ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Στο διάλειμμα λειτουργεί ταΐστρα για την εξυπηρέτηση σας. ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η φώτο είναι από το Εθνικό θέατρο. Όταν σε τρολάρει η ίδια η πραγματικότητα.
Με scanner για να δουν Όργουελ…«Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα». Στο διάλειμμα λειτουργεί ταΐστρα για την εξυπηρέτηση σας. Πραγματικά δεν ξέρω αν οι συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου τρόλαραν ανεβάζοντας αυτή την παράσταση σε αυτή την χρονική στιγμή.

Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία. 
 
Ο Τζωρτζ Όργουελ στο πιο γνωστό, ίσως, έργο του, τη Φάρμα των ζώων, που εκδόθηκε στα 1945, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου, μας καταθέτει μια αλληγορία για τις συνέπειες μιας ελλιπούς πολιτικής επανάστασης και διερευνά πώς το όραμα για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης εκτροχιάζεται και μετατρέπεται σε ένα εφιαλτικό απολυταρχικό καθεστώς που βλέπει παντού εχθρούς.
 
Τα δίποδα ΖΩΑ  που κατοικούν στην χώρα των Ελλήνων θα  είναι αναγκασμένα  να αντιμετωπίσουν αυτό τον Αρμαγεδώνα..που έρχεται. Δυστυχώς για αυτά και ευτυχώς για τους Έλληνες οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα την βγάλουν καθαρή. Διότι είναι πειραματόζωα σε πάσης φύσεως πειράματα που βρίσκονται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης φύσεως και υπάρξεως. Αυτή την στιγμή ολόκληρη η νεότερη Ελλάς... αποτελεί (πλην του φυσικού φρενοκομείου) ένα τεράστιο Νταχάου... που αρκετοί αποζητούν να διαφύγουν!
 

3 σχόλια:

Μμ. είπε...



Μα τα πιο νόστιμα και περιζήτητα δίποδα ζώα της Φάρμας, Λύκαστρε ευγενές,
αποτελούν ανέκαθεν οι αποτυχημένοι-εκφυλισμένοι Έλληνες ή Ρωμηοί
(θρησκόπληκτοι, ξενομανείς, νεοπρωτευουσιάνοι, νεόπλουτοι και θολοκουλτουριάρηδες).

kakos04 είπε...

Χαχα δεν υπάρχει λέμε , αυτοί ξεφεύγουν της πραγματικότητας .... Οι περισσότεροι φαντάζομαι πήγαν γιατί είναι της μόδας (τι κατάλαβαν δεν ξέρω και αν είχαν διαβάσει το βιβλίο ) , αυτό που σίγουρα δεν κατάλαβαν είναι το γελοίο του πράγματος και ήταν περήφανοι που τους σκάναραν σαν καλά προϊόντα . Και σίγουρα πήγαν γιατί είναι ελεύθεροι εμβολιασμένοι to be continued .......εδώ γελάμε . Το έχουμε ξαναπεί ότι τα 3/4 είναι στον αυτόματο , και δεν θέλουν διακοπή της ρουτίνας ή να σκεφθούν . Καλό βράδυ σε όλους γιατί έχει και αύριο ελιές .......

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλό βράδυ Νικόλα...και καλό μάζεμα ελιές αύριο. Τα 3/4 είναι για τα μπάζα.!! Στο τέλος θα μείνουμε λίγοι και καλοί..σου το εγγυώμαι.