ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Πολεμικό Ναυτικό: Κυριαρχία στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο – Οι εμβέλειες των Captas

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Να το διαβάσετε για να καταλαβαίνετε τις ανθυποβρυχιακούς επιδόσεις του CAPTAS 4 και κατεπεκταση των FDI.

 https://pbs.twimg.com/card_img/1841240069895577603/N7ERD19i?format=jpg&name=900x900

Την απόλυτη κυριαρχία των γαλλικών φρεγατών FDI HN επιβεβαιώνει η σημερινή παρουσίαση της γαλλικής Thales. Η παρουσίαση της Thales πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Euronaval 2024 στη Βρέστη. Στα πλαίσια της παρουσίασης την οποία παρακολούθησε ο γραφών, η Thales σημείωσε τις αποστάσεις εντοπισμού υποβρυχίων που έχουν πετύχει επιβεβαιωμένα τα γαλλικά σόναρ. Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι η αποσταση εντοπισμού υποβρυχίων για το σόναρ μεταβλητού βάθους (Variable Depth Sonar) Captas 4 (είτε αφορά την έκδοση Heavy των FREMM είτε την έκδοση Compact των φρεγατών FDI) είναι της τάξης των 150 χιλιομέτρων. Αναφορικά με τη περίπτωση του CAPTAS-2 ως μέγιστη απόσταση εντοπισμού αναφέρθηκε η εμβέλεια των 60 χιλιομέτρων. Παράλληλα, μας τονίστηκε πως η εμβέλεια εντοπισμού υποβρυχίων του σόναρ τρόπιδας (Hull Mounted Sonar) Kingclip MK2 είναι της τάξης των 25 χιλιομέτρων.

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος Ζ΄(6)

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος Ζ΄(6)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 


Ο παράδεισος έχει ένα ελάττωμα. Συγκοινωνεί με την κόλασι όπως η ζωή με τον θάνατο και η θρησκεία με την βία. Ο αβρααμοδιάβολος ξέρει πολύ καλά την δουλειά του. κρατά στο ένα χέρι του την Βίβλο και στο άλλο το Κοράνι.

Ειρήνη ουσιαστικά ίσως δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο πόλεμος, κεκηρυγμένος και ακήρυκτος υπάρχει πραγματικά, πόλεμος σε όλα τα πεδία και τους χώρους. Πόλεμος  και στην οικογένεια, στα σχολεία, την εργσσία, την διασκέδασι, τον έρωτα, την ηδονή.

Σ’ αυτό τον αστάθμητο κόσμο, τον ανάλγητο, εγκληματικό, αρρωστημένο και εκφυλισμένο κόσμο, αν επρόκειτο υποχρεωτικά να επιλέξεις μόνο το ένα από τα δύο, αγωγή θρησκευτική ή αυτοπροστατευτική, το δεύτερο θα ήταν η σωστή επιλογή.   

Ο άνθρωπος δεν αντέχει την πολλή αλήθεια της φρίκης που απλώνει παντού η πανταχού παρούσα πολεμική βία. Προ παντός σήμερα που η τεχνολογία έκανε αυτήν την βία όσο ποτέ άλλοτε, πιο εύκολη, ανεξέλεγκτη, ελκυστική γι αυτό και ασύλληπτα καταστροφική.

Ελέχθη: Αν θες ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο. Και για τον αόρατο, ύπουλο πόλεμο της ειρήνης κάνε κι εσύ κάτι: σκληραγώγησε τα τέκνα σου μαθαίνοντάς τα εγκράτεια και πολεμικάς τέχνας.

 
2. Πόλεμος και στα των ιδεών μεταξύ δικαίου και αδίκου, αλήθειας και ψεύδους, θεού και αντιθεού. Αλλά γιατί, βρε φίλε, κάθε προσκύνημα και οβολός, κάθε θαύμα και τάμα; Πώς κακομάθαμε έτσι τους θεούς και τις θρησκείες του;  Αφού χρήμα σημαίνει βία στην βία και αδικοχυμένο ανθρώπινο αίμα.  

Κι έπειτα τί σημαίνει πιστεύω ή δεν πιστεύω στον κάθε θεό; Το πίστι ή απιστία δεν είναι θέμα θρησκευτικό αλλά πολιτικό και οικονομικό, οι δικοί μας και οι εχθροί μας, άλλο κόμμα, άλλο έθνος, άλλος θεός.

¨Διαίρει και βασίλευε¨ η σταθερά πολιτική και οικονομική εργαλειοποίησι θρησκείας και θεού. Εξ ού και οι τόσοι θρησκευτικοί πόλεμοι και αιρέσεις. Ή όχι;  

Πιστός έπρεπε κανονικά να θεωρείται όποιος πιστεύει στην ανωτερότητα και επικράτησι του καλού και δικαίου διαμορφώνοντας έτσι, αν δεν είναι υποκριτής, και ανάλογο χαρακτήρα, συμπεριφορά και φιλοσοφία με βάσι το σωκρατικό εκείνο ¨ν’ αδικείσαι καλύτερα ή να αδικείς.¨  

Τουναντίον άπιστος ή και άθεος όποιος αδιαφορεί και αρνείται ότι υπάρχει καλό και κακό αλλά μόνο το  κάθε φορά προσωπικό ευχάριστο και συμφέρον πατώντας έτσι, κυριολεκτικά και κυνικά, επί πτωμάτων.     

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Inferno's Rhapsody

Μην πιστεύετε τα γαβγίσματα του Ερντυ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τζάμπα μάγκας ο Έρντυ ...γαβγίζει αλλά με την ουρά κατεβασμένη στα σκέλια. Το ψιλοπεράσανε στο ντουκου κάποιοι το παραπάνω. Τα AN/TPY-2 είναι ραντάρ εντοπισμοί και ιχνηλατήσεις βαλλιστικών πυραύλων του THAAD και είναι τοποθετημένο σε Τουρκία Ισραήλ και Κατάρ ειδικά για το Ιράν. 

Μπορεί να γαβγίζει ο Ερντι άλλα τα στοιχειά στοχοποίησης μια χαρά τα έστελνε και τα στέλνει.Αμάν αμάν έμπλεξαν οι Τούρκοι και Ερντι (ο Ισραηλοκτόνος) με το AN/TPY-2 της Μαλάτιας. Μιλάμε για το ραντάρ στο Κιουρετσικ της Μαλατειας που παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση στο Ισραήλ εισερχομένων βαλλιστικών πυραύλων και παροχή πετρελαίου μέσω του εδάφους του αγωγό Μπακού Τσειχαν και μετά με τάνκερ Χάιφα και αγωγό από Ιρακινό Κουρδιστάν.Μην πιστεύετε τα γαβγίσματα του  Ερντυ.

ΚΑΤΙ ΙΡΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ, ΕΝΑΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΚΑΤΙ ΙΡΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ, ΕΝΑΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ (Ή τι βρίσκει κανείς και για την Χεζμπολάχ following the money)
 
Όλα ξεκίνησαν το 2019 όταν "έπιασαν με την γίδα στην πλάτη" τον αντίστοιχο του Στουρνάρα κεντρικό τραπεζίτη του Λιβάνου, που προέρχεται από ένα κόμμα Δρουζων Χριστιαών. Ένα ποσό γύρω στα 20δισ$ μεταφέρονταν για overnight δημιουργία τόκων από την Κεντρική Λιβανικη Τράπεζα σε προσωπικούς λογαριασμούς του προέδρου της σε τράπεζες της Ελβετίας!
 
Τα κεφάλαια αυτά "πάγωσαν" μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δημιουργώντας μια τεράστια (για την οικονομία του Λιβάνου) μαύρη τρύπα. 
 
Αυτό ώθησε το χρέος στον ουρανό και προκάλεσε σχεδόν ολική κατάρρευση. Οι αντίπαλες φατρίες έδειχναν δάχτυλα η μια στην άλλη και οι ξένοι δανειστές απαιτούσαν μεταρρυθμίσεις. 
 
Τον Μάρτιο του 2020, ο Λίβανος επέλεξε ένα “σκληρό μνημόνιο ” για την τρύπα των 32 δισεκατομμύρίων πρόσθετου κρατικού χρέους που δημιουργήθηκε έτσι, για να μην χρεοκοπήσει. Στη συνέχεια, η Βηρυτός έδειξε ένα κάποιο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρεοκοπίας και της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, αλλά χωρίς σοβαρή συνέχεια. Ως συνήθως, όπως και εδώ μετά από την σειρά των σκανδάλων του Χρηματιστηρίου κλπ που μετέφεραν στο εξωτερικό περί τα 60δισ επι της εποχής του Σημίτη, ο λιβανικός λαός ήταν τα θύμα, αφού συνεχίζει να υποφέρει εν μέσω αυτού που η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ονομάσει "σκόπιμη ύφεση “που προκάλεσαν οι πολιτικές του μνημονίου της και στον Λίβανο.
 
Ακολούθησε μια φοβερή τυχαία έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες και άφησε 300.000 άστεγους.
 
Αυτά τα δυο γεγονότα οδήγησαν σε διαδηλώσεις και την παραίτηση του πρωθυπουργού Χασάν Ο Ντιάμπ, που κατηγορείται για “ένα σύστημα διαφθοράς.βαθιά ριζωμένο σε όλες τις λειτουργίες του κράτους.”.
 
Το 2020, η Κεντρική Τράπεζα άρχισε να πωλεί δολάρια με προτιμησιακή συναλλαγματική ισοτιμία, δήθεν για να ωφελήσει τους εισαγωγείς και το κοινό. Η προσπάθεια δεν απέδωσε απτά δημόσια οφέλη.
Τον Δεκέμβριο του του 2021 έγιναν προσπάθειες πολιτικών ομάδων, ανάμεσα τους και η Χεζμπολαχ, να εμποδίσουν τις διώξεις που ασκήθηκαν μετά από καταγγελίες κυρίως ακτιβιστών,, στέλνοντας τις υποθέσεις του κεντρικού τραπεζίτη στα“αρχεία".
 
Αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Οι τράπεζες σταμάτησαν να δανείζουν χρήματα, η λίρα του Λιβάνου μειώθηκε σε 81.000 στο δολάριο και οι χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της κεντρικής τράπεζας μειώθηκαν μόλις στα $10 εκατομμύρια, δημιουργώντας ένα μπουμ στην μαύρη αγορά συναλλάγματος.
 
Δεύτερο capital control στην σειρά.
 
Ο Σαχνάουι Σαλαμέχ, ο Λιβανέζος Στουρνάρας δηλαδή που παρέμεινε ακόμα στο τιμόνι παρά τις κατηγορίες εναντίον του, ισχυρίστηκε ότι η μαύρη αγορά στο Λίβανο ήταν “έξω από τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας.
 
Ακόμα χειρότερα, ο πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Λιβάνου, δήλωσε ότι ο Λίβανος αλλάζει κάτω από το κενό που άφησε η παραίτηση του ΠτΔ,, μετά από το που το Ελεύθερο Πατριωτικό Κίνημα Μισέλ Αούν συγκρούστηκε με τους ηγέτες της Χεζμπολάχ, όταν ήθελε να εγκαταστήσουν έναν άλλο πρόεδρο, αποκλειστικά δικής της επιλογής (στον Λίβανο η δηθεν "αριστερή" Χεζμπολαχ συμμετέχει στην Βουλή με 15 έδρες συνεργαζόμενη εκλογικά με το δεξιό κόμμα των Δρούζων)
 
Εν τω μεταξύ, κατηγορήθηκε επίσημα ο Σεχνάουι για ξέπλυμα χρήματος και πάγωσαν πάλι, για τρίτη φορά, τα κονδύλια των τραπεζών! Η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα έληξε στις 31 Ιουλίου του 24 και ο άνθρωπος που κάποτε ονομάζονταν ως ένας από τους καλύτερους τραπεζίτες, τώρα είναι τώρα θέμα έρευνας για οικονομικό έγκλημα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπου και καταζητείται. 
 
Αλλά το αδίκημα του είναι μόνο η κορυφή ενός διεφθαρμένου παγόβουνου.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Όταν ξεκίνησε ο Μπιμπι, είπε ότι "θα κάνει το απονενοημένο" αφορμή ήθελε .

 Απίστευτα πλάνα από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν την ισραηλινή αεράμυνα και χτυπάνε εδάφη του Ισραήλ. Πιθανώς να μην χτύπησαν κατοικημένες περιοχές Γιαυτο αγνοήθηκαν. pic.twitter.com/XYBpJfM482

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αυτά είναι πλέον στη τερματική φάση (δηλαδή χαμηλά), και δεν αναχαιτίζονται αν είναι IRBM. Τα 4-5 mach της εγχώριας η παραγωγής και ανάπτυξης του Ιράν, είναι ΠΟΛΛΑ και το αντίδοτο δυστυχώς δεν είναι οι ABM των 10εκ το τεμάχιο με λιγότερο του 50% επιτυχία... Εκεί στας Αθήναις ακούει κανείς;;

Οι μουλάδες δεν είναι μαλάκες. Ξέρουν ότι δεν μπορεί να καταληφθεί το Ιράν και για να τους εξαφανίσουν απαιτείται εμφύλιος. Πλήγμα του Ισραήλ σε Ιράν δεν θα ανατρέψει το θεοκρατικό καθεστώς το πολύ πολύ να παρατείνει και εντείνει την ισλαφοφασιστική σύγκρουση με τον υπόλοιπο κόσμο .

Ο Μπιμπι δεν σταματά με τίποτα αφού συμπέρανε ότι "είναι αδύναμοι" (και έχει πάρει το οκ από άραβες) την Χαμας την τελείωσε, την Χεσπολα (μόνο αμυντικές δυνατότητες επί Λιβάνου) την έκανε σωρό όπλων με ακέφαλα κοτόπουλα Όταν ξεκίνησε ο Μπιμπι, είπε ότι "θα κάνει το απονενοημένο" αφορμή ήθελε .

Σχεδόν ολόκληρος ο στόλος των δεξαμενόπλοιων ανεφοδιασμού της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται πλέον στον αέρα. Αυτό - εκ πρώτης όψεως - φαίνεται να δείχνει ότι το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν ΣΥΝΤΟΜΑ. Δεν πετάει κανένα πολιτικό σε όλη την περιοχή από το δυτικό Αφγανιστάν έως τον Λίβανο! Από ότι μάθαμε θα χτυπήσουν σήμερα, εεεε κατά τις 3-4 το βράδυ θα έχει δεύτερο ημίχρονο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024..

Διανύουμε τον μήνα του Οκτώβρη με έκλειψη ξεκινά κάτι που θα αφαιρέσεται κάποιοι σχετικά με σχέσεις, συνεργασίες η κάτι θα προσθέσετε άλλοι. Γενικά το κλίμα όμως είναι ΜΗ διαπραγματεύσιμο. Κάνεις πίσω για το τίποτε.

Πόσο μάλλον με την κορύφωση της έκλειψης αύριο στις 2/10 στην Πανσέληνο στις 17/10 την Κριαρίσια δύναμη και αγριάδα. Πολεμική φιγούρα ο Άρης από τον Καρκίνο συμμετέχει και στις δύο με ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ. Πολύ άσχημη όψη. Δύσκολες συνθήκες εάν κάνεις πόλεμο, δύσκολες συνθήκες όμως και εάν αγαπάς. Με τα λεφτά τα δύσκολα με την Αφροδίτη στον Σκορπιό κάποιες κρυφές συμφωνίες, αλλά και κάποιες αποκαλύψεις κυρίως σκάνδαλα. 

Νεύρα θυμός...ο Άρης πολύ θυμωμένος μαζεύεται και θα κάνει ΜΠΑΜ...μένει ως τον Απρίλη στον Καρκίνο....Πόλεμοι και συμμορίες. Πόλεμοι στην Μέση Ανατολή...Ζυγός ο Νετανάχιου, πόλεμος και στην Ρωσία...Ζυγός και ο Πούτιν...πόλεμος εκλογών και στις ΗΠΑ ...Ζυγός και η Καμάλα.

Heavy Metal Instrumental Compilation

İsrail, Hizbullah'la işini bitirdiğinde, sıradaki hedef Türkiye olacak. ..Μετάφραση : Μόλις τελειώσει το Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ, η Τουρκία θα είναι ο επόμενος στόχος

 https://pbs.twimg.com/media/GYx8k4HXQAYmKbx?format=jpg&name=900x900 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Και αφού η Τουρκία έκανε ότι μπορούσε για να σπρώξει την Χαμάς (και όχι μόνο) εναντίον του Ισραήλ , και αφού είδε ότι το Ιράν έκανε πίσω στο να χτυπήσει το Ισραήλ , βγήκε σαν πουτανίτσα να ζητήσει από τον ΟΗΕ να χτυπήσει στρατιωτικά το Ισραήλ.!!!

Αν είχες τα κότσια Έρντυ κάντο εσύ.! Γιατί δεν χτυπάς στρατιωτικά το Ισραήλ;; Εδώ ο Νετανιάχου είχε τα αρχίδια από τη Νέα Υόρκη να διατάξει το χτύπημα στον Νασράλα. Χρησιμοποίησε κρυπτογραφημένες στρατιωτικές επικοινωνίες από τη Νέα Υόρκη με το Ισραήλ για να διατάξει τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα της Χεζμπολάχ και στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από το δωμάτιο στο οποίο πραγματοποίησε την εντολή για τη δολοφονία.

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ήταν σαν χαστούκι στις Ηνωμένες Πολιτείες...διότι το Ισραήλ διέταξε μια δολοφονία από τις ακτές τους, μέσα από το έδαφος των Τζώνηδων και μετά καμάρωναν ότι το έκαναν από εκεί. βγάζοντας τη φωτογραφία.

ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. (Τι πρέπει να ξέρεις)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. (Τι πρέπει να ξέρεις)

Η ιστορία με το φούσκωμα του δημοσίου χρέους και των τριών ελληνικών μνημονίων που ακολούθησαν ως απότοκος της παγκόσμιας κρίσης του 08, είχε πάντοτε μια σταθερή και απλή στόχευση:
 
✔️Το να βάλουν κάποιοι τρίτοι στο χέρι τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας, μέσω υποθηκεύσεων, έναντι του χρέους.
 
Αυτά περιλαμβάνουν 
 
🔹κοιτάσματα εξορύξιμου φυσικού αερίου (η Αμερικανική Γεωλογική Εταιρεία τα υπολογίζει σε 29.000 τετρ. χιλιόμετρα μόνο όσα βρίσκονται εντός της ΑΟΖ του Ιονίου και Νότια της Κρήτης. Από αυτά, στα ήδη αδειοδοτημένα από το 18 οικόπεδα νοτιονανατολικα της Κρήτης και στο Ιόνιο, εκτιμάται τώρα ότι είναι διαθέσιμα 680 τετρ. χιλιόμετρα φυσικού αερίου, περίπου όσα έχει ήδη ανακαλύψει και εκμεταλλεύεται η Αίγυπτος στο κοίτασμα Zor λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα. (Δες στο * τις επίσημες ανακοινωσεις-λαγο της Ελληνικής Αρχής Υδρογονανθράκων).
 
🔹 σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, δευτερεύουσας πλέον σημασίας
 
🔹 εξαιρετικά μεγάλες συγκεντρώσεις ήδη φυσικά εξορυγμένου φυσικού αερίου σε μορφή πάγου (υδρίτες μεθανίου), στο Ιόνιο, νότια της Κρήτης και νότια του Καστελόριζου ακριβώς πάνω από τα υποκείμενα κοιτάσματα που ανακαλύπτουν μόλις τώρα 
 
🔹σημαντικές ποσότητες μετάλλων που απαιτούνται για τις λεγόμενες "πράσινες" τεχνολογίες" (νικέλιο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες κλπ), 
 
🔹τα γνωστά λιγνιτικά αποθέματα και 🔹ισχυρά γεωθερμικά πεδία.
 
Το κλάσμα του εξορύξιμου φυσικού αερίου που υπολογίζεται ότι βρίσκεται μόνο στα θαλάσσια "οικόπεδα" που παραχωρήθηκαν για έρευνες και εκμετάλλευση στα ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, Total, ΕΝΙ και Exxon την περίοδο 15-19, αντιπροσωπεύει αξία αερίου της τάξης των 240δισ ευρώ. Με τιμές αερίου 2019...
 
Είναι αυτά για τα οποία γίνεται πάλι επικοινωνιακός ντόρος από την κυβέρνηση της ΝΔ και των ολιγαρχών μας, αφού "πάγωσαν" οι σχετικές εργασίες για 3,5 χρόνια. Και μόνο αφού μπήκε ο πλανήτης, και ιδιαίτερα η ΕΕ, σε μια περιδίνηση πολλαπλών κρίσεων, με εξαρχουσα την ενεργειακή, μετά και την Ουκρανική κρίση και είδαν όλα τους τα σχέδια να καταρρέουν: να γίνουν τα κορονοιοπακέτα κυρίως ανεμογεννήτριες του Γεραπετρισταν.
 
Για να κατανοηθούν τα μεγέθη του διακυβεύματος του παιγνίου που παίχτηκε και παίζεται γύρω από το ποιός θα τα ελέγχει όλα αυτά από το 2010, ας σημειωθεί ότι:
 
🔸 Συνήθως τα έσοδα δικαιωμάτων και φόρων του κράτους που παραχωρεί δικαιώματα εξορύξεων σε εταιρείες, είναι της τάξης του 30% επί της διεθνούς τιμής πώλησης.
Όπερ, με τιμές στο αέριο του 19(!), θα έπρεπε τώρα το ελληνικό δημόσιο να άρχιζε να εισπράττει περί τα 7,5δισ€ κάθε χρόνο, (να που μπορούμε να βρούμε λεφτά για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας) προσθέτοντας 30δισ τον χρόνο στα έσοδα του ΑΕΠ ΜΟΝΟ από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στα 4-5 οικόπεδα που πάλι τρέχουν να βγάλουν φυσικό αέριο κάνοντας επικοινωνιακό ντόρο.
 
🔸Το μέγεθος μόνο του εξορύξιμου κοιτάσματος φυσικού αερίου στους χώρους κυριαρχίας μας είναι συνολικά όσο του Κατάρ, ή αν θέλετε, πάνω από το διπλάσιο των ΗΠΑ, ενώ το συνολικό της γειτονιάς μας (Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και στην ελληνική ΑΟΖ) συγκρίνεται με το σύνολο των κοιτασμάτων της Ρωσίας!
 
Αντιλαμβάνεστε ποιοι είχαν η έχουν τώρα λόγο να λένε "άστα εκεί" για να μουσχοπουλάνε τώρα στην Ευρώπη τα δικά τους, ή όχι;;

Η ΛΗΓΜΕΝΗ ΠΑΤΈΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΎ, ΚΆΤΙ ΜΑΧΕΣ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΥΩΠΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΛΗΓΜΕΝΗ ΠΑΤΈΝΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΎ, ΚΆΤΙ ΜΑΧΕΣ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΥΩΠΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΡΧΗΓΟΠΟΥΛΩΝ

Μετά την πτώση της Σοβιετιας, στην οικονομική και πολιτική πρακτική σε όλον τον κόσμο μετά την δεκαετία του 80 κυριάρχησε ο νεοφιλελευθερισμος. Αυτός στήριξε την πατέντα του σε δύο δόγματα:
 
🔺️Το νούμερο ένα, ότι οι αγορές ισορροπούν αν αφεθούν ελεύθερες (Θεώρημα ισορροπίας του John Nash), αποδείχτηκε ότι αντιστοιχεί σε ένα "np παίγνιο". Δηλαδή ισορροπούν μεν, αλλά μετά από μερικά τρισεκατομμύρια επαναλήψεις του ανταγωνιστικού παίγνιου σε μερικά δις χρόνια, όπως απέδειξαν πρόσφατα οι Παπαδημητρίου& Δασκαλάκης στο Berkley. Ουτοπία καραμπινάτη δηλαδή. 
 
🔺️To άλλο δόγμα, ότι με πάνω από 60% δημόσιο χρέος κάμπτεται η ανάπτυξη (μελέτη παλινδρόμησης των Reinhart & Rogoff) πάνω στο οποίο στηρίζεται η συνθήκη της Λισαβώνας και τα μέτρα του δημοσιονομικού κορσέ της Μέρκελ στην ευρωζώνη, αποδείχτηκε ότι κινείται στα όρια του how to say lie with statistics. Απάτη καραμπινάτη! 
 
Στην πραγματικότητα, καμία από τις υποσχέσεις -στόχοι των νεοφιλελε που στηρίχθηκαν σε μα ουτοπία και μια απάτη δεν επιτεύχθηκε. 
 
Η συρρίκνωση του κρατικού τομέα της Οικονομίας δεν έγινε πουθενά. Όλα τα αναπτυγμένο κράτη διόγκωσαν σε αστρονομικά επίπεδα τα χρέη τους, παρ' ότι εγκατέλειψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ιδιωτικό τομέα τις δραστηριότητες κοινής ωφελείας (τράπεζες, ενέργεια, νερό, τηλ επικοινωνίες κλπ) και του κοινωνικού κράτους (υγεία, πρόνοια, συντάξεις, εκπαίδευση κλπ). 
 
🔺️Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα μετά την κρίση του 08 και με μεγαλύτερη ένταση μετά το 18, κατέρρευσε και το άλλο νεοφιλελέ ιδεολόγημα όπου, η μη φορολόγηση του πλούτου στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, οδηγεί σε επενδύσεις, αυτές που δημιουργούν ανάπτυξη.
 
Το αδειανό πουκάμισο του νεοφιλελευθερισμού σήμερα συνεχίζει να φουσκώνει με επενδύσεις στην μη πραγματική οικονομία μέσω του σκιώδους παρατραπεζικού συστήματος των funds, που διογκώνεται. Τα κέρδη των αφορολόγητων ελίτ είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερα στον τζόγο, με γκρι χρήμα, σε τοξικά παραπροϊόντα των δανείων από οποιαδήποτε άλλη επένδυση στην πραγματική οικονομία!
Ως εκ τούτου, η βασική διάγνωση του Πολάκη είναι σωστή. 
 
✔️Ο νεοφιλελευθερισμός απόθανε! 
 
ΤΙ πρέπει όμως να μπει τώρα στην θέση του;;
Αρκεί η κρατικοποίηση μιας Τράπεζας, άντε και της ΔΕΗ, για να ξανά δούμε φώς, όπως προτείνει ο Πολακης;; Η όλων, όπως συνεχίζει να φαντασιώνεται ο Κουτσουμπας;;
 
ΟΧΙ, δεν αρκεί!
 
🔺️Απόδειξη:

ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (102)

ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (102)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

 

Αν χαϊδεύεις το μυαλό σου…, μέχρι πότε όμως;

Στον πρώτων βοηθειών θεοσταθμό, η επιστήμη τα χέρια ψηλά.

Η θρησκευτική των σημαία, το πνευματικό των χάλι.

Λερώνουν το αίμα και το όνομα της Ελλάδος.

Έπταιεν το υπογεννητικόν της ευτυχίας και το πολύτεκνον της δυστυχίας.