ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Ακόμα και η Lafayette είναι πολύ καλύτερο και δυνατό πλοίο από την μπακαλιαρότρατα τον Μίμη (LCS).

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πάντως εάν κάποιοι νοιάζονται τόσο πολύ για πλώρες και η Lafayette μας κάνει, αντί της LCS. Η Lafayette μπορεί να γίνει πολύ δυνατό πλοίο.Χαρακτηριστικά της Lafayette : 1)Stealth σχεδίαση 2) Οικονομική χρήση 3) 8 Exocet 4)100αρι πυροβόλο 5) Mistral.

Της προσθέτεις ένα RAM, βάζεις και A/T πυραυλάκια και είσαι κομπλέ.  Αντιθέτως η LCS φέρει όλα τα γνωστά προβλήματα, καίει σαν να είναι καταδρομικό και τι έχει; Ένα 57αρι πυροβόλο, 8 NSM και ένα ram. Άρα, τι βγάζουμε οικονομικά για μια 10ετια, max 15ετια με lafa για να κλείνουν τα κενά απ' την αναβάθμιση των meko και μέχρι να εκπονήσουμε σοβαρό πρόγραμμα ναυπήγησης.

Ταχύτητα 25 knots γράφουν για τις lafa. Ο οπλισμός ναι μεν είναι πολύ basic, αλλά οι Αμερικανοί θα μας ζητήσουν λεφτά για να βάλουν mk41 και μετά άντε να δούμε τι αλλά προβλήματα θα προκύψουν. Και γιατί γιατί να μη δώσουμε αλλά 5 δις για το ΠΝ;; Δηλαδή επείγουν τα Lynx ας πούμε;; Γιατί στα δημοσιεύματα κοντέψαμε ξαφνικά να αγοράσουμε 205 ΤΟΜΑ. Με 5 δις αγοράζουμε άλλες 3 κορβέτες και μας μένουν 3,5 δις για άλλες 3 φρεγάτες και έχουμε σύνολο 6 κορβέτες, 6 fdi, 4 Meko upg. Μέχρι το 2035 βρίσκουμε αλλά 4-5 δις και αλλάζουμε τις μεκο.

Και εντάξει η αλήθεια είναι πως οι δικοί μας μάλλον θεωρούν το ότι οι Αμερικανοί θα αποτρέψουν τον πόλεμο με τους τούρκους. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ακόμα δεν έχουμε harpoon και jassm. Επίσης αμυντικοί δημοσιογράφοι κρατάνε μια πισινή γι' αυτά τα όπλα και δεν τα θεωρούν δεδομένα. 

Εξάλλου τον τουρκικό στόλο εάν έχουμε exocet και harpoon θα τον βυθίσουμε πριν καν μας δημιουργήσει πρόβλημα άλλου. Το θέλουν αυτό οι Αμερικανοί;; Απ' ότι φαίνεται όχι.  Και αφού οι Αμερικάνοι ΔΕΝ μας δίνουν τα σωστά όπλα που θα κάνουν την διαφορά...εμείς γιατί δεν βάλαμε S-70 στις FDI για να βάλουμε SCALP naval ;;

Σιγά σιγά πάει το πράγμα. Μετά οι γνωστοί που θέλουν να αλλάξουν την ηγεσία του ΠΝ, θα βάλουν τους yes sir σε θέσεις κλειδιά και θα ξεκινήσει πάλι το σπρώξιμο των LCS, με την μορφή hot transfer μεταχειρισμένων για να έχουμε "πλώρες".

Κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει τα κονδύλια, αλλά να που διαφορά λόμπυ βάζουν εμπόδια στο ΠΝ και το καθυστερούν. Έλα τα ζα. Σε μια σειρά μπείτε όλοι και διαβάστε τους ΕΓκριΤους. Δεν βλέπετε πως τα λόμπυ των όπλων προσπαθούν, έπειτα από πιέσεις της αμερικανικής Γερουσίας να ξεφορτωθούν σε χρήσιμους ηλίθιους pillars-allies τα σαπάκια τους και έτσι να μην πάθει ζημιά η μαμά εταιρία.

Δεν βλέπετε που τα στέλνουν να κυνηγάνε ναρκέμπορους. Δεν βλέπετε τα προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων, που "λύθηκαν". Άραγε λύθηκαν εξασφαλίζοντας τις ίδιες προδιαγραφές; Πόσο δοκιμάστηκε αυτή η λύση; Πέρασαν 4 χρονάκια σε διάφορες αποστολές και το σιγούρεψαν ή το πήγαν με  ρέγουλο; Τα κόστη "επιδιόρθωσης" ποιος θα τα επωμιστεί σε περίπτωση που τους τα ζητήσουμε; Τα προβλήματα διασύνδεσης του ram που το άλλαξαν σε sea ram; 

Το ότι δεν έχει υπάρξει πλήρη αξιοποίηση των συρόμενων σόναρ, ούτε αυτό μας απασχολεί. Το ότι θα σου ζητήσουν επιπλέον χρήματα για να βάλουν 1 mk41 στο πίσω μέρος ούτε αυτό μας απασχολεί. Είδατε καμία lcs με mk41 vls; Το ότι εμφανίζουν ρωγμές, ενώ δεν έχουν πιάσει τα 10 έτη, ούτε αυτό.

Άμα έχει πάνω την αμερικανική σημαία, τσιμουδιά. Κανείς δεν πρέπει να λέει τίποτα. Γιατί; Γιατί είστε beggars και τα 2 δις δεν ανήκουν σε εσάς, αλλά στους οπλάδες που έχουν άμεση πρόσβαση σε γραφεία και οι ναυταίοι, εάν τύχουν και αγαπάνε το ναυτικό, τους αλλάζουμε στις κρίσεις. 

Θα βγουν και θα σας πουν, ότι ο πόλεμος είναι κοντά, ενώ έστελναν αίτημα για spike nlos στην plasan που φτιάχνει στρατιωτικών χρήσεων αυτοκίνητα. Τώρα θα βιαστούν για τον πόλεμο, για να σας δικαιολογήσουν την ανάγκη να δεχθούμε τις lcs, ενώ ήταν οι ίδιοι που έβαλαν  το πρόγραμμα κορβετών, φρεγατών, ναυπηγείων και μεταχειρισμένων προτάσεων μαζί, όλα σε ένα πακέτο και στο τέλος τα έσπασαν, γιατί δεν έβγαινε άκρη.

Εάν κάποιους τους ενδιέφερε ο πόλεμος που έρχεται τώρα τα f-16 θα είχαν harpoon, jassm, rampage και spice. 4 χρόνια δεν ήταν αρκετά υποτίθεται.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΜΙΚΡΉ ΈΝΣΤΑΣΗ/ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΆΦΕΤΕ

Και εντάξει η αλήθεια είναι πως οι δικοί μας μάλλον θεωρούν το ότι οι Αμερικανοί θα αποτρέψουν τον πόλεμο με τους τούρκους. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ακόμα δεν έχουμε harpoon και jassm. Επίσης αμυντικοί δημοσιογράφοι κρατάνε μια πισινή γι' αυτά τα όπλα και δεν τα θεωρούν δεδομένα.

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΤΩΣΕΙ Ο ΕΠΙΤΗΔΙΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ;;;;Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΟΥΣ ΤΟ 1922(ΣΜΥΡΝΗ),ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΥΣΑΙΟΥΣ ΤΟ 1945(ΕΜΦΥΛΙΟΣ)/1974(ΚΥΠΡΟΣ)/1999 (ΙΜΙΑ)

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ