ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Κάποιοι στο Κατάρ και την Μόσχα ήδη βρίζουν για κάποια άχρηστη Καϊλή, Κούλη, Καϊλα ή κάπως έτσι...δεν ακούγεται καθαρά, έχει παράσιτα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H Αίγυπτος ανακοίνωσε χθές την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου όγκου 3.500 κυβικών χιλιομέτρων στο υποθαλάσσιο κοίτασμα Ζορ επί της Αιγυπτιακής ΑΟΖ, λίγα χιλιόμετρα νότια της Κρήτης.
 
Το κοίτασμα αυτό, από μόνο του, μπορεί να καλύψει το 100% των αναγκών της Ευρώπης για φυσικό αέριο για 12 χρόνια.
 
Η Αίγυπτος, που λειτουργεί ήδη 54 εξορύξεις στην ίδια γεωλογική λεκάνη, χρειάστηκε 2,5 χρόνια από την ανακάλυψη τους στο να γίνουν παραγωγικές/εξαγωγικές. Η American Geological Society υπολογίζει ότι τα συνολικά αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο ανέρχονται σε 24.800 κυβικά χιλιόμετρα, περίπου όσα είναι τα αποθέματα του Κατάρ ή σχεδόν διπλάσια των ΗΠΑ.
 
(Κάποιοι στο Κατάρ και την Μόσχα ήδη βρίζουν για κάποια άχρηστη Καϊλή, Κούλη, Καϊλα ή κάπως έτσι...δεν ακούγεται καθαρά, έχει παράσιτα)
 
Η είδηση ΕΔΩ. Λάβε και αυτό υπόψιν. Τα γνωστά αποθέματα παντού. Επίσης στις 22/8/22 ανακοινώθηκε και αυτό, αν και πολύ μικρότερο, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ΕΔΩ.Επομένως η ΕΕ απεξαρτάται πλήρως απ το Ρωσικό φυσικό αέριο ΑΝ το θελήσει φυσικά.
 

 
Το κοίτασμα βρέθηκε στην αριστερή γραμμοσκιασμενη περιοχή επί της Αιγυπτιακής ΑΟΖ. Οι γραμμοσκιασεις παριστάνουν τις γνωστές περιοχές με φυσικό αέριο, όπως προκύπτουν από δορυφορικά δεδομένα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: