ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Προσωρινή αναστολή πώλησης όπλων στην Τουρκία από τις ΗΠΑ… δηλαδή για αρχή τα F-35

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ : 1) Η Τουρκία του Ερντογάν τεχνηέντως έχει σπρωχτεί στις αγκάλες της Ρωσίας.Όπως και η διαδικασία εγκατάλειψης της Ελλάδος απο τους "συμμάχους" της είναι στον ίδιο δρόμο και στο ίδιο σχέδιο.Ο ρόλος των Ρώσων είναι ο ρόλος του λαγού , και το αντάλλαγμα για την εκχώρηση ρόλου χωροφύλακα στους Ρώσσους του Πούτιν, στην Αν.Μεσογείου ,δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η ετοιμότητα για να αναμετρηθεί με την Κίνα όποτε οι περιστάσεις και τα συμφέροντης"Ελίτ" το απαιτήσουν.

Πληροφορίες για το νομοσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2018-2019 δημοσίευσε η Βουλή των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποδεσμεύτηκαν στο σχέδιο του νέου αμερικανικού αμυντικού προϋπολογισμού περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και μέτρα για την προσωρινή αναστολή πωλήσεων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, σε μια απόλυτη επιβεβαίωση των πληροφοριών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μιχάλης Ιγνατίου από το HELLAS JOURNAL.
Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου πρόκειται να συζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα την Εξουσιοδοτική Πράξη για την Εθνική Άμυνα (National Defense Authorization Act – NDAA) η οποία προσδιορίζει και εγκρίνει το επίπεδο των αμυντικών δαπανών και παράλληλα προσδιορίζει και τις πολιτικές για τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα του αμυντικού προϋπολογισμού θα αξιοποιηθούν.

Η αρμόδια Επιτροπή δεν πρόκειται να φέρει στην δημοσιότητα το ολόκληρο το νομοσχέδιο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όμως οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν Επιτροπή και οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη δώσει στην δημοσιότητα τμήματα του νομοσχεδίου.
Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο αυτό η Επιτροπή ζητά από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να παρέχει στο Κογκρέσο μια αναλυτική αναφορά – έκθεση για τις σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ και θα εμποδίσει την πώληση στην Τουρκία ΚΥΡΙΩΝ οπλικών συστημάτων έως ότου η μελέτη του Πενταγώνου ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Κογκρέσο.
Είναι δεδομένο, ότι στην Τουρκία η «προσωρινή απαγόρευση» που μπορεί σύμφωνα με τη φρασεολογία που έχει υιοθετηθεί, να εξελιχθεί σε… μονιμότερο, θα επαναφέρει μνήμες του εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο (1975-78). Οι Αμερικανοί το κάνουν για να «σφίξουν» τον Ερντογάν, όμως αυτό δεν θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο από τους Τούρκους.
Κατά συνέπεια, είναι σφόδρα πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αντίδραση, η οποία θα υπαγορευθεί και από την ανάγκη του Ερντογάν να προσποριστεί εκλογικά οφέλη κινητοποιώντας τα αντιαμερικανικά αντανακλαστικά του τουρκικού εκλογικού σώματος, τα οποία θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.
Φαίνεται πως στόχος είναι η μη παράδοση των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 στην Τουρκία που αναμένονται 23 Ιουνίου με τελετή που θα γίνει στις ΗΠΑ. Άρα, εάν ψηφιστεί, απλά σημαίνει ότι η διαδικασία θα παγ’ωσει, μέχρι την έκθεση του Πενταγώνου.
Αυτό σημαίνει βέβαια, ότι δεν αποκλείεται η αμερικανική ενέργεια να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα επιθυμούσαν όταν αποφάσιζαν να προωθήσουν την προσωρινή απαγόρευση.
Εκτός κι αν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ έχει λάβει την απόφαση να διακόψει την κατευναστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία και έχει έτοιμο «Plan B» το οποίο θέτει σε εφαρμογή λίγο πριν τις εκλογές, θεωρώντας ότι υπάρχει και ανάποδη ανάγνωση.
Δηλαδή, να αντιληφθεί το εκλογικό σώμα της Τουρκίας ότι εάν συνεχιστεί η πολιτική Ερντογάν, ίσως μπουν σε μεγάλες περιπέτειες και πράξει τα δέοντα…
Οι εξελίξεις θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ η ελληνική πλευρά έχει κάθε λόγο να ανησυχεί, αν και θα ήταν μάλλον λογικό να υποθέσει κανείς ότι δεν θα αφεθεί η Τουρκία ανεξέλεγκτη να προκαλέσει προβλήματα στην Ελλάδα. Ας περιμένουμε όμως να διαπιστώσουμε πως αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς πολλοί ευελπιστούν σε μεθόδευση αποφυλάκισής τους μετά τις εκλογές…
ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :2) -Russia rolls out 9th Prototype of the T-50 PAK-FA Fighter Jet
 http://defencenews.in/article/Russia-rolls-out-9th-Prototype-of-the-T-50-PAK-FA-Fighter-Jet-199656

 -SU 35 VS F 35 UNBIASED DETAILED COMPARISON:TOP 5 FACTS (Updated)
 https://www.youtube.com/watch?v=0YDEhIp50go

-Pentagon: Here are all the problems with the F-35
 http://uk.businessinsider.com/here-are-all-the-problems-with-the-f-35-that-the-pentagon-found-in-a-2014-report-2015-3?r=US&IR=T

-The Pentagon's director of testing said it is 'not on a path toward success but instead on a path toward failing to deliver' the plane's full combat capabilities on time, according to Bloomberg.
 http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3759036/The-400bn-F-35-not-path-success-Damning-test-report-warns-fighter-jet-running-time-money.html

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΌΤΙ ΤΟ F-35 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΠΤΑΜΕΝΗ ΠΑΤΑΤΑ.


4 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Αετέ,

ίσως αναγκαστείς να αφαιρέσεις αυτήν την ανάρτηση.

Κοίτα εδώ: http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/684662_empargko-oplon-ipa-se-toyrkia-kalytero-anekdoto-ton

Μούφα η είδηση.

Αυτό το γ@μημένο το ντιφενς πόιντ μας έχει ξαναπάρει στο λαιμό του...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

χαχαχαχα Αγαπητέ Κώστα καλά κάνω και δεν δημοσιεύω ειδήσεις απο ελληνικά σάιτ, μου άρεσε που είχαν κάποιοι το ντιφένς-πόιντ και σε ιστολόγιο περιοπής, όσο και για το Pro και αυτό μια απο τα ίδια.
Σε ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.Τελικά όλα τα ελληνικά σάιτ...οι ειδήσεις τους είναι πλήρως ελεγχόμενες και τελείως ότι νάναι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πάντως καλύτερα να πάρει η Τουρκία την ιπτάμενη πατάτα F-35, το προτιμώ απο το να μην τις το δώσουνε, και να πάει και να πάρει το SU-35 η κάτι καλύτερο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαι γιατί το λέω αυτό φίλε Κώστα

Η Πατάτα F-35 και το F-22 έχουν το APG-81 (150 χλμ εμβέλεια)
και το APG-77 (240 χλμ εμβέλεια ) αντίστοιχα.
Τα F-16 που βρίσκονται εκεί , και είναι οι ''κακοί'' της υπόθεσης , είναι οι γνωστοί Aggressors.
Άρα , πιθανότατα , λόγω του ότι αυτά τα F-16 είναι κάτι block 40 και ΠΙΣΩ ,έχοντας το
APG-68 με περίπου τα 130 km εμβέλεια ,και κάποια F-15C/D που έχουν το ραντάρ
APG-63/70 με εμβέλεια ~195 χλμ.
Τώρα...
Βάση του ότι , οι αριθμοί του RCS (πόσο stealth είναι) του Fail-22 και του Fail-35 είναι
0,4 έως 0,7m2 και 0,8 έως 1m2 αντίστοιχα , ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ,
τα F-15 και τα F-16 ,θα δουν τους ''αόρατους'' αντιπάλους τους,
σε απόσταση 80-90 χιλιομέτρων και 50 χλμ αντίστοιχα.
Όμως , ΆΣΧΕΤΑ αν το Fail-22 , βλέπει τα F-16 F-15 πιο μπροστά ,
και η Πατάτα-35 βλέπει ΟΣΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΗΝ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΕΝΤΕΧΝΩΣ, ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΤΙ θα γινόταν
η κατάρριψη στην πραγματικότητα.
Γιατί.........
Άλλο σε βλέπω και σε κλειδώνω...και με την φαντασία σε ρίχνω...
και άλλο....πατάω το κουμπί και φεύγει...ΠΟΙΟΣ;;;
Ο ΑΙΜ-120 C7 που πάει μέχρι τα 48 χλμ !!!!!!!!!!!!!!!!
Οπότε ρε αλάνια (της οβραίοLockheed)......ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ τοον αντίπαλό σου ,
όταν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΥΡΑΥΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ;;
ΑΡΑ...
ΟΣΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΜ-120 C7
(τελευταία έκδοση - πλην του AIM-120 D = 72 Km) , ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ
ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ....ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ,
ΣΤΑ 48 ΧΛΜ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ STEALTH , ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΡΑΝΤΑΡ
ΤΟΥ 1970 - 80 - 90 ΚΑΙ ΜΕΤΑ