ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Αλβανία: Στους 50 οι νεκροί από τον σεισμό

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Κανονικά την Αλβανία έπρεπε να την ισοπεδώσει τελείως ο σεισμός.! Αυτό θα ήταν ευχής έργο για την Ελλάδα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ....υπονομεύουν την Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες, και με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί θα ανοίξουν μέτωπο στα βορειοδυτικά μας , σε συνεργασία με τα Σκόπια και την Τουρκία. Έπρεπε να ξεκληριστούν τελείως...ένας εχθρός λιγότερος. Μπορεί να σας ακούγομαι σκληρός, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα....είναι άτιμη ράτσα τα Αλβανά. Κακό ψόφο στους Σκιπετάρι ...αυτοί πανηγύριζαν όταν έγινε η καταστροφική φωτιά στο Μάτι και έλεγαν....«Έτσι, να σας βλέπουμε νεκρούς».!!

Στους 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια πρωινής σύσκεψης της κυβέρνησης.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίστηκαν και πως 41 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για εξειδικευμένη νοσηλεία.
Επιπλέον, ο Έντι Ράμα ανέφερε ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα στεγαστούν άμεσα σε καινούργια σπίτια ενώ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την περιφέρεια της Λέζιας, βόρεια των Τιράνων.
Εν τω μεταξύ, σήμερα ξεκίνησαν οι επιθεωρήσεις των ξένων κλιμακίων για την αξιολόγηση των κτιρίων που δέχτηκαν ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Πρώτα κλιμάκια είναι η 16μελής ομάδα της Ελλάδας, καθώς και της Ιταλίας και της Γαλλίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, μόνο στα Τίρανα έχουν πληγεί 1192 κατοικίες και 265 πολυκατοικίες ενώ σε 8 σχολεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν μαθήματα. Στο Δυρράχιο 19 μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα όπου στεγάζονται από 100 μέχρι 250 οικογένειες είναι ακατοίκητα.

Ο κ. Ράμα τόνισε ότι οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες στα νεόχτιστα χτίρια και αποδίδει τα αίτια στην παραβίαση κάθε οικοδομικής αρχής και νομοθεσίας στο όνομα της κερδοσκοπικής απληστίας.
Εντούτοις, παρά τα μεγέθη των καταστροφών ο Ράμα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν στο ακέραιο και το συντομότερο δυνατό, φέρνοντας ως παράδειγμα την στέγαση 2.500 αστέγων σε διάφορα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.
Πάντως, ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε πάνω από 10 χιλιάδες, η πλειοψηφία των οποίων εγκαταλείπει τις πληγέντες περιοχές ενώ ενώ παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της μαζικής φυγής στο εξωτερικό.
Επιπροσθέτως, αυξάνονται οι αντιδράσεις των σεισμόπληκτων για έλλειψη ενδιαφέροντος από το κράτος, για το ότι οι βοήθειες δεν φτάνουν σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη, αλλά και για το γεγονός ότι το κράτος ευθύνεται άμεσα για το μέγεθος των ζημιών, επειδή, όπως σημειώνουν οι σεισμόπληκτοι, οι αρμόδιες δομές του παράβλεψαν την εφαρμογή της νομοθεσίας δόμησης και τις συνθήκες οικοδόμησης των κτιρίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια: