ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Οι πολύ ωραίες γυναίκες δεν είναι απαραίτητα και ηλίθιες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

MΙκρός όταν ήμουν μου άρεσε να βλέπω παλιές αμερικάνικες ταινίες. 

Για τη ιστορία:

 Πριν 107 χρόνια γεννήθηκε η Hedy Lamarr, μια από τις πιο ταλαντούχες και πανέμορφες ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Hollywood και εφευρέτης της τεχνολογίας που βασίστηκε αργότερα το WiFi και το Bluetooth. Δυστυχώς ή ευτυχώς η Hedy ήταν μια πανέμορφη γυναίκα και το νούμερο ένα sex symbol της εποχής, κάτι που το στενό πατριαρχικό και φαλλοκρατικό μυαλό της κοινωνίας δεν μπορούσε να δει, ούτε να δεχτεί την τεράστια ευφυϊα της.
 
Στην αρχή του Β´ Παγκοσμίου πολέμου η Hedy μαζί με τον μουσικοσυνθέτη George Antheil βασισμένοι στον τρόπο που αλλάζεις νότες και συγχρονίζεις δυο ηλεκτρονικά αυτόματα πιάνο, σχεδίασαν ένα σύστημα ραδιοκατεύθυνσης (radio guidance system) για τις τορπίλες των συμμαχικών πλοίων. Η Lamarr ανέπτυξε την τεχνολογία με τη χρήση frequency-hopping spread spectrum για να αντιμετωπίσουν τις παρεμβολές από τα γερμανικά U-Boats.
 
Το αμερικανικό ναυτικό δεν έκανε χρήση αυτής της τεχνολογίας μέχρι τη δεκαετία του 60. Η τεχνολογία VSS (various spread-spectrum) είναι η βάση της λειτουργίας του Bluetooth και των Legacy εκδόσεων του WiFi. Μόλις το 2014 το όνομά της συμπεριλήφθηκε στο National Inventors Hall of Fame.
 
Αυτό για όλους όσους εσφαλμένα πιστεύουν στα τοξικά πατριαρχικά πρότυπα πως οι πολύ ωραίες γυναίκες είναι απαραίτητα και ηλίθιες. Την φαντάζομαι να συζητάει με τον Κλαρκ Γκέιμπλ και αυτός να μην καταλαβαίνει γρι από ότι του λέει.
 


 Την Καλημέρα μου σε όλους.

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...


- Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο.
- Κάντε και τα δυο. Παντρευτείτε.

(Ανώνυμο γκράφιτι.)

* * *

Και οι δυο μου γάμοι απέτυχαν. Η πρώτη μου γυναίκα έφυγε, η δεύτερη έμεινε.

(Gustav Mahler. Αυστριακός συνθέτης. 1860-1911)