωστικό πάπυρο βρέθηκε ταυτίζει τους ΧΙΑΝ με κάποιον από τους αρχηγούς των ΥΚΣΩΣ που εισέβαλαν στην Αίγυπτο περί το 1700 π.χ

Με λίγα λόγια μια πανσπερμία ασιατικής καταγωγής λαών , που εισέβαλλαν στον σημερινό γεωγραφικό χώρο της Μέσης Ανατολής, Αιγύπτου και Ελλάδας. Όπως ακριβώς στις μέρες μας γίνεται ακριβώς με τους ίδιους λαούς, δηλαδή τους ΑΦγανοπακιστανούς.

H ονομασία ΥΚΣΩΣ είναι η Αιγυπτιακής προέλευσης λέξη Ουχσούς και σημαίνει οι Άγριοι, οι Βάρβαροι ή τα Θηρία.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΗΣ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ ΤΟΥ Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ [ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ]....Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ...ΤΙ ΝΑ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ,ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ, Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΞΕΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ,ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.???...

ΑΡΡ. είπε...



ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΝ ΑΝΤΙΟΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΟΜΜΑΓΗΝΗΣ. (Κ.Π.Καβάφη)

........................................

«Του Aντιόχου του ευεργέτου βασιλέως
να υμνηθεί επαξίως, ω Κομμαγηνοί, το κλέος.
Ήταν της χώρας κυβερνήτης προνοητικός.
Υπήρξε δίκαιος, σοφός, γενναίος.
Υπήρξεν έτι το άριστον εκείνο, Ελληνικός—
ιδιότητα δεν έχ’ η ανθρωπότης τιμιοτέραν·
εις τους θεούς ευρίσκονται τα πέραν.»

....................................

Μακράν πέραν δολίων και ταπεινών εξουσιαστικών και επαγγελματικών σκοπών ως και επεκτατικών βλέψεων όπως αι υπό ένα παραπλανητικόν και δημαγωγικόν ηθικολογικόν μανδύα επακολουθήσασαι αβρααμικαί θρησκείαι (ολοκληρωτικώς πολιτικοποιημέναι, στρατιωτικοποιημέναι και επαγγελματοποιημέναι με ένα κλειστόν, ανορθολογικόν και αστυνομευόμενον σύστημα σκέψεως)
η αρχαιοελληνιική θρησκεία, λογοκρατική και μη δια-λογοφοβική και νοσηρώς μισαλλόδοξος, υπήρξε μια μεγαλοφυώς κωδικομυθολογικοποιημένη και εκλαϊκευμένη επιστημονική γλώσσα και μύησις φωταγωγός και θεαγωγός εις
την αιωνίαν κοσμικήν-συμπαντικήν όσον και φυσικήν νομοτέλειαν, αλήθειαν
και πραγματικότητα, μύησις ικανή του καταστήσαι τον φιλαλήθη και φιλομαθή άνθρωπον ολοκληρωμένη προσωπικότητα ου μην αλλά και διάπυρον εραστήν της σοφίας και θεωρόν κοινωνόν της ουρανίας ευδαιμονίας και αρετής των θεών.
(Ωδάρχης)

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΗΣ είπε...

ΟΠΟΥ ''ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ''ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ''ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ''..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.