ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Αυτοϊκανοποίηση των Τούρκων: Οι Έλληνες φοβούνται …μα και κάποιες φωνές λογικής

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :Κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον μόγγολο Ακίφ Μπεκί ότι αυτοί που φοβούνται είναι οι Τούρκοι και όχι οι Έλληνες. Για αυτό και κάθε χρόνο κάνουν φιέστες και γιορτές για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Αγαρηνούς. Εκτός των άλλων είναι και ΒΛΑΚΕΣ διότι κάθε χρόνο θυμίζουν σε όλον τον κόσμο...ότι η Κωνσταντινούπολη ΔΕΝ ήταν ποτέ δική τους πόλη, αλλά την κατέκτησαν, μαζί με όλα τα εδάφη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Όλη αυτή η τεράστια περιοχή είναι με την ΒΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΜΕΝΗ...αλλά οι βλάκες αντί να προσπαθούν να κάνουν το κόσμο να το ξεχάσει, αυτοί κάθε χρόνο το θυμίζουν συνέχεια.!!Όσο για το ότι οι Έλληνες "φοβούνται"...ένας βλάκας σαν τον Ακίφ Μπεκί σίγουρα δεν γνωρίζει ότι κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων το 1912-1913 στον ένδοξο Ελληνικό στρατό παραδόθηκε η Θεσσαλονίκη και όλη η Μακεδονία όπως και ο Τουρκικός στρατός, ο οποίος ως αιχμάλωτοι πολέμου συνέχισε να οπλοφορεί βάσει του άρθρου 3 του ιδίου πρωτοκόλου καθώς θα ανελάμβαναν ένοπλοι να αφοπλίσουν και τις υπόλοιπες διάσπαρτες Τουρκικές στρατιωτικές μονάδες. Αυτό το θυμάται, το γνωρίζει κανένα από όλα αυτά τα μογγολικά  λαμόγια που φωνασκούνε εκ του ασφαλούς.;; Σας αφήσαμε ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.....τόσο πολύ σας ...."φοβόμασταν".!!!!!!
Κριτική στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Ερντογάν την Αγία Σοφία ως «σύμβολο κατάκτησης» για πολιτικούς λόγους ασκεί Τούρκος αρθρογράφος στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Καράρ» με τίτλο «Γιατί η Αγία Σοφία δεν κατακτήθηκε την περσινή χρονιά;».
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
Ο Ακίφ Μπεκί επισημαίνει πως όποτε υπάρχει κρίση με την Δύση ή εσωτερικά πολιτικά προβλήματα, το πρώτο πράγμα στο οποίο μπαίνει η κυβέρνηση στον πειρασμό να πράξει, είναι να ανακοινώσει πως θα ανοίξει την Αγία Σοφία για μουσουλμανική προσευχή.
Και στη συνέχεια αναβάλλεται, «αλλά διατηρείται ζωντανή η προσδοκία για να επανέλθει και πάλι το ‘λαϊκό αφήγημα’ της Αγίας Σοφίας όποτε χρειαστεί, προκειμένου να παρηγορείς και να αποσπάς την προσοχή της κοινής γνώμης, παίζοντας με τα σύμβολα», γράφει χαρακτηριστικά ο Τούρκος αρθρογράφος, που αναρωτιέται γιατί δεν άνοιξε πέρυσι η Αγία Σοφία ως τζαμί μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν.

Τουρκικός Τύπος: Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα για την Αγία Σοφία
Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος δίνει ευρεία έκταση στις ελληνικές αντιδράσεις των ΜΜΕ, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην προσευχή που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Πόλης.
Με τίτλο «Οι Έλληνες φοβούνται περισσότερο από ποτέ», η μικρής κυκλοφορίας εφημερίδα «Ντιριλίς Ποστασί» σε ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρει πως «ο φόβος που προκάλεσε στην Ελλάδα η πιθανή μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί υπερίσχυσε του θυμού».
Στις ελληνικές αντιδράσεις αναφέρεται σύσσωμος ο τουρκικός τύπος, παραθέτοντας τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και σχόλια αναλυτών στην ελληνική τηλεόραση.
Κριτική στην κυβέρνηση για τη φιέστα στην Αγία Σοφία άσκησε και το νέο κόμμα DEVA του Αλί Μπαμπατζάν. «Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό. Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να τα ξεπεράσει όλα αυτά. Το να ασχολούμαστε ως Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου με τέτοιες παράλογες ατζέντες μας ενοχλεί σοβαρά», δήλωσε το στέλεχος του κόμματος Μουσταφά Γενέρογλου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: