ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ο Τραμπ ακυρώνει συνάντηση με την πρωθυπουργό της Δανίας λόγω Γροιλανδίας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : To ότι ο Τράμπας ακύρωσε την συνάντηση του με την Πρωθυπουργό της Δανίας , διότι ΔΕΝ τους πούλησαν την Γροιλανδία...αυτό και η επιμονή τους εδώ και καιρό να την αγοράσουν (έχουν γίνει πολλές προσπάθειες κατά το παρελθόν φανερές και μη φανερές) δείχνει πόσο σημαντική είναι η Γροιλανδία για αυτούς.!! Το γιατί όμως είναι σημαντική...ξέφυγε εν μέρει από τον Πομπέο, όπως είπε ο ίδιος ...«η σταθερή μείωση του πάγου της θάλασσας ανοίγει νέους διαδρόμους και νέες ευκαιρίες για εμπόριο». Πρόσθεσε ότι «αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού ανάμεσα στην Ασία και στην Δύση έως και 20 ημέρες».!!! Δεν θα υπάρχουν σε λίγο εκεί πάγοι.....διότι  ΑΛΛΑΖΕΙ  ο μαγνητικός Νότιος και Βόρειος Πόλος του Πλανήτη.!! Η Γροιλανδία θα γίνει...παράδεισος. Αλλού θα είναι ο Βόρειος και Νότιος Πόλος του Πλανήτη...το γνωρίζουν αυτό, και θέλουν να επιβιώσουν στις γαίες που θα είναι κατοικήσιμες ΜΕΤΑ την ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ των Πόλων του Πλανήτη. Και μην νομίζετε ότι αυτό θα γίνει μετά απο πολλές δεκαετίες.....ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε την Τρίτη (20/8) ότι αποφάσισε να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντεριξεν, δύο εβδομάδες πριν να γίνει, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά της για την προσφορά του η χώρα του να αγοράσει τη Γροιλανδία.

«Η Δανία είναι μια πολύ σπουδαία χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού Μέτε Φρέντεριξεν, ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, θα αναβάλλω τη συνάντησή μας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε δύο εβδομάδες για μια άλλη φορά», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε λακωνική ανάρτησή του στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Κοπεγχάγη στις αρχές του Σεπτεμβρίου, δεν ξεκαθάρισε αν ακυρώνει το ταξίδι.

Η αναγγελία αυτή καταγράφηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Ρεπουμπλικανός αναχωρήσει για τη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G7, μαζί με τους άλλους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, από την 24η ως την 26η Αυγούστου.
Στις αρχές του επόμενου μήνα, ο Τραμπ αναμενόταν να επισκεφθεί την Πολωνία και κατόπιν τη Δανία, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε η βασίλισσα Μαργκρέτε Β΄.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει επανειλημμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, για την αγορά της Γροιλανδίας από τη Δανία, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα», διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.
Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας δεν ικανοποιήθηκαν ακριβώς από τη συγκεκριμένη δήλωση. Το υπουργείο Εξωτερικών της αυτόνομης περιοχής της Δανίας ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: