ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Το Brexit ανοίγει τον δρόμο για την ήττα της Γερμανίας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Χαίρομαι διότι αυτά που λέγαμε τόσο εδώ , όσο και σαν σχολιαστές σε άλλα ιστολόγια, έρχονται τώρα άλλοι και λένε τα ίδια με εμάς, με άλλες λέξεις βεβαίως, αλλά με το ίδιο νόημα. Άρχισαν να μιλάνε σιγά σιγά για ήττα της Γερμανίας.!! Είμαστε οι πρώτοι που το είχαμε επισημάνει και το είχαμε γράψει ΕΔΩ ...με τίτλο "ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Δ' ΡΑΙΧ".
" Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γερμανοί ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ-ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 2 φορές για να ελέγξουν την Ευρώπη, με αποτέλεσμα και τις 2 φορές να έχουμε Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι και τις 2 φορές απέτυχαν.....διότι ήταν για να αποτύχουν, για αυτό και έγραψα την λέξη "χρησιμοποιήθηκαν"..... Οπωσδήποτε όλος αυτός ο οικονομικός "στραγγαλισμός" σε όλον τον Ευρωπαϊκό Νότο θα επιφέρει διασπαστικές τάσεις ( η Ιταλία ήδη ξεκίνησε να το θέλει) ...τόσο στην Ελλάδα , στην Ιταλία και στην Ισπανία, στην Γαλλία ....η Αγγλία έφυγε με το Brexit...κ.λ.π  στο τέλος όμως όταν θα φτάσει η οικονομική κρίση και στην Γερμανία , τότε αυτή η Συνομοσπονδία απλά θα πάψει να είναι Συνομοσπονδία και θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ. Φτάνοντας όπως ήταν πριν τον σιδηρούν καγκελάριο Όττο φον Μπίσμαρκ....τον ιδρυτή του Β΄ΡΑΙΧ. Έτσι το γερμανικό όνειρο για την κινεζοποίηση της Ευρώπης μέσα από ένα 4ο ΡΑΙΧ θα λάβει οικτρό τέλοςΚαι οι Γερμανοί για άλλη μια φορά μέσα σε 100 έτη θα έχουν χρησιμοποιηθεί ως κινητήριο δύναμη για την αρχαία και αέναη θυσία.".
Αυτά γράφαμε τότε τον Ιούλιο του 2018...όταν κανείς άλλος (εκτός από εμάς) δεν μιλούσε τότε για ΗΤΤΑ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.!!
Η θριαμβευτική νίκη του Μπόρις Τζόνσον σηματοδοτεί την απαρχή του ξηλώματος της βελούδινης κατοχής που έχει επιβάλει το Βερολίνο στην Ευρώπη, υποκαθιστώντας τα ερπυστριοφόρα, τη βία και το αίμα με τον έλεγχο της οικονομίας, των τραπεζών και του ευρώ. Οι Βρετανοί για άλλη μια φορά άνοιξαν το δρόμο για την ήττα της Γερμανίας, όπως έκαναν στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους. Η χωρίς υποσημειώσεις και καθυστερήσεις έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αποτελεί γεγονός. Τίποτα πλέον δεν μπορεί να την σταματήσει.
Τώρα είναι φανερό ότι η έξοδος από την "ευρωφυλακή" είναι εφικτή. Το ξήλωμα του πουλόβερ της γερμανικής Ευρώπης είναι ορατό. Μετά την Βρετανία ακολουθεί η Ιταλία, όπου η σημερινή ερμαφρόδιτη κυβέρνηση του Κόντε με τη στήριξη των συρρικνούμενων "Πεντάστερων", βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.  Ο πρωθυπουργός Κόντε και ο Ντι Μάιο των "Πεντάστερων" με δυσκολία μιλούν μεταξύ τους.
Παράλληλα, ενισχύονται παντού στην Ευρώπη οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού, που τώρα πια παίρνουν τη μορφή μετωπικής σύγκρουσης με το Βερολίνο. Το εμπόριο του φόβου και τα ψέματα των συστημικών ΜΜΕ έχουν κοντά ποδάρια. Η άνοδος της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ, αμέσως μετά τις ιστορικές εκλογές στη Βρετανία, αναδεικνύει τη γελοιότητα των ισχυρισμών ότι, η χώρα θα καταστραφεί αν οδηγηθεί σε Brexit. Αντίθετα, η καθοδική οικονομική πορεία της Γηραιάς Ηπείρου ενισχύει την πιθανότητα διάλυσης της επιλεγόμενης ΕΕ.

Η ύφεση έχει επιστρέψει ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία. Σήμερα, το συνολικό ΑΕΠ της Ευρωζώνης (σε δολάρια) είναι μικρότερο από ό,τι ήταν το 2008. Η μέση ετήσια ανάπτυξη της την τελευταία δεκαετία είναι χαμηλότερη από 1%, ενώ οι προβλέψεις για το αύριο είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Η Ευρωζώνη βρίσκεται στην ουρά της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία κατά μέσο όρο τρέχει με ρυθμούς της τάξης του 3,5%. Το ευρώ αντί για εφαλτήριο ευημερίας, κατηγορείται εύλογα ότι αποτελεί παράγοντα οικονομικής αποτυχίας.

Στο τέλος χάνουν οι Γερμανοί

Στην ίδια τη Γερμανία, η κυβέρνηση Μέρκελ συναντά ισχυρές αντιδράσεις. Η δημοτικότητα της καγκελαρίου συρρικνώνεται. Οι ελπίδες του Εμμανουέλ Μακρόν για ένα πανευρωπαϊκό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο. Ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε για άλλη μια φορά ανοιχτά την εχθρότητά του προς την ΕΕ, υποστηρίζοντας ανοιχτά την Βρετανία να προχωρήσει στο Brexit, ακόμα και χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
Η πολύ πιθανή νίκη του στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ θα αποτελέσει και την ταφόπλακα στα όνειρα του Βερολίνου, τόσο για κυριαρχία στην Ευρώπη, όσο και της ανάδειξης του σε παγκόσμιο πόλο ισχύος ισοδύναμο με τις ΗΠΑ. Για άλλη μια φορά οι Γερμανοί, ύστερα από τις πρώτες τους νίκες, φαίνεται ότι στο τέλος θα χάσουν και αυτόν τον πόλεμο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


Η άνοδος της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ, αμέσως μετά τις ιστορικές εκλογές στη Βρετανία ...
.............................................................................

Η όνοδος της στερλίνας... αμέσως....
(αι αγοραί γαρ ουδέποτε ψεύδονται διότι είναι αυταπόδεικτα μαθηματικά)
είναι ¨όλα τα λεφτά!¨
και είναι τα προφητευόμενα ¨κόλλυβα¨ στο ζωνάρι της Μέρκελ και του τουρκοσυμμάχου της Ερδογάνου πιθανώς.

Αι ιστορικαί ναυτικαί μεγάλαι δυνάμεις επιστρέφουν πανηγυρικώς εις την Μεσόγειον οσμιζόμεναι πτώματα όπως και νέα κέρδη.
(Ερδογάνη, ούτε Λιβυκός ψύλλος εις το(ν κόρφον-)προκόλπιόν σου* χω, χω!!

..........
* κόρφος (ήτοι προκόλπιον ) = παραφθορά του ¨κόλπος¨ δηλαδή ο της άνω κοιλίας σωματικός χώρος.

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Από το 1945, η Γερμανία βρίσκεται κάτω από Αμερικανική Κατοχή, μέχρι το 2099, σύμφωνα με το αποσιωποιημένο "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ"!


Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, είχε πει: "Η Γερμανία, πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια...
Δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο... τον ξέρουν αυτοί"

Και ο πρόεδρας του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, είχε πει: "Για μένα, η νέα Γερμανία, υπάρχει απλώς και μόνον για να διασφαλίζει την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και τα συμφέροντα του εβραϊκού λαού"!

Ποιοί είπαμε πως κυριαρχούν στην ανθρωπότητα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;;;

Γιατί άραγε να θέλουν να καταστρέψουν το δημιούργημά τους;;;

Κάτι χάνω στην... μετάφραση και δεν το αντιλαμβάνομαι...
Μπορεί να βοηθήσει κανείς;;;


Καλλιόπη Σουφλή

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ : Από το 1945, η Γερμανία βρίσκεται κάτω από Αμερικανική Κατοχή,

Γιατί άραγε να θέλουν να καταστρέψουν το δημιούργημά τους;;;

Όταν μιλάμε για Αμερική δεν μιλάμε για ένα ΕΝΙΑΙΟ πράγμα. Η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. είναι μια ιδιάζουσα κατάσταση που πάλλεται μεταξύ του Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ! Μιας και άλλοτε φέρεται εκ μέρους συμφερόντων των Χάζαρων τραπεζιτών, και ενίοτε εκ μέρους των συμφερόντων των Αγγλοσαξόνων, ενώ αυτά τα 2 αλληλοσυγκρούονται σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, αυτή η ιδιάζουσα και καταστρεπτική σχέση, θα διώξει και θα διαλύσει σχεδόν όλα τα συμμαχικά κράτη ως προς τις Η.Π.Α.