ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος Β΄(11 )

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος Β΄(11 ) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1)  Δεν υπάρχει τελειότης ει μη μέσω της αρμονίας. Το ίδιο και πληρότης εκτός μέτρου.    Άλλοι εξελίσσονται προς τα άνω και άλλοι προς τα κάτω. Πολλούς ωφέλησε όμως η γηραιά σοφία του χρόνου.

2) Κάνει και η υπομονή όπως  και ο νους τα δικά της θαύματα,  εάν της αφιερώσης φυσικά τον απαραίτητο χρόνο που άλλωστε δικαιούται. Νικά και τους μισούς κακοδαίμονες αυτή.  (Η αρμονία μόνο τους νικά όλους.)

3)  Χωρίς την ελληνίδα γλώσσα οδηγό της και την ελληνοκεντρική επαναδόμησί του, ο σύγχρονος πολιτισμός αδύνατον ορθοποδίσαι και ανθρωπιστικώς ισορροπίσαι  περαιτέρω, του τεχνολογικού άλματος και χάσματός του τερατωδώς εκτιναχθέντος.  

5) Ώστε ή Έλλην, άνθρωπος κανονικός, ή  ψευδάνθρωπος (υπεράνθρωπος, βιορρομπότ, μετάνθρωπος.) Όσο όμως η Ελλάς παραμένει ως έχει σήμερα δουλεύουσα και αντί δια τροφοδότης, ο αντιδραστικός πυροσβεστικός σταθμός του πνεύματος, δυσοίωνο κρίνεται το ανθρώπινο μέλλον.     

6) Υπάρχουν μύθοι όπως οι ελληνικοί που μελετώντας τους σε πάνε στην καρδιά του φωτός. Και άλλοι, όπως οι πονηροί βιβλικοί, (πρακτορίστικοι  και κατασκοπικοί), που σε πάνε κατ’ ευθείαν στην κοιλία του Κρόνου.

7) Ένα θαύμα πάντως   πώς επεβίωσαν αυταί αι μεγαλοφυείς αλληγορίαι μέσα στην κάψουλα του μύθου, οι πνευματικοί αυτοί πυρηνικοί δυναμίται, μετά από τόσους αιώνες αμειώτων και απηνών, μέχρι και σήμερα, ελληνικών  διωγμών,!  Πώς πέρασαν σώα , παιδιάστικα και διασκεδαστικά, την τρομερή σπηλιά του Πολύφημου!

8) Επειδή ζώμεν τον, τον από πολλών αιώνων,  κρόνιον διαμελισμόν και διασκορπισμόν των μελών της Ελλάδος όπως εκείνου του Αιγυπτίου Οσίριδος υπό του Σετ-Σατ-Σατάν.  Η Ίσις όμως, η πάνσοφος Αθηνά,  έχει τα δικά της επανασυλλεκτικά σχέδια και έχει ήδη αρχίσει το ουράνιον έργον.  Το φως εγγύς.  Έσσεται και πάλιν ελληνικόν ήμαρ.

9) Στο μεταξύ χάθηκε αίμα, πολύ αίμα ελληνικό. Και όχι μόνο το πολεμικά χυμένο. Αλλά και το εκτός σημερινών ελληνικών συνόρων, το περισσότερο. Έμεινε όμως ευτυχώς η μαγιά, το ελληνικό έθνος και η γλώσσα του, έστω και κακοποημένα.  Φθάνουν πάντως για να τονώσουν την μνήμη, να γυρίση κάποτε το χαμένο αίμα πίσω.


10)  Στο μεταξύ ας μη λάθωμεν τούτο ποτέ: Η πατρίς είναι το μεγάλο μας σπίτι, το έθνος η μεγάλη μας αγκαλιά. Από δω ξεκινάς, από το σπίτι σου, σεβόμενος αυτό και τιμώντας  πρώτα ,  για  να βηθήσης και αγαπήσης ειλικρινά και όλο τον κόσμο.   

11) Και μη περιφρόνει την αληθή φιλοσοφία, μέτρον, αυτογνωσία, ανθρωπογνωσία,  θεογνωσία,  ως ελιτίστικη περιττή πολυτέλεια. Ευλόγει δε και την θεία πρόνοια, και τας ευχάς ακόμα κράτει των νεκρών. Πλουτίζεις μέσα σου μ’ αυτά.

12) Επειδή ξεχνώντας και ξεμένοντας ο άνθρωπος από ιερά και ευγενή αισθήματα στερεύει και συρρικνούται ψυχοπνευματικά δίνοντας χώρο και δικαίωμα στο κακό να εκμεταλλευθή το κενό. να σπείρη τα όσα ολέθρια λάθη και  πάθη του μυαλού και της καρδιάς.

13)  Έβλεπα τις προάλλες και κάτι γηραιάς κυρίας, υποβαστάζοντας στον δρόμο τον ανήμπορο  σύζυγο, μειδιώντας αφηρημέναι χαιρέκακα, ως εάν εκράτουν πολεμικό τρόπαιο!

14) Είναι ο ενστικτώδης, αυθόρμητος φθόνος και μίσος του πνευματικά κατώτερου γι αυτό και μικρόψυχου ανθρώπου προς κάθε τι ευγενέστερο και μεγαλόψυχο που τον υπερβαίνει και τον πληγώνει καθώς τονίζει την μικρότητά του;

15) Επειδή η γυνή συμπεριφέρεται όπως και θρησκεία γι αυτό και οι ιερείς αρχαιόθεν φορούν φουστάνια. Γι αυτό και ο Νίτσε είχε αμφότερες στο εξαιρέτω. Από την γυναίκα ξεκίνησε.  Αμφότεραι γαρ φθονούν και ζηλεύουν κατ’ αρχάς την φυσική ανδρική ανωτερότητα, τον ενεργητικό γενναίο ανδρισμό.

16) Και για να νιώσουν κάποια έστω και διεστραμμένη ικανοποίησι του παθητικού εγώ τους επιδιώκουν να τον φέρουν τα μέτρα των ή και πιο κάτω.  Προ παντός ζηλεύουν την φιλοσοφική ανοσία, την γηραιά σοφία.

17) Είναι ο τυραννικός φόβος που ταλανίζει περισσότερο την γυναικεία ψυχή, φόβος που  σε σημείο παροξυσμού νικά και την πιο δυνατή σχέσι αγάπη. Κι αυτό το έμφυτο μίσος και η κακία  όταν ριζώσουν μέσα μας, με τον χρόνο, την συνήθεια και την απαιδευσία, είναι ανθρωπίνως αθεράπευτα.    

18) Η εποχή μας ζή από καιρό πολύ τον ζόφο του σιδηρού γένους. Η εκάστοτε πιο  οργανωμένη και ισχυρά εγκληματική οργάνωσι γίνεται κυβέρνησι, δεν την εγγίζει κανείς νόμος που άλλωστε αυτή σβήνει και γράφει, ενώ ως νικητής κόβει και ράβει βιαίως στα προκρούστεια μέτρα της ιστορία, θρησκεία, πολιτισμό. Γιατί εξουσία αυτό σημαίνει.

19) Πάντα η ίδια εξουσία του κακού, χιλιάδες χρόνια τώρα. Αλλάζει σαν χαμαιλέων κάθε φορά πολιτικά και θρησκευτικά, αυτοκρατορικά, εθνικά και διεθνιστικά σήματα. και με στόχο μόνο την διαιώνισι  των τυραννικών προνομίων της, έστω κι αν χρειασθούν γι αυτό κρουνοί αδικοχυμένου ανθρωπίνου αίματος.    

20) Προαισθόμενος, κατά τον μύθον, το τέλος του ως θνητού ο ελληνοπρεπής φιλόσοφος του Ακράγαντος αναβάς ενέπεσε εις το μέγα ηφαίστειο , το φυσικό άκτιστο φέρετρο. Έτσι παρέδωσε τότε εκείνος το φλογερό του πνεύμα εις το ιερόν πυρ ίνα έχη μετά από μίαν ιεράν ζωήν κι ένα εξ ίσου ιερόν θάνατον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: