ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Τα συμφέροντα μας "συγχρονισμένα" πλέον με της Τουρκίας (Δήλωση Κ. Μητσοτάκη στην φετινή ΔΕΘ) !!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τα συμφέροντα μας "συγχρονισμένα" πλέον με της Τουρκίας (Δήλωση Κ. Μητσοτάκη στην φετινή ΔΕΘ).!!!

Δεν μου προξένησε καμία έκπληξη η παλιότερη χαλαρή αντίδραση της "Ελληνικής" Κυβέρνησης μετά και την κραυγαλέα υπέρ των Τουρκικών σχεδιασμών απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ του Μαρτίου, ακόμη υπό την σκιά της σκιώδους συνεταίρου του Ερντογαν, της Μερκελ. Απόφαση που είναι, απ ότι φαίνεται, περιπεπλεγμένη με πολύ ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα του γγ του ΝΑΤΟ, πρώην στελεχών της Γερμανικής κυβέρνησης που μετέχουν σε Ρωσικές εταιρίες φυσικού αερίου, του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και του ίδιου του Ερντογάν σε μια επιχείρηση που έχει να κάνει με την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου και πετρελαίου Μπακου-Τσεϊχαν, via Γεωργία. 
 
Του Ερντογάν ιδιαίτερα λόγω της εμπλοκής των γαμπρών του στην ιδιοκτησία του λιμανιού του Τσεϊχάν, απ όπου σήμερα φορτώνεται το αέριο σε μορφή LNG προς ΕΕ. Το σχέδιο ήταν εκεί να καταλήξει, υπό τουρκικό έλεγχο, και το μεγαλύτερο μέρος των υδρογονανθράκων του Ιράκ αλλά και το αέριο από το Κατάρ, μέσω ενός αγωγού έμπνευσης της Χιλαρυ Κλίντον, που ακυρώθηκε έναντι ενός άλλου από τα ΗΑΕ που καταλήγει στις ακτές του Ισραήλ. Δεν μου προκάλεσε έκπληξη ούτε η στάση της "Ελληνικής" Κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα, που ξεκίνησε με την υπογραφή, χωρίς σοβαρή αντίδραση, του Τουρκολυβικού συμφώνου, ούτε οι "λεπτομέρειες" γεμάτες με διαβόλους των συμφώνων για την ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο. 
 
Έχει, βλέπεις, κυριαρχήσει εδώ η πολιτική "δώσε τα όλα" του Σημίτη και του νεοφιλελε think tank ΕΛΙΑΜΕΠ, απ' όπου και ο συντονισμός της από την από εδώ πλευράς του Αιγαίου στο σχέδιο." συνεκμετάλλευση" που πολύ μεθοδικά εκτελείται:
Οι υδρογονάνθρακες υποθήκη στους δανειστές έναντι και των νέων χρεών, που πλέον ζαλίζουν, και συνεκμετάλλευση τους με εμπλοκή και Τουρκικών εταιριών, όπως πχ του Κοτς. Ξέρετε, αυτού του ευγενικού κυριούλη ιδιοκτήτη της Turk Petrolium που συναντιέται συχνά πυκνά με τον πουθουΚουλη ή συμβουλάτορες του και "συγχρονίζονται". 
 
Αυτό που μου είναι αδιανόητο είναι, αυτοί οι άνθρωποι, πολιτικοί, διπλωμάτες, στοές και όποιος άλλος διάβολος μετέχει σε αυτή την εκτέλεση αυτού του σχεδίου, να αγνοούν το πόσο αυτές οι πολιτικές είναι συγχρονισμένες με τα επιχειρηματικά σχέδια πίσω από τις πολιτικές του Ερντογάν. Αδιάφορο πλέον αν αυτά που βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με ελληνικού ενδιαφέροντος αποφασισμένα σχέδια, όπως ο αγωγός EastMed, που ουσιαστικά ακυρώνει ή έστω υποβαθμίζει την στρατηγική σημασία του λιμανιού Τσεϊχάν και του αγωγού που καταλήγει εκεί, και που είναι και η βασική αιτία και της πρόσφατης σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. 
 
Και βάλθηκαν τώρα, έχοντας διασφαλίσει τις εδώ συναινέσεις και οι Αμερικανοί να τσεκάρουν πόσο πολύ βαθιά φτάνουν οι συνεννοήσεις πίσω από τις πλάτες τους όσο αυτές είναι απασχολημένες με το γεωπολιτικό μπρα ντε φερ με την Κίνα (σχετική δήλωση του εδώ Πρέσβη προχθές ...Πρώτη ηχηρή αποτυχία του πουθουΚούλη και των συν αυτών).
 
Μέχρι που πριν δυο μήνες περίπου και αυτό το ενεργειακό Γερμανικής κοπής σχέδιο, τέθηκε και άλλη βάση! 
 
Από την μια ανακοινώθηκε πριν ένα μήνα από το Ιράκ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο η αναβίωση ενός παλιότερου σχεδίου δημιουργίας δύο αγωγών, ενός πετρελαίου και ενός φυσικού αέριου από την Βασόρα του Ιράκ μέχρι την Άκαμπα της Ιορδανίας και από εκεί στο δίκτυο αγωγών της Αιγύπτου. Που έτσι εδραιώνει την θέση της ως του σημαντικότερου εξαγωγικού κόμβου ενέργειας της Μεσογείου προς την Ευρώπη και την Ανατολική Αφρική. Αλλά έτσι ακυρώνονται έτσι και οι εκβιασμοί του Ερντογάν για την νέα Οθωμανία, καθιστώντας πάλι ως δευτεροτριτεύουσας σημασίας το λιμάνι του Τσεϊχάν.
 
Η δεύτερη εξέλιξη δρομολογήθηκε με την υποχώρηση Μπάιντεν ως προς την απαγόρευση λειτουργίας του αγωγού NordStream2, που παρακάμπτει όλες τις Ανατολικές χώρες και συνδέει ενεργειακά απ' ευθείας την Ρωσία με την Γερμανική παραγωγική μηχανή.
Αυτό κατ' αρχάς αφαιρεί το κίνητρο στην Μέρκελ να εκβιάζει για τον EastMed μέσω του Ερντογάν για να πετύχει την λειτουργία του ζωτικής για την Γερμανία σημασίας NordStream2. Υπαναχώρηση προφανώς που πρέπει να συνοδεύεται έναντι κάποιου άλλου σοβαρού ανταλλάγματος από τον Πουτιν και την Γερμανία. Πρόσχωμεν για να το δούμε...
 
Αυτές οι εξελίξεις, που όπως φαίνεται μαζί και με πολλές άλλες δεν επηρεάζονται ΚΑΘΟΛΟΥ από τις εξαγγελίες περί Πράσινης Ανάπτυξης και είναι το πρώτο αποτέλεσμα της επιστροφής των ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο. Ξεκαθαρίζει κάπως και το ενεργειακό τοπίο ορίζοντας και τα νέα σύνορα των δύο κυρίων πόλων της νέας παγκοσμιοποίησης. 
 
Το Ιράν προσδέθηκε ήδη στην ζώνη της Κίνας, το Ιράκ, αποφεύγοντας τα προβληματικά θαλασσινά περάσματα του Ορμούζ, έστρεψε τα δικά του ενεργειακά αποθέματα προς την Δύση. Κάπου εκεί στον Τίγρη και τον Ευφράτη τα σύνορα των δύο εμπορικών ζωνών. Σε μια γραμμή που φτάνει και στην γειτονιά μας, εδώ στο Αιγαίο.
 
Όσο για την Τουρκία, τώρα. Όλο το σύστημα της σε μεγάλη νευρικότητα , εν αναμονή και της επικείμενης αναγνώρισης Κουρδικού κράτους στα Ανατολικά της (φαίνεται ότι εκεί θα μαζευτούν οι Αφγανοί πρόσφυγες εκτός από το Πακιστάν) για την διασφάλιση των νέων ενεργειακών σχεδιασμών του θείου Σαμ, που την εγκλωβίζουν εξωθώντας την εκτός και της Συρίας αλλά και δημιουργώντας νέα ερωτήματα-παγίδες πόσο πολύ θέλει να εμπλακεί στις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται μετά την Αμερικανική αποχώρηση στο Αφγανιστάν.
 
Δύσκολα η Τουρκία υπό τον Ερντογάν θα περιορίσει τις νεοΟθωμανικές βλέψεις της προς την Κεντρική Ασία και την Αφρική. Και ως εκ τούτου, θα πρέπει ήδη να μετράει μέρες και ώρες στην εξουσία, πριν την επικείμενη (με κάποιον τρόπο) ηχηρή πτώση του. Οσο για τις πολιτικές που σήμερα εκτελούνται από το Ελληνικό ΥπΕξ. ή από το Μαξίμου, ασυγχρόνιστα:
 
Αυτές δείχνουν να περιορίζονται μόνο στην εξυπηρέτησης κάποιων άλλων συμφερόντων Όσων διαθέτουν πλοία μεταφοράς LNG, κυρίως, μια χούφτα "Ελληναράδες" εφοπλιστές, που φαίνεται ότι έχουν επενδύσει και με πολιτικές χορηγίες στους εκτελεστές ενός σχεδίου καθυστέρησης της ουσιαστικής δικής μας αναβάθμισης στο ενεργειακό πλέγμα που διαμορφώνεται, αφού αυτό δεν θα βοηθούσε τις επενδύσεις τους!
 
Την ίδια ώρα που από το Μαξίμου έχουν άλλη, πιο καταστροφική πολιτική. Καταδικάζουν αυτόν τον τόπο σε διαρκή οικονομική υπανάπτυξη και, πολύ πιθανόν, και σε απώλειες κυριαρχίας βάσει των μυστικών συμφωνιών με την Μερκελ και τον Ερντογαν πριν 12 μήνες στο Βερολίνο, βάσει τον οποίων κινήθηκε και ο Ερντογαν στην Αμμοχωστο, και που περιλαμβάνει και τις Ελληνικές υποχωρήσεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό μόνο εντός των αγγλικών προτάσεων!  Σχέδιο που υποβλήθηκε από τους "δανειστές" μας, που τώρα αναμένουν στην γωνία και την Τουρκία για την μεταξύ τους συνεκμετάλλευση ελληνικών υδρογονανθράκων, κυρίως φυσικό αέριο από τα νότια της Κρήτης.
 
Παλιότερα, οι πρόγονοι των "Ελληναραδων" εφοπλιστών, στήριζαν την χούντα που εκτελούσε ένα αντίστοιχο σχέδιο εντός των τότε ανακατατάξεων στον Αραβικό κόσμο μετά την πρώτη πετρελαϊκή κρίση, πάλι για τα δικά τους συμφέροντα. Και εκτελώντας το χάθηκε το 40% της Κύπρου.
Πάνω κάτω το ίδιο κάνουν και τώρα! Χρηματοδοτώντας περίπου φανερά και την δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων της σχολής Τράμπ, με πυρήνα αντιεμβολιαστές και ακραίους πρώην Μακεδονομάχους, σαν χρυσή εφεδρεία στο σύστημα Κούλη, που στήριζαν κατ' αποκλειστικότητα μέχρι τώρα!
 
Ως εκ τούτου, διαφαίνεται ότι ο "συγχρονισμός" συμφερόντων που ανακοίνωσε προχθές ο Μητσοτάκης δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά συγχρονισμός της πτώσης του ΜΑΖΙ με τον Ερντογαν. Πότε;; Αμέσως μετά τις Γερμανικές εκλογές. Οσονούπω, γαλοπούλα δεν θα προλάβει να φάει στο Μαξίμου μέχρι τα Χριστούγεννα. Ίσως ούτε στο Thanks Giving Day.
Τούτων λεχθεντων , οφείλω να ρωτήσω το "τι δεν καταλαβαίνεις;;". Την εποχή του ίντερνετ, η άγνοια πληροφόρησης δεν αποτελεί πλέον άλλοθι.
 
 
Σχετικό με τις καραμπόλες στο αμερικάνικο μπιλιάρδο που παίζεται τώρα στην γειτονιά μας και αυτό .
 

Σας το είχα γράψει παλαιότερα...αυτός που θα κυβερνά το 2021-2022 θα γραφτεί με ΜΑΥΡΑ γράμματα στην ιστορία της Ελλάδος. Είναι η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Μακράν ο ποιο  άχρηστος , και ανίκανος, πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ απ το ελληνικό κοινοβούλιο...... Πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή που κυβέρνηση έχει καταστρέψει την χώρα, την οικονομία , και την κοινωνία σε τέτοια έκταση! (σε 2 χρόνια).

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Το ευθυγραμμίζεσθαι εστί ραγιαδιστί νεοοθωμανίζεσθαι.