ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Καταργήθηκαν για τρεις σοβαρούς λόγους α) Επί κυβερνήσεως Σημίτη βάση σχεδίου, καταργήθηκε η εσωτερική προστασία και συμμετοχή στην ασφάλεια από τον Ελληνικό Στρατό και δόθηκε στα Σώματα Ασφαλείας, είναι γνωστό ότι οι Αερομεταφερόμενοι Δασοπυροσβέστες μετακινιόντουσαν αποκλειστικά μέσω των ελικοπτέρων και μεταφορικών αεροσκαφών που τους παρείχε ο Ε.Σ. αυτό είχε προσδώσει τεράστια ταχύτητα και ευελιξία στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς πριν αυτή καταστεί πύρινο μέτωπο....β) Δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι αγωγοί πετρελαίου από δασικές εκτάσεις, εάν αυτές δεν είχαν καεί, όπως στην Πελοπόννησο στα Επτάνησα κ.λ.π., και γ) Όλες οι βίλες και τα εξοχικά των πολιτικών και των επιχειρηματιών που βρίσκονται, σε ποιες περιοχές που αργότερα νομιμοποιούνται;;

  Να υπογραμμίσω μόνο ότι και πέρυσι 13ις Αυγούστου, ακριβώς τέτοια ημέρα, καίγονταν η Εύβοια... και μην νομίζεται ότι θα αλλάξει κάτι, και το 2020 έτσι θα είναι, και αυτό γιατί εμείς δεν αλλάζουμε!
Όταν βλέπεις μαζικές πυρκαγιές πρόκειται για μεγάλα έργα. Τότε που κάηκε η δυτική Ελλάδα επί Καραμανλή έγινε η Ιόνια οδός. Επί Σημίτη τα ολυμπιακά έργα. Οι αποζημιώσεις που δώσανε ήταν πολύ μικρές, γιατί δεν υπήρχαν ούτε δέντρα ούτε σπίτια. Κάτι ετοιμάζουν στην Εύβοια και βάζουν και άλλες φωτιές για τη διασπορά των δυνάμεων. Σε λίγο καιρό θα ξέρουμε.Είναι βασικός τους εθνικός στόχος να κάψουν όλη την Ελλάδα, για να περάσουν αγωγοί πετρελαίου... να τοποθετηθούν αιολικά πάρκα κ.λ.π. ανάπτυξη και επενδύσεις παντού... και ταυτόχρονα μείωση της ανεργίας! Αυτή η είναι η Ελλάδα, σταθερή δύναμη ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή!!!

3 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Προήλθομεν από πολύ υψηλά. Επέσαμεν πολύ χαμηλά.
Αλλά μέλλομεν ωσεί θεμελιωδώς εμβαθύναντες αρθήναι
και πάλιν πολύ υψηλότερον.

Τοις πρυτάνεσι της ελληνοφροσύνης
ευχηθείς έτη υγιή και γόνιμα πολλά.



kakos04 είπε...

Καλησπέρα , τι εικάζεις ότι ετοιμάζουν στην Εύβοια , πέρα από ανεμογεννήτριες $ φωτοβολταϊκά ,απόβαση των Τούρκων κτλ . Είπαμε ότι δούλευε σωστά στο κράτος και οι πρωτεργάτες του καταργούνται γιατί χαλάνε την πιάτσα και την μάσα , όπως οι δασοπυροσβέστες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Νικόλα θα το πω πολύ απλά...αλλαγή χρήσης γης μέσα σε πρώην δασικές περιοχές που κάηκαν...αποκαλύπτεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των δορυφορικών συστημάτων, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Aratos Group.

Η Δασική γη καίγεται και μετά ...αλλάζει χέρια. Δεν φυτεύεται ξανά άλλο δάσος. Στην Εύβοια ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν σήμερα ότι αν δεν λάβουν άμεσα απόφαση για αναδάσωση της περιοχής θα ΜΗΝΥΘΟΥΝ ΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΙ για την εν λόγω πυρκαγιά , και ως ΣΥΝΕΡΓΟΙ των επιχειρηματιών που θα τολμήσουν να σκεφτούν να φτιάξουν αιολικό πάρκο στα καμμένα.