ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Μικρές μη επανδρωμένες πλατφόρμες πλήρως διασυνδεδεμένες με τις FDI και τις Gowind θα μπορούσαν να υψώσουν ένα απροσπέλαστο τείχος ανάμεσα στα νησιά, που καμία τουρκική μονάδα επιφάνειας δεν θα μπορούσε να πλησιάσει, χωρίς να παραγγελθούν φέρετρα για τους θιασώτες της μαβί σκατάν. 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στο υποθετικό σενάριο που FDI και Gowind έχουν πρόβλεψη για δυνατότητες VCN- CEC (εάν ποτέ το μάθουμε για ευνόητους λόγους), το ΠΝ θα μπορούσε να ναυπηγήσει (θα αναγκαστεί ούτως ή άλλως) USV πλατφόρμες με διαφορετικές διαμορφώσεις. Άλλες μπορεί να φέρουν guided ρουκέτες, άλλες τορπίλες, άλλες swarm drone, άλλες loitering munitions, άλλες πυργίσκους με όλμους και άλλες αντιπλοϊκούς των 30km (marter by MBDA) και brimstone (by MBDA). 

Μικρές μη επανδρωμένες πλατφόρμες πλήρως διασυνδεδεμένες με τις FDI και τις Gowind θα μπορούσαν να υψώσουν ένα απροσπέλαστο τείχος ανάμεσα στα νησιά, που καμία τουρκική μονάδα επιφάνειας δεν θα μπορούσε να πλησιάσει, χωρίς να παραγγελθούν φέρετρα για τους θιασώτες της μαβί σκατάν. 


Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πολύ πιο οικονομικά, εάν οι Γάλλοι (MBDA + Thales) καταφέρουν να αγοράσουν την Intracom. Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να γίνει μέρος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, με αξιώσεις και οικονομικά οφέλη. Μόνο έτσι θα μεγιστοποιηθεί η απόδοση της αγοράς των FDI και των gowind (?).

Για όποιον δεν γνωρίζει τι είναι vcn-cec. Σημαίνει Cooperative engagement capability. Οι Γάλλοι το ονομάζουν VCN. Χοντρικά όλες οι πλατφόρμες (αεροπλάνα, πλοία, συστοιχίες εδάφους) αποκτούν πρόσβαση στους υπολογισμούς των ραντάρ, που λειτουργούν σαν μια οντότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται και υπολογισμοί για τους στόχους από κοινού και στο τέλος η εικόνα αυτή διαμοιράζεται σε όλα τα μέσα με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Επίσης μια FDI θα μπορεί εάν χρειαστεί να αναλάβει την καθοδήγηση πυραύλων της gowind ή κάποιων άλλων συμβατών πυραύλων με το cms setis.

Αυτές τις δυνατότητες τις έχουν Αμερικανοί και Γάλλοι και κάπως έτσι λειτουργούν οι task force με αεροπλανοφόρα, υποβρύχια, αντιτορπιλικά κλπ. Όσοι χρησιμοποιούν αμερικανικούς πυραύλους, πρέπει να τους παραχωρηθούν οι ανάλογοι υπολογιστές για να γίνεται cec, μιας και έχουν τις άδειες. Οι Γάλλοι είναι αυτοί που έχουν εξολοκλήρου δικούς τους πυραύλους, άρα έβγαλαν δικές τους υπολογιστικές μονάδες (CEP) για να γίνει το VCN.

Συμπέρασμα : Θέλουμε ενεργοποίηση FOS για Erieye, παραγγελία link 16 για όλα τα f-16, mirage και άμεση τοποθέτηση τους απ' τους τεχνικούς της ΠΑ, πριν καν υποστούν κάποια άλλη αναβάθμιση, ucav hermes με spike, usv πλατφόρμες με τέτοιους αντιπλοϊκούς που είπα τουλάχιστον και Α/Τ spike/ akeron. Συμπληρώνουμε με πλατφόρμες άφεσης loitering στα νησιά. Με αυτά κερδίζουμε χρόνο, μέχρι να αναβαθμιστούν f-16, να έρθουν πλοία, να έρθουν νέα Α/Α. 

Επίσης με το Ecm, πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ίσως κοιτάνε για κοινό ecm σε fdi - gowind νέας γενιάς. Θα δείξει. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος να εκφέρω άποψη, αλλά από τα λίγα που ακούω από στρατιωτικούς αναλυτές, αυτό μέσες άκρες το κάνει το Ραφάλ, και υποθέτω (προσωπική άποψη) ότι "μιλάνε" με τις Μπελχαρά.Για τα Φ16 δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι, όλο και κάποια μόντα ή γέφυρα θα υπάρχει ανάμεσα σε ΝΑΤΟί΄κά όπλα.Αν και δεν ξέρω αν θέλω να ξέρουν οι ΗΠΑ τι συζητάνε τα γαλλικά όπλα μας μεταξύ τους, αν και πιό πιθανό είναι να τους έχει σε ανοιχτή ακρόαση κανάς Φλώρος, ή να κάνουν επιχειρήσεις απ'ευθείας στη Β.Σοφίας, όχι στο Μαξίμου, όπως τότε με τα Ίμια
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ