ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

FLYBOARD ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ



Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το FlyBoard ειναι ένα ζευγάρι μπότες το οποίο έχει άμεση σύνδεση με ενα τζετ σκι μέσω ενός 18 μέτρων σωλήνα απ' όπου περνάει με πίεση  το νερό. Πιο συγκεκριμένα, το τζετ σκι ρουφάει νερό το οποίο μετά διοχετεύει με μεγάλη δύναμη μέσο του σωλήνα  στο flyboard,εκεί αντιστρέφεται η πίεση του νερού και έτσι ανυψώνεται ο εξοπλισμός.
Με ιπποδύναμη 150 ίππων, το FlyBoard προσφέρει μοναδική εμπειρία στους χρήστες του ανυψώνοντας τους έως και 12 μέτρα πάνω από το νερό. Το Flyboard προσφέρει συνδυασμό συναισθημάτων από άλλα extreme sports όπως το σέρφινγκ, το σκι, το wakeboard και το jet ski. Το Flyboard είναι εύκολο και μπορεί να το κάνει ο καθένας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χρήστης του FlyBoard μαθαίνει να το χρησιμοποιεί διαισθητικά, όπως όταν μαθαίνει να περπατάει. Η εκπαίδευση διαρκεί από 2 έως 20 λεπτά. Το μυστικό βρίσκεται στην ισορροπία. Μόλις ο χρήστης του FlyBoard βρει την ισορροπία του, τότε θα μπορεί  να πετάει και να κάνει φιγούρες για ώρες.
Πριν την είσοδο στο νερό, ο εκπαιδευτής δίνει τις απαραιτητες οδηγίες (περίπου 10') γιά τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρεται ο χρήστης εντός της θάλασσας. Το ύψος που μπορεί να φθάσει κάποιος στον αέρα εξαρτάται από το γκάζι που θα πατήσει ο εκπαιδευτής στο τζετ-σκι, αλλά ακόμα περισσότερο από την στάση σώματος και την ισορροπία που θα καταφέρει να έχει την στιγμή της ανύψωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: