ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Λοιπόν με την Τουρκία πάμε σε "διερευνητικές" συζητήσεις, ώστε να καταλάβουμε εάν οι γείτονες θέλουν μόνο την Δυτ. Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη και την Κύπρο... η έχουν και περαιτέρω διεκδικήσεις μέχρι τον Θερμαϊκό, η το Μυρτώο Πέλαγος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός κόσμος και όλοι οι ελληνόψυχοι κάτοικοι της χώρας αναρωτιούνται ΓΙΑΤΙ τώρα να πάμε σε διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, την ώρα που άλλαξε η ηγεσία στις ΗΠΑ και για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 150-200 χρόνια έχει ανοίξει ένα τέτοιο γεωπολιτικό παράθυρο  ευκαιρίας και συμμαχιών ώστε να ξεμπερδεύουμε με το θέμα Τουρκία μια και καλή. Είναι "παράνοια" λένε πολλοί....είναι σαν να έχουμε χάσει τον πόλεμο και να να είμαστε υποχρεωμένοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την καρεκλά του ηττημένου.!! Ενώ στην πραγματικότητα...δεν χάσαμε κανέναν πόλεμο , αλλά είμαστε και ικανοί να τον κερδίσουμε αν χρειαστεί. Λοιπόν για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους...να πούμε γιατί γίνονται αυτές οι "διερευνητικές" που στην ουσία δεν είναι άτυπες συνομιλίες , αλλά κανονικές συνομιλίες.

 Διότι φυσικά σε όλες τις συνομιλίες τηρούνται πρακτικά και από τις 2 πλευρές, ασχέτως του ότι δεν επικυρώνονται. Και φυσικά, εγχειρίζονται χάρτες και νον πέϊπερς. Επίσης, οι μεσολαβητές οι οποίοι είναι και αυτοί άτυποι, συμμετέχουν, τηρούν δικά τους πρακτικά, λαμβάνουν αντίγραφα εγγράφων και χαρτών και υποβάλλουν προτάσεις. Τίποτα δεν είναι πραγματικά άτυπο και κάθε υποχώρηση σε κάποιον γύρο μεταφέρεται στους επόμενους. Λοιπόν με την Τουρκία πάμε σε "διερευνητικές" συζητήσεις, ώστε να καταλάβουμε εάν οι γείτονες θέλουν μόνο την Δυτ. Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη και την Κύπρο... η έχουν και περαιτέρω διεκδικήσεις μέχρι τον Θερμαϊκό, η το Μυρτώο Πέλαγος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συζητήσεις ξεκινούν 25 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά την ορκωμοσία Προέδρου των Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: