ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μερος Β΄(2 )

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μερος Β΄(2 ) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1)  Εβάδισα πάνω σε αρχετυπικούς νόμους των ελληνοπατόρων. Επί τα ίχνη και τα δόγματα ενός ανωτέρου ηλίου μιας ανωτέρας πραγματικότητος. Στο τραγικό επέκεινα μιας Προμηθεϊκής αθωότητος.

2)  Όσοι την αδελφοφυλή τους αγαπάνε, και για πατρίδα ελεύθερη από κοτσαμπάσηδες πολιτικούς μιλάνε, σ’ αυτήν χώρα την μεγάλη, την μικρή, τρώνε πεντάπικρο ψωμί, συκοφαντία, τρομοκρατία, διαβολή και προδοσία εβραιοκομουνιστική όπως και χριστιανική .

3) Τους χλευάζουν τα εξουσιοχαλκεία, τους βασανίζουν οι ληστοδημαγωγοί και τους εκτελούν οι δικαστικοί. Επειδή η αλλαγή έχει σκοτώσει διακριτικά, δημοκρατικά την ουσία.

4) Η απεργομάνα αριστερά, οι εργολάβοι των εργατικών δικαιωμάτων ξεπούλησαν από καιρό όσο όσο τα εθνολαϊκά στην πολυεθνική αγορά. Οι συνδικαλισταράδες της πήραν προαγωγή, έγιναν πλέον αφεντικά πολιτικά. Έτσι οι αριστεροί ανέκαθεν προδοτικοί αγώνες δεδικαίωνται.

4) Επειδή ο καβγάς ήτο δια το πάπλωμα. Του αγαράσαι τζάπα οι ξένοι τας ελληνικάς απεργοχρεωκοπημένας επιχειρήσεις. Λέγεται και εσκεμμένη αποβιομηχανοποίησι της χώρας. Κι ωστόσο τους ακολουθούν και τους ψηφίζουν πιστά, θρησκευτικά.

6) Τότε τί  διακόσια χρόνια απ’ το 1821 εορτάζετε, βρε ραγιαδόσκυλα κνώδαλα κι εσείς ξεφτιλισμένοι κουνιστοί κοτσαμπασοπολιτικάντηδες; Εξακόσια χρόνια χωρίς ελληνική αυτοκρατορία λέγετε καλύτερα. Και άλλα χίλια επτακόσια τόσα ορφανεμένοι από τους προγονικούς μας αυτοκρατορικούς θεούς.

7) Με ξένη χριστιανική σημαία ευκαιρίας, σημαία πλαστική εθνική, αρμενίζομε, από καιρό τώρα, σ’ επικίνδυνα πελάγη. Μ’ εβραϊκά θρησκευτικά αποβράσματα φυτοζωούμε. Η θρησκεία ήταν πάντα μια εθνική ή εθνοδιαλυτική στρατηγική για τους μεγάλους παίκτας της ιστορίας.

8) Άστοργοι, άφιλοι, αρνησιπάτριδες. Δια μεν τους μακράν και επήλυδας διαστροφικώς ευαίσθητοι,  τους δε εγγύς οικείους κι ομαίμους αναίσθητοι.

9) Κι εσείς φτωχούληδες του θεού, χριστιανικό απολειφάδι του Αιτωλού Τυδέως και  Καππαδόκα; Αν δεν ήταν τα των μυστικών υπηρεσιών και υποχθονίων μυστικών ιερατείων γεωπολιτικά συμφέροντα, ούτε η μανούλα στο χωριό δεν θα σας ήξερε.


10) Μαζικοί βαλκανικοί εξισλαμισμοί και αι συναφείς φοροαπαλλαγαί βούλιαζαν τότε την οθωμανική οικονομία. Αν όλοι γίνουν ισλάμ τότε ποιους θα πηδάμε και θα φορολογάμε; Αφεντικά και δούλοι, ισότητα ούλοι; Οπότε επειγόντως ένας χριστιανός παπάς μας σώζει.¨ Ήταν πολλά τα λεφτά. Και συνεταιρικά.

 11) Ό,τι μοιράζεται εις όλους δωρεάν και στανικώς όπως θρησκεία και νυν παγκοσμιοποιημένη δημοκρατ-ορ-ία πάντα εγείρει εις τους σώφρονας σοβαράς υποψίας ως προς την αξία του. Κανείς Εβραίος δεν γεννήκε να πετά λεφτά στον δρόμο.

12) Μιλούν αδιάντροπα για δημοκρατία οι αλιτήριοι, με μια δικαστική εξουσία διωρισμένο όπως δημόσιο υπάλληλο στα μέτρα της εναλασσομένης πρωθυπουργικής απολυταρχίας. Ποιος δικαστής, βρε, διανοηθήσεται ποτέ καταδικάσαι τον ασύδοτο παρανομούντα πολιτικό εργοδότη του, τον δημοκρατικό του τύραννο;

13) Είναι η πολιτική σπίλωσις και ποινικοποίησις του πατριωτικού. Η ηρωοποίησις του ανθελληνικού. Ο επιδοτούμενος λαθροεποικισμός τη αγαστή συνεργασία των ξένων επιβούλων δυνάμεων. Και τέλος η αποικιακή καταλήσευσις του εθνικού, ενεργειακού και ορυκτού,  πλούτου.

14) Η μεταπολιτευτική μαφία απειλεί ευθέως και τρομοκρατικώς  αντικαταστήσαι τους Έλληνας δια των λαθροειβολέων. Αυτό, δημοκρατικά αποχαυνωμένε. μπουνταλά Ρωμηέ, επιθυμείς; Γιατί αυτό πας κάθε φορά και ψηφίζεις; Τότε δεν είσαι άξιος ελευθέρου κράτους. Μια ζωή Βυζαντινοθωμανόδουλος. Διεθνοξενόδουλος.

15) Αλλά ποιος θα σου τα ειπή αυτά; Η νεοταξική κομμουνοπαραπαιδεία, τα γλειφοτηλεχαλκεία ή τα προσευχομάγαζα που ζούνε, απολιτίκ και θησαυριστίκ, στον δικό τους κόσμο;

16) Κι αυτή πάλι η ελληνική Μυθολογία; Αυτή η υψηλή αστρονομική και αστροφυσική επιστημονική Γνώσις, η δια μεγαλοφυών αλληγοριών κρυπτογραφημένη και εκλαϊκευμένη, προς επιστημονικήν έως και θρησκευτικήν χρήσιν και πνευματικήν τέρψιν παντός ενδιφερομένου; Θ’ αναγνωρισθή ποτέ ως της ανθρωπότητος κορυφαία πνευματική κατάκτησις;

 

17)  Ο ελεύθερος και ο σοφός έχει οδηγό θεό του το αξιοθαύμαστο. Ο δούλος και δεισιδαίμων τον κάθε θρησκευτικό θαυματοποιό μάγο. Κι έπειτα άλλο υιός κι άλλο δούλος θεού. Το μεν γαρ σοφία και νόμος, το δε ζυγός και έλεγχος. Φιλάνθρωπος θεός ο μεν, μισέλλην και μισάνθρωπος ο δε.    

18) Να κοιτάς πάντα ψηλά και ελεύθερα. Για να σε χαίρονται και σε τρέφουν υιϊκά οι αγνοί ουρανοί. Τότε ο χαλασμός του κόσμου δεν θα σ’ εγγίζει. Έχει το πνεύμα σου  τότε που την κεφαλήν κλίναι. Είσαι στην φωτεινή πλευρά.  

19) Η ψυχή μιμείται την στάσι του σώματος. Αι κινήσεις, δουλικά και μηχανικά επαναλαμβανόμεναι της θρησκευτικής τυπολατρίας δεν αφήνουν χώρο γεννηθήναι το καινούριο και το πρωτογενές πνευματικό. Υποκύψεις, προσκυνήματα, προκυλίσεις, ασπασμοί, χειροφιλήματα έλκουν τας αρνητικάς σκοτεινάς δυνάμεις ψυχικής κατοχής.

20) Το απολλώνειο σκάφος μου επιγράφεται ¨ΝΟΗΜΑ.¨  Και τί νόημα έχει; με ρωτούν οι διερχόμενοι περίεργοι γελώντας. Μετά σιωπούν προβληματισμένοι.  Η σωτήρια παγίδα, ο πνευματικός καταλύτης του εσωτερικού διαλόγου μόλις άρχισε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: