ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Λοιπόν...ετοιμαστήτε για πόλεμο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Λοιπόν...ετοιμαστείτε  για πόλεμο. Έναν πόλεμο που θα ανοίξουν οι ανίκανοι Δημοκρατικοί οι οποίοι όπως έχασαν από τον Πούτιν την επιρροή τους ανατολικά του Ευφράτη (Ομπάμα - Κλίντον) θα χάσουν και αυτήν τώρα δυτικά, αλλά κι τον έλεγχο του Κόλπου με Ιράν και Ρωσία να τον ελέγχει από τις δύο πλευρές.

Μόνο που ο Πούτιν δεν είναι μόνος του πια. Θα είναι μαζί του η Κίνα το Ιράν το Πακιστάν και η Τουρκία . Και ο πόλεμος που θα κάνουν οι Δημοκρατικοί μέχρι να συνθηκολογήσουν θα τον κάνουν μόνοι τους, γιατί καμία χώρα από την Ευρώπη δεν θα τους συνδράμει ουσιαστικά γιατί πέραν της κρίσης εξαρτώνται αποκλειστικά από το ρώσικο φυσικό αέριο που περνά από την Τουρκία και που από σήμερα συνδεθήκαμε κι εμείς και θα πληρώνουμε χαράτσι σε αυτήν, εκτός ίσως της Ελλάδας.

Το αέριο, σε αντίθεση με το πετρέλαιο που διακινείται κυρίως με τάνκερ, θέλει αγωγούς. Ο έλεγχος των βανών τους επί του εδάφους είναι πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά κρίσιμος. Έτσι η νέα αρχιτεκτονική της επόμενης παγκοσμιοποίησης θα χτιστεί γύρω από ζώνες, που ο πυρήνας τους θα είναι ο έλεγχος της ομαλής συνέχειας της ροής του αερίου μέσω δικτύων αγωγών από τις χώρες παραγωγής του στις περιοχές κατανάλωσης.

Το  Κατάρ τα βρήκε με Σ.Α και Η.Α.Ε και συνεχίζει να χρηματοδοτεί την Τουρκία - όπως και η Κίνα- μέσω επενδύσεων. Παρακολουθήστε στο μέλλον την συμπεριφορά της Σ.Α προς την Υεμένη ... Όσο για το μέλλον της Αραβικής Χερσονήσου κρατήστε και ένα βλέμμα στο Ιράν που τους καλεί συνεχώς για απεξαρτοποίηση από τις ΗΠΑ. Όσο για τον αγωγό που ποτέ δεν επέτρεψε ο Πούτιν να γίνει που για αυτόν τον λόγο ενεπλάκη την Συρία, ίσως αύριο αντικατασταθεί από τον EastMed. Κρατάμε λοιπόν και ένα βλέμμα στους Ισραηλινούς που δεν πιάνονται ποτέ φίλοι και σύμμαχοι από κανέναν παραδοσιακά ειδικά όταν παίζονται μεγάλα συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: