ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Εκτός εάν...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εκτός εάν...
 
Η ορατή εδώ και 5 χρόνια (!) τρέχουσα ενεργειακή και οικονομική κρίση της ατμομηχανής της ΕΕ, έγινε ακόμα χειρότερη λόγω του συνδυασμένου "παιγνίου"* των δύο πρώην μεγάλων δυνάμεων του προηγούμενου Ψυχρού Πολέμου, που (κατά την ορολογία του παιχνιδιού πρέφα) "την έχουν βάλει στην μέση και της παίρνουν όλα τα καπίκια".
 
Η αδυναμία των ηγεσιών της Ένωσης και των κρατών μελών της και να προβλέψουν τα μελλούμενα και να διαχειριστούν τα αναπόφευκτα, γεννάει μια κρίση με όλα τα χαρακτηριστικά της περιόδου που προηγούμενης του 2008. Οι "συνταγές" της ΕκΤ και η διολίσθηση του ευρώ ως προς το δολάριο και το ρούβλι (!), επιτείνουν την κατάρρευση μεγάλων επιχειρήσεων της Δυτικής Ευρώπης και της Βρετανίας ή και ολόκληρων κλάδων της οικονομίας (κινδυνεύουν άμεσα η χημική βιομηχανία, η μεταλλουργία και ο κατασκευαστικός κλάδος) που δεν θα μπορέσουν να διασωθούν με τις γνωστές συνταγές του προηγούμενου αιώνα, αδιάφορο αν αυτές είναι νεοφιλελέ ή κεϋνσϊανής.προέλευσης.
 
Ο λόγος απλός: απειλούνται έτσι και οι εκδότες δανείων και χρήματος, ο τραπεζικός κλάδος, και το ίδιο το κοινό νόμισμα μας που έχουν παράγει με εξαφάνιση!
 
Έτσι, το "εκτός αν" έχει νόημα αν δεν θέλουμε να δούμε την Ευρώπη (και κατ' επέκταση και όλο τον πλανήτη) να σέρνεται πάλι πίσω από καταρρεύσεις ντόμινο σε συνθήκες χειρότερες και από τις κοινωνικές κρίσεις της δεκαετίας του 30, αλλά και στην επανεμφάνιση των φαντασμάτων του ναζισμού και του φασισμού για να μας σύρουν πάλι στο μόνο που ξέρουν: Τους ακραίους εθνικισμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις υπερίσχυσης του "δυνατότερου' για να επιβιώσει.
 
Άρα πρέπει να δράσουμε αλλιώς. Με λύσεις προωθητικές και έξω από το "κουτί" των έτοιμων συνταγών, που πλέον δεν δουλεύουν!.
 
Μέχρι τότε, θα λέω τις όποιες ταπεινές απόψεις συνθέτει η τέχνη μου και από αυτό το ιστολόγιο. Εκτός από τις προβλέψεις, όπως η πιο κάτω,που είναι το αποτέλεσμα χρήσης του κοινού νου...
 
Ζητώ πάλι συγνώμη για την διακοπή της ροής σας επί όσων κοιτάζει η Γιαδικιαρογλου, βλέποντας πάντα τα αποτελέσματα και σπάνια τις αιτίες.
 
Με την καλημέρα μου.
 
Η Ρωσία έβγαλε πολύ περισσότερα από την ΜΗ λειτουργία του Northstream II από το αν αυτός λειτουργούσε για τα επόμενα 20 χρόνια!
Τώρα οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο για το LNG τους, μετά την διακοπή λειτουργίας και του Northstream I (ας πούμε ότι τον σαμποτάρισαν τίποτα Νεφελίμ, για να μην συνομωσιολογούμε)...Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...
 
Αν δεν ξέρεις την πρέφα και το τρέχον γεωπολιτικό παίγνιο όπως αναλύθηκε πέρσι τον Δεκέμβρη, ρίξε ΕΔΩ μια ματιά για να δεις πως παίζεται  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: