ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Το πρόβλημα είναι ότι πλασάρονται ως αντάλλαγμα και μάλιστα δίκαιο για την παραχώρηση σχεδόν όλης της χώρας σε βάσεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάζω για τα τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας Μ117 που έρχονται για τον Ε.Σ. Είναι χρήσιμα οχήματα, που μπορούν να καλύψουν πλήθος αναγκών του Ε.Σ. Μέχρι εκεί όμως, δεν είναι οχήματα άμμεσης επαφής με τον αντίπαλο, άλλα επικουρικής υποστήριξης. Το πρόβλημα με τα M1117 δεν είναι το plus κόστος. Ούτε η αξία τους στο πεδίο.Ούτε ο αριθμός τους.Το πρόβλημα είναι ότι πλασάρονται ως αντάλλαγμα και μάλιστα δίκαιο για την παραχώρηση σχεδόν όλης της χώρας σε βάσεις.Τέτοιο αντάλλαγμα δεν υπάρχει. Και να υπήρχε δεν θα ήταν τα M1117.

Μακάρι να ταν έστω τζάμπα. Η πλειοψηφία των παραχωρηθέντων είναι είτε αποψιλωμένα, είτε παρωχημένα τελείως, είτε θέλουν δουλίτσα. Και όλα αυτά με αποκλειστική ανάθεση στον θείο και μόνο και σε τιμές που πλησιάζουν καινούργια. Ακόμα και ως αποπληρωμή τελικά είναι κακό deal.

Όταν έλεγα ότι θα έρθουν γυμνά από όπλα κάποιοι με έλεγαν άσχετο και εμπαθή. Θετική η άφιξη τους, θα συνεισφέρουν αλλά δεν είναι ούτε τζάμπα, ούτε οπλισμένα. Το να πανηγυρίζουν που λειτουργούν οι μηχανές το βρίσκω υπερβολικό. Έχουν καταντήσει τον ΕΣ  μια πελώρια μάντρα με σαβούρες από τα αποθέματα της Αμερικής. Αυτό πάει να πει να σέβεσαι τον σύμμαχο σου;;

Τώρα το αν ο ΕΣ κάνει την ανάγκη φιλοτιμία ,είναι μια άλλη υπόθεση.Είναι προφανές ότι θα πολεμήσουμε με ότι έχουμε, ακόμα και με Γουιλις του ΒΠΠ, αν χρειαστεί.

3 σχόλια:

Μμ. είπε...



Μιλάς σε πολιτικά αποικιογυφτοκούμπαρα της κάθε θείας Μέρκελ, θείου Σαμ και Σταλινοπατερούλη, βρε Λ., ως εάν απευθύνεσο εις Έλληνας ευπατρίδας.
Θέλεις και ξεχνάς φαίνεται ότι Ελλάς εις μεταπολιτευικόν κώμα. Τεχνητάς εθνικάς αναπνοάς της κάνομε έκτοτε μήπως ανανήψη. Ίσως επειδή η ελπίς προσφέρεται δωρεάν και το θαύμα κατοικεί εκτός πραγματικότητος. Αλλά μπάα.

Ανώνυμος είπε...

Όπως είναι προφανής και ο νόμος του κάρμα: "Κλύσμα έριξες, κλύσμα θα φάς!" :)

Κάτσε να βρεθούν στα ζόρια οι "σύμμαχοι" και ν' αρχίσουν τις φανφάρες περί "ηρωϊκών Ελλήνων"... Μόνοι τους θα τα λένε, μόνοι τους θα τ' ακούνε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Όπως είναι προφανής και ο νόμος του κάρμα: "Κλύσμα έριξες, κλύσμα θα φάς!" :) "

χα χα χα χα ακριβώς έτσι. Θα το φάνε το κλυσματάκι τους για να βάλουν μυαλό.